Drog till stallet på förmiddagen och fixade allt. Emma höll mig sällskap medans jag mockade och det va riktigt trevligt för jag har inte träffat henne på ett tag. Gjorde iaf klart allt innan jag traskade ut i hagen och letade upp flughuvan och hämtade söten. Som tur va hade han inte gömt flughuvan så hittade den nästan direkt.

Ridpasset:
Red barbacka i paddoken och han gick så himla bra! Jobbade på ungefär samma sätt som på träningen men nu ville jag verkligen få in näsan på honom och in med bakbenen så att han blev riktigt rund. Super gick det och han arbetade verkligen mellan mina skänklar så jag kunde böja ordentligt utan att ngn bog trillade iväg. Fin hest som skummade mkt. Jobbade lite med tempo ökningar och minskningar på rakt spår och det gjorde han också bra, det viktigaste var nästan att han inte stressade upp sig utan kunde chilla i skritt efter det också. I galoppen gick han också bra. Blev lite väl pigg men tkr om att han visar sin livsglädje sötnosen! <3

Orkade inte tvätta grejor men krattade i hagen i 30 min. Sen höll min mage på att dö av hunger så fick åka hem istället för att fortsätta. Tkr att jag hann en hel del iaf så får se om jag kör bort ngt imorgon. Hinner kanske inte det... Har varit på marken också och köpt godis samt åkt två karuseller med Wilma. ^^
Är Pålsbo marken nu i helgen så blir väll att dra en runda där idag. Är ju bara en massa skit så köper nog bara marknads godis, för det är ju mums! Ska iväg till stallet också och rida på sötnosen. Får bli barbacka idag också och så ska jag försöka leta upp flughuvan som han slängt av sig i hagen. Får se om jag pallar att putsa lite grejor för dom blev så grymt skitiga efter träningen. Är ju fint väder iaf så borde nog göra det!

Är Eva-träning imorgon istället för på tisdag men jag ska inte vara med... Känns fett surt men vill få såret att läka och så känns det sådär att träna på liten bana när jag tränat på den jag ska tävla på nästa helg. Är super taggad inför tävling nästa helg och hoppar han lika fantastiskt och jag rider lika bra kommer det nog gå bra! :D

Kärleken till en häst går inte att förklara <3
Känner man igen hästen?

Jaaa, kanske... <3
Sry fö att jag aldrig bloggade igår men kom hem från stallet typ halv tio för tränade på Örsta och red på Lupin efter träningen. Lupin har ju vilat några dagar men han var super fin iaf! Grymt mjuk va han och grymt pigg också... Stack tom iväg några gånger men bara det går att få stop på honom är det ju lugnt.

Träningen:
Åkte som sagt till Örsta igår och tränade med folket där. Han har fått ett sår vid skänkeln för han är överkänslig mot fästingar och lyckades få en just där och han får sår då. Såret var jätte fint när vi åkte men efter markarbetet hade jag lyckats riva upp det. Kände mig jätte taskig och ville inte fortsätta rida men han hade inte alls ont och reagerade inte ngt på det så red iaf fast utan sporrar. Hela passet gick iaf super bra och han va riktigt mjuk och fin på marken. Blev väldigt stark när vi började hoppa men lugnade sig faktiskt mot slutet. Hoppa lite bommar och några banor med lite korta svängar och han var så himla fin! Gasch lix! Kom super tajt på en kombination på kanske 115 cm med oxer in och räcke ut. Men jag tryckte bara på(utan sporrar:O) och han hoppade som ingenting! Så jävla fin va han och det känns suuuper för utomhus säsongen!! PUSS på Spottis som är BÄST!! <3<3<3

För att få såret att läka ska jag rida barbacka så red ut en sväng idag. Spotten va super pigg och pinnade på och tyckte det va skit roligt. Jag höll på att trilla av några gånger men tyckte också att det va roligt! Han skuttade över en liten gran också och bara drog iväg efter. Söt hest med livsglädje.. :') <3

Lägret på Örsta <3
Dagen har verkligen varit sääääämst! Usch va dåligt allt har gått. Blääääää. Orkar inte skriva om dagen helt enkelt! Mitt hoppspö gick sönder också när jag red, på två ställen!! Fan! Måste köpa ett nytt nu! -.-
Skoldagen har varit riktigt nice idag! Första timmen missade vi för vi nog avslutningsfotot, tkr att det blev grymt bra! På tyskan kollade vi på film och på So:n satt vi bara och pratade... xP Fick reda på resultatet från provet jag gjorde innan lovet och fick mvg-. Lärarns kommentar: "Ja... Det var ju okey..." XD Sista timmen var inställd så gick hem och packade och gick sedan tbx och var med på musiken istället med Sara. Fick spela bas, jag som hatar att spela men det va rätt kul iaf.

Brukar träna tisdagar men Spotten har gått varje dag sen... förr förra veckan på torsdagen kanske så han fick vila idag. Eftersom jag missar Eva idag så tränar jag på Örsta på torsdag istället, fett roligt! :D Får väll se om det händer ngt roligt ikväll, hoppas det iaf!

Super bra med en skimmel som älskar att rulla sig! :D <3
Usch har fett ont i kroppen. Fattar egentligen inte varför?! Har iaf hunnit med att rida två hästar nu på kvällen/eftermiddagen.

Började med att rida på Spotten och det gick inte så bra. I början var han mjuk och fin så i traven jobbade han super bra. I galoppen fick jag aldrig riktigt ordning på honom utan han sprang mest runt som han ville. Galoppombytena funkade INTE ALLS idag utan han bytte bara fram hela tiden. Försökte verkligen lösa det men det funkade inte så bra. Lyckades väll få några bra i slutet. Så det blev mest galoppjobb idag så han var ganksa svettig när jag var klar. Red ju på Nova-bettet idag men tror inte att det var bettets fel att det inte funkade så bra. Varken Spotten lr jag var nog på så bra jobba humör...

Red på Lupin sen och han är bara så cool! Det var hästar som bara slängde sig ur sina transporter så den ena gick tom sönder, men Lupin lyfte inte ens huvudet. Haha, han är så skön! Red iaf lite bommar idag och det gjorde han ganska bra. Klonkade i några gånger men några gånger gick han riktigt bra. Riktigt lösgjord och fin va han också, så det passet är jag nöjd med!

Usch imorgon börjar skolan igen det det suger, stenhårt.
Har varit på Marieberg nu på dan med Sara. Mkt trevligt och jag shoppade faktiskt lite också. Köpte ett par jeans och en tub-topp/klänning. Den va ganska lång så är det riktigt varmt kan jag nog ha bara den. Gillar den skarpt! Kommer kanske bilder sen.

Hade förväxlat veckorna så måste tänka om lite nu med hur jag ska rida. Tror jag... Spotten ska iaf få gå ett lugnt pass idag. Blir nog att testa att rida med Nova-bettet utomhus och se om han blir alldeles för stark, hoppas att det funkar. Ska även rida Lupin idag i paddoken och sen får han vila några dagar och smälta alla intryck. Han blir verkligen mkt bättre för varje dag och utveckling är enorm så hoppas att det blir ännu bättre när allt fått smälta in bakom pannluggen på honom. Har ju lovat bilder men Annso har inte lagt in dom än på datorn, dom kommer iaf ngn gång. Hoppas jag ;)

Dålig bild på fin hest <3
Vaknade as tidigt imorse men lyckades som tur va somna om. Ogillar att inte sova länge när man kan, men gick iaf upp vid nio och åkte ill stallet.

Mockade och red Lupin i paddoken. Emma och Linda red när vi kom in så han tyckte det va lite "läskigt" och hoppade till några gånger men fick också mera egen framåtbjudning. Efter ett tag gick dom och han reagerade inte ens på att han blev ensam, duktig Luppe! Han var iaf jätte mjuk och fin idag och jag kunde göra riktigt bra volter i både skritt och trav. Galopperade lite idag och det tyckte han va super kul! Wroooooom sa det, snabb häst asså... ;)

Efter det red jag ut med Annso. Spotten har gått riktigt hårt och mkt så idag blev han bara skrittad och imorgon får han vila. Blir nog bara ett kort ridpass på tisdag också för då ska jag till Örsta och hjälpa till med Pay and Jumpen. Hoppas att man träffar lite trevligt folk! Tränar på Örsta på torsdag också, måste bara kolla med Eva så att det finns ngn plats till mig.

Nu blire grillat!

Det kliade SSSÅÅÅ mkt på bakbenet! Hihi, älskling <3
Ingen kommentar till tävlingen! Lr jo, att han hoppade helt fantastiskt ute på framhoppningen. <3 UTOMHUSSÄSONG NU!!!

Efter tävlingen har jag ridit Lupin som var duktig men tyckte att det var lite jobbigt idag. Skötte sig jätte bra iaf och han börjar få mkt mera egen motor vilket är roligt! Åkte hem och solade samt åt innan jag fick ett ryck för att jag var så deprimerad och uttråkad så åkte tillbaka till stallet och skrittade ut barbacka på Loffe. Grymt skönt och mysigt!

Loffe 2007

Fick lite tid över så hamnade visst vid mammas dator. Väntar på maten men det är en bra stund kvar... Nu på förmiddagen har jag hunnit med att:

  • Mocka+göra mat åt Spotten
  • Ridigt Spotten+Lupin
  • Tvättat+packat alla saker
  • Badat Spotten
  • Åkt till mamma och duschat

Känns så roligt att så fort jag släppte ut Spotten efter att han badat sprang han iväg och rullade sig... Aja, har ju inte lika mkt att tvätta bort ikväll sen iaf för han fick sitt fleecetäcke med hals. Så ikväll när jag återvänder till pappa måste jag tvätta rent honom igen och knoppa manen. Hoppas att han är snäll!

Red i ridhuset idag på Spotten eftersom det är inne imorgon. Kändes sådär att rida i ett 40x20 ridhus när man tränat på 100x60 paddok två dagar på raken. Det gick bra iaf så det känns positivt inför morgondagen!

Lupin gick ute i paddoken och han gick riktigt bra idag. Han var riktigt lösgjord och lyssnade jätte bra. Han fick gå över en matta och lite bommar också som han skötte super! Bilder kommer ifrån det ;)

Kom alldeles nyss på att jag skulle ha bakat bullar ikväll... Shit! Nu lär jag ju inte hinna det lix. Imorgon hinner jag verkligen inte det för då ska jag rida Spotten och Lupin, tvätta+packa alla saker, mocka, åka till min mamma och äta påskmiddag, åka tbx till pappa, bada och knoppa Spotten. Har fortfarande inte kommit fram till i vilken ordning jag ska göra sakerna ens. Hoppas bara att Spotten är bra i hoven så att vi kan åka på lördag för ett super taggad inför att tävla! Wiieee!

På förmiddagen åkte jag till stallet och mockade innan hovis kom och skodde Spotten. Sen åkte vi direkt till Marieberg och shoppa lite, fast jag köpte bara godis. Feeeet! När vi kom hem från Marieberg åkte jag till stallet igen för att mocka åt dom andra hästarna och gå med Spotten.

Tänkte att jag bara skulle gå en kort sväng och få röra lite på sig efter träningarna. Beslutade mig för att trava bara en kort bit med honom för att han inte skulle vara allt för stel iaf. Först ville han inte riktigt komma igång och när han väl travade markerade han lite på höger fram. Vände och trava tbx och då markerade han ännu mera. Ringde till Annso och pratade lite med henne medans jag gick tbx till stallet. Som tur var hade Linda kommit till stallet så bad henne kolla om Spotten var halt, vilket han var. Hovis kunde som tur va komma på en gång och han visste nästan vilken söm det skulle vara så han tog bort skon och satte dit den igen utan den sömmen. Skönt att det löste sig och nu hoppas jag att han inte är halt imorgon när jag rider, men det var ju bara den sömmen som satt lite tokigt. Tkr så synd om sötnosen <3

Tog några bilder innan jag upptäckte att han var halt.


<Spotlight3
Sov på lägret tisdag-onsdag och denna gång kunde jag faktiskt sova vilket var fett skönt! Tkr att vi hade trevligt nu när vi var så många denna gång. Man lär verkligen känna nytt folk hela tiden när man "kommer" till en ny klubb sådär. Träningarna har verkligen funkat och det har gått riktigt bra hela tiden och det känns så bra och som en super bra start!

Orkar inte förklara varje ridpass i detalj men det har handlat mkt om att dom ska lyssna och stanna kvar hos en även fast att man mjukna i handen. Idag på markarbetspasset fick vi lite "privatlektion" i slutet och dom minutrarna gav mig verkligen jätte mkt med hur jag ska jobba honom i galoppen och övergångarna för att han inte ska bli stark. Super bra! På hoppningen kan jag inte säga annat att det var jävligt roligt och det kändes verkligen super!

Lite bilder som är tagna av An-Sofie med mobil, tyvärr den gamla mobilen så inte super kvalité.



Kärlek till Spotlight, fy fan va grym du va idag! <3<3<3
Har som sagt varit på läger därför har uppdateringen legat väldigt lågt. Är fett trött men kan ju säga att jag haft väldigt roligt med tjejorna och träningarna har gått så gryyyymt bra! Är så taggad för utomhussäsong nu, shiit! :D
Mer info later!

Riktigt nice dag har det varit och imorgon kommer det bli ännu bättre ju! :D Har solat i typ flera timmar så är rööööd, hoppas att jag blir brun istället snarast... Gud va skönt det va att bara ligga och steka i solen hela dagen. Nu på eftermiddagen kvällen var jag i stallet och red/friserade Spotten. Tror att jag råkade ta lite för mkt på svansen men det brukar växa ut rätt fort så. Manen är jag nöjd med, idag. Brukar alltid finlira dagen efter iaf. Hahah!

Det gick bra att rida men jag krävde inte särskilt mkt. Ville bara ha honom lösgjord och att han lyssnade på hjälperna, och det gjorde han riktigt bra! Duktig hest. Vi har ökat på maten för att han varit lite små seg och svettas jätte mkt så jag tror att han påverkas av pälssättningen. Men idag var han super pigg så vi får väll se hur det går med Örstas stora bana.

Ska inte vara på Örsta förens 13 imorgon så gjorde höt idag och packar allt annat imorgon, var lite lat ikväll. Men har ju hela dagen på mig lixom! Måste bara tänka ut vilka täcken man ska ha med...
Älska lov alltså! Jag ska verkligen njuta fullt ut av detta lov för det är så välbehövligt mitt i alla j*vla prov. Har ingenting att plugga till detta lov heller så det känns toppen. Sov inte allt för länge idag men man ska väl kanske inte vända allt för mkt på dygnet heller.

Idag händer det nog inte så mkt förutom att jag åker till pappa i eftermiddag och rider på pollen. Ska kanske packa in grejorna i skåper så slipper jag göra det imorgon också. Måste frisera Spottis i manen och svansen så att han ser någolunda bra ut och så att det går lättare att knoppa på fredag.

Förkylningen är sämst idag, så ska iaf inte ut och springa utan nu blir det nog solstolen och en bok kanske? Ciao!!

Våran gamla shettis som va den "första egna" hästen jag hade. Lr asså svårt att förklara... Lite söt att titta på iaf <3
Har varit i stallet i 9 timmar i sträck idag så är ganska trött... Åkte dit vid tio och mockade och sedan kom Ann-Sofie så vi red ut tsm. Skrittade bara och det gick bra tills på slutet då Spotten började få lite tråkigt så han hittade på diverse saker att göra. Tex att hoppa upp i famnen på Loffe för att det kom en hund... En sån har han ju aldrig sett förut. Som tur va hann inte Loffe fatta vad som hände så ingen blev sparkad lr ngt.

När vi kom tbx beslutade vi oss för att ta in Lupin. Så idag har jag ridigt på honom och ska väll göra det i framtiden för att rida in honom. Är tredje gången någon sitter på honom men han va super duktig. Ska bli riktigt roligt! :D

Efter att vi ridigt alla hästar käkade vi i stallet för orkade inte åka hem mellan att vi skulle fixa hage. Men jag gick ut och mockade hage istället så fick en hel del gjort. Känns bra att man inte har allt för mkt kvar iaf. Var ganska mysigt att hålla på med det när man hade sällskap av Spotten men han dissade efter ett tag. På slutet var jag så trött så satt bara och glodde när Ann-Sofie tvättade lite grejor. Städade faktiskt lite innan det också så chillade inte bara!

Nu är jag hos min mamma och sitter och är galet taggad för läger i veckan. Vad är det för fel på mig lixom?! Men kul ska det bli, hoppas jag!

Gammal bild på Spotten och Lupin i bakrunden! :) <3
Har verkligen haft ngt att göra hela dagen. Gick upp halv 8 och åkte till stallet. Plockade fram en bomserie och ett räcke det första jag gjorde när jag kom till stallet. Så red alltså Spotten direkt.

Ridpasset:
Började med att göra en övning runt fyrkanten så att han hela tiden va sysselsatt. På ena långsidan gjorde jag öppna varannan gång och små serpentiner varannan gång. På kortsidorna gjorde jag halt med/utan ryggning lr så gjorde jag en ökning. På den andra långsidan gjorde jag iaf skänkelvikning innanför bomserien och ut igen. Han var riktigt fin och efter det kunde jag ta in honom på volt och sätta lite mera tryck. Fick värsta sväviga steget så han trampade nog på rätt bra! I galoppen tränad jag på att han skulle gå fram utan att jag skulle behöva göra så mkt. Satt och gjorde ökningar och minskningar på både volt och rakt spår och försökte göra så lite med handen som möjligt och bara hålla ett jämnt stöd. Han gick helt okey men blir ganska späng i övriga gångarter när man galopperat. Fick honom at lossna lite i skritten iaf och kunde göra riktigt bra igånsättningar till en galopp med bra tryck! Hoppade bomserien några gånger och han gör dom så himla bra nu. Även fast att jag kom in med en ganska stor galopp med tryck backade han av och var super försiktig. Hade ett räcke framme också som jag hoppade lite på. Först hoppade jag det jätte lågt några gånger och höjde sedan lite. Fick en rivning på ca 105 så hoppade av och la upp den. Tänkte att han hoppade verkligen så bra så jag höjer 2 hål till. Trodde att det skulle ligga på 110 då men låg visst på 115. Fick ett stopp först för att jag inte gjorde ngt men sen hoppade han. Tog det ur kort vänstersväng och kom nära första gången och andra gången stoppa han för att jag fick blackout, IGEN! Men jag red bara an igen och då hoppade han.

Låååång text men kände att jag ville reflektera lite över den själv. Kom på några bra grejor idag för hur jag måste rida för att få honom att hoppa. Dels måste jag lägga honom rätt men inte för långt ifrån utan "ganska" nära. Sen måste jag lära mig att bara sitta stilla och vänta tills hindret kommer och inte rida iväg honom. Och om han blir trippig och inte går fram ska jag bara chilla och låta honom trippa fram till hindret och lägga på mkt ben för idag hoppade han även fast han mest tänkte uppåt. Så är faktiskt riktigt nöjd med passet!

Efter att jag ridigt Spotten red jag Lina i paddoken. Gick inte super men hon va pigg och glad och det va roligt! Ja... det va roligt helt enkelt! Efter det åkte jag hem och duscha/åt innan vi åkte till uttagningen i precision till Fjord-sm. Var funktionär och stod nere på banan med solen mitt i ansiktet så är ganska solbränd... Hehe.

Tävling nästa helg! <3
Förresten så är det ju lov nu! Fett skönt och ser verkligen fram emot Örsta-lägret. Kuligt värre ska det bli. (:
Hann aldrig blogga igår kväll för jag hade läxor att göra. Kunde iaf inte göra klart dom men iaf. Skolan idag var rätt okey. Inledde med matte som gick riktigt bra. Fick reda på vad vi fick på nationella Kemi också. Jag fick mvg, låg precis på gränsen men I DONT CARE! Trodde verkligen inte att det skulle gå så bra! Super skönt... Sen hade vi typ engelska glodde på en film som va rätt bra. På svenskan hade vi prov som jag måste vara nöjd med. Var grammatik och jag suger stenhårt på det. Sista timmen var det iaf idrott som va dö jobbig. Hade styrketräning så det va riktigt roligt men som sagt jobbigt.

Gårdagens ridpass:
Red i paddoken och gjorde samma sak som i förrgår. Jobbade alltså på volt och gjorde lite serpentiner. Han lossnade så jävla fint och var bara underbar! Super hästen!! Hade tre bommar framme på mitten som ja red lite över och han var så fin där också. Tror verkligen att han trivs ute för han bråkar inte lika mkt i gången heller! Många plus på ridpasset!!

Dagens ridpass:
Eftersom jag ridigt på banan två dagar red jag ut i skogen idag. Red en runda som jag inte ridigt sen det blev snö(!). Han var jätte glad hela tiden, förutom när han skulle gå över vattnet... Lr rättare sagt hoppa! Lät honom verkligen sträcka ut i galoppen och galoppera så fort han ville. Var ganska uppskattat och det var skönt att känna en sån frammåtbjudning! Även fast att han fick ha lite race var han lugn på hemvägen och kunde tom trava avslappnat utan att ha huvudet uppe bland stjärnorna. Har en riktigt bra känsla just nu som jag hoppas håller i sig. Ska hoppa lite ute imorgon så får vi se hur det går.

Asså min sits är sämst men checka hästen <3<3<3
Känns som om alla andra ska åka till Gävla och tävla i helgen! Även fast att det inte är så många... Är grymt sugen på att tävla för har inte gjort det på två helger och ska inte göra det nu i helgen heller. Får väll tagga lite extra till Vikbolandet då som är sista inne. Förhoppningsvis ute...

Blir nog att hoppa ute i helgen för att kolla lite hur han blir. Vill ju inte ha galen häst på Örsta ju. Tänker nog bara skutta lit smått i helgen iaf och kanske ngn serie. Vi får se helt enkelt.. ^^
Mådde inte alls bättre när jag vaknade imorse. Släpade mig iväg till skolan iaf och gjorde det nationella engelska. Skulle skriva en uppsats men jag satt inte alls länge utan gick så fort man fick. Hoppas att det gick bra! Sen hade vi rast från 9.40 till 11.50. Världens segaste att sitta och må skit alltså. 11.50 hade vi idrott och jag var inte med på den utan satt och kollade på när dom andra hade typ "tantgympa". Lite ganska roligt att kolla på faktiskt! Efter det hade vi No och vi pratade mest om ett nytt avsnitt så det va grymt chill. Började på bättre på den lektionen.

När jag kom hem chilla jag lite innan jag cyklade till stallet och mockade. Tog sedan in skrutten som va så söt som kom när jag ropade på honom. Lr nästan iaf... Jag fick gå en bit men sen kom han! :'D

Ridpasset:
Red i paddoken för första gången sen det blivit helt snöfritt. I början var han as tung i handen men jag jobbade på med skänkeln och försökte få en bra frammåt bjudning. Jobbade runt fyrkanten med serpentiner och tempoväxlingar. Sen jobbade jag honom på volt och han blev så fin!! Han verkligen gick runt innerskänkeln men trampade på jätte fint och va rund som en boll. Var en så härlig känsla för när jag tryckte på så ökade han bakifrån och blev inte lång i handen. Han låg verkligen på så att jag fick hålla i ordentligt men han gick iaf ärligt fram till bettet hel tiden. Super fin va han! I galoppen va han också jätte fin och busade lite när jag skulle öka. Fin hest!! <3 Btw så måste jag verkligen passa utsidan nu när jag rider utomhus för idag försökte han sticka från volten genom att köra ut högerbogen. Lite förvånad blev jag för han har aldrig gjort det på ett så tydligt sätt. Är lite små nervös för hur det ska gå att hoppa på Örstas 100 m bana nästa vecka...

Nu är det kanske bäst att sätta sig och plugga Samhällsekonomi inför provet imorgon... Känner mig inte taggad så blir nog kvar här en liten stund till iaf.

Som ni ser har jag gjort om färgen lite på bloggen. Själv är jag ganska nöjd och det passar bättre med bakrunden nu. Har väll inte gjort så mkt annat är trixat med bloggen och kollat på dom Ponnyakuten avsnitt som ligger ute. Vad ska man göra lixom när man är hemma och är sjuk?! Försöker plugga lite So och så MÅSTE jag göra Hemkunskapen också... -.-

Anmälde mig till Vikbolandet förut, två 110 cm på Påskafton. Tkr att dom kan flytta ut tävlingen för den är inomhus men men. Är taggad för att rida nu så imorgon blir det nog markarbete i paddoken. Måste sätta mig och fundera hur jag ska lägga upp ridningen nu när jag varit sjuk och han stått i 2 dagar. Hm...

Ignorera mig! Titta va fin och prickig han är i sin sommarpäls! :') <3
Är ju hemma från skolan idag med så får göra So-provet på torsdag istället. Hitills har jag inte gjort så mkt idag. Typ duschat och börjat med en läxa som jag gjorde en fråga på och sedan la bort. Nej men tänkte be mamma lr Ove om hjälp sen för det handlar om hyresrätt/bostadsrätt och massa skit. Pallar inte läsa och fundera, bättre att dom förklarar.

Dagen får bestå av att kolla på dom sista avsnitten av Ponnyakuten som finns på svtplay(kollade på avsnitt4-11 igår xP) och så ska jag tycka synd om mig själv för att jag inte kan träna ikväll. Suuuug!!! Anna skulle tagit med en jacka som jag ska köpa av henne ikväll också. Måste skriva och säga till henne att jag inte kommer på träningen. Är en blå Horseware jacka så är lite sugen på att se den irl!

Mini-hinder xP
Man blir verkligen deprimerad av att bara gå hemma. Blir hemma imorgon också så är jag "back in business" på onsdag. Startar upp på onsdag med natonellt prov i engelska woho! :D -.-

Gillar inte att jag inte kan träna imorgon så får väll tagga ordentligt för lägret på Örsta! Blir nog 1 pass första dagen och 2 andra. Världens tråkigaste inlägg men jag har verkligen tråkigt så...
ar faktiskt varit lite duktig och gjort en hel del hittills idag. Satt i uterummet förut i solen, var 26 grader! Lite mer okey att plugga So där. Har gjort anteckningar och läst så att det blir lättare att plugga. Får bli att läsa genom allt igen sen och kolla upp en grej som jag inte kunde. Har börjat iaf. Sen har jag skrivit uppsatsen till idrotten och gjort klart allt med den uppgiften så att det är bara att lämna in. Hunnit med två avsnitt av Ponnyakuten som antagligen blir fler sen. Klockan är ju bara 15.17 och jag har hunnit med det mesta som jag tänkt göra!

På påsk-lovet blir det träningsläger för Eva Koppfeldt! GRYMT roligt för Felicia och Emelie ska dit, woho! Det kanske är utomhus vilket är både bra och dåligt... Älskar utebanan men ska tävla inomhus påskafton. Jaja, det får bli som det blir.

Är hemma från skolan idag... Har ingen feber idag iaf vilket är super skönt! Om jag blir lite bättre tills imorgon går jag till skolan. Vill inte missa So-provet för gillar inte att skjuta på saker när man har mkt hela tiden. Bäst att få det gjort lix. Hoppas att jag kan träna imorgon också. Känns som om jag behöver träna nu och få ordning på min ridning! Fick sms av min tränare förut om Påsk-läger på Örsta under lovet så ska nog åka dit. Beror lite på om några andra roliga personer åker dit... ;)

Har redan pluggat lite till provet idag men borde sätta mig och göra det mer ordentligt. Det är bara så tråkigt!! So är inte mitt favvoämne direkt...

Saknar min älskling som satan just nu...

Var med Emma på tävling i Vittvång idag och va hästskötare. Hade riktigt roligt och det har varit en super rolig dag! Träffade lite trevligt folk också och det var ju också kul. Mockade innan vi åkte och lindade av Spottens ben för han har varit lite tjock i frambenen i 2 dagar så då fick han ha lindor över natten. Var nästan helt bra när vi kom hem från tävlingen iaf så det va super skönt att det gick över. Red en kortis också när vi kom hem på en super taggad Spotten. Han va lite söt och ville springa mest hela tiden..! <3

Är ju förkyld men mådde jätte bra imorse så därför följde jag med på tävlingen iaf. Började typ må sämre under dagen och när vi kom hem till mamma tog jag febern... Hade 38,3 då så har legat i soffan och bara vilat. Fett skönt faktiskt!

Dissar skolan imorgon! Får väll plugga istället, blir nog ett Ponnyakuten-maraton också... Hoppas att jag mår hyfsat på tisdag så att jag kan göra So-provet och träna för Eva!! :D

Mina kompsiar! :D
Är klar med lägenheten nu, iaf det som ska göras på datorn. Har bara typ en miljard frågar kvar att svara på. Men får göra det i veckan typ. Måste slänga ihop en uppsats till idrotten och så MÅSTE jag verkligen plugga samhällsekonomi för vi har prov på tisdag. Men tror att jag kanske pluggar lite till provet ikväll och så får jag göra uppsatsen imorgon kväll. Nästa vecka har vi tre prov... -.- Ska bli så skönt med påsklov!!

Mina förutsättningar för att tävla på Örsta har ändrats lite så kanske tävlar lördagen+söndag istället för bara söndag. Får helt enkelt jobba ihop mina funktionärsdagar på deras ponnyhoppning... Men vet inte vilka klasser jag ska hoppa på lördagen isf. Har liiiiite sugen på att hoppa 115 cm, men det kanske inte är riktigt rätt tillfälle att debutera det. Ska ta en funderare och så får i se hur det går i Vikbolandet där jag hoppar 2 st 110 cm.

Hade tänkt att jag skulle bloggat igår efter att jag hoppat. Men kom hem så sent och lyckades få en bom i huvudet när jag bar undan hindrena så var inte så sugen på att sätta mig vid datorn. Snarare att sova! Gick hyfsat att hoppa iaf. Tränade på ganska svåra svängar och långa vägar så överlag tkr jag att det funka bra. Han började blöda i munnen när jag hoppade så han bet sig nog också... Hade ingen super bra känsla heller så får vara nöjd!

Idag har jag varit i stallet HELA dagen. Cykla dit vid 10 och kom hem halv 5 ungefär. På den tiden hann jag göra 3 hästar, kolla runt på hästloppisen, putsa massor av grejor, rida och prata bort tid en massa tid! Emma har varit i stallet hela dagen också så vi hade super trevligt i solen när vi putsade grejor. Satte oss i ett hörn mot en svart dörr så jag satt med t-shirt. Grymt skönt var det! Köpte ett grått amerikanskt hoppschabrak på loppisen. Det var väldigt kort men det funkar att rida med, dom ska ju vara korta så! :)

Ridpasset:
Red i ridhuset med Emma och han var jätte lugn och fin. Satte inga jätte krav på honom i traven men han var lösgjord och trampade på så mkt som jag krävde. Kändes riktigt alert även fast han var så lugn i övrigt. Lyckades göra några riktigt bra öppnor i trav, även i vänster varv! I galoppen tyckte jag att han blev lite väl lång så då satte jag ihop honom ordentligt och satte ganska mkt krav på honom att komma ihop sig och trampa på vilket han accepterade nästan på en gång och poletten bara trillade dit. Så roligt!! Emma ska och tävla imorgon så hon hade en bom framme med vattenmatta under. Även fast att jag hoppade igår tog jag bommen 2 gånger åt båda håll. Första gången tvekade han super mkt men lyckades på ngt konstigt sätt ta sig över iaf. Sen hoppade han super bra rseten av gångerna.

Hade inte tänkt följa med Emma till Wittvång imorgon men blev så sugen så frågade om jag fick följa med iaf. Vilket jag fick så imorgon blir det en häst-dag igen. Mkt folk man känner igen som ska dit så det blir nog roligt! Vi ska inte åka förens vid nio så blir inte särskilt tidigt. Åker till stallet och mockar innan vi åker så är det bara att rida kvar när man kommer tbx.

<3<3<3
Hade nationellt i engelska idag. Både läs- och hörförståelse. Hoppas att jag får så att jag kan behålla mitt vg iaf. ^^ Hade bara massa raster, nationella och idrott. På idrotten hade vi HLR så nu hoppas jag göra det ngn mer gång. Rätt tråkigt...

Har suttit och jobbat med lägenheten som ska vara inlämnad nästa vecka. Sjukt tråkigt men har kommit en bit på vägen iaf. Nu är jag trött på att sitta vid datorn så nu får det bli stallet och hoppa lite med Spotten tror jag. :)
Vilket liv man har! Efter att jag ätit blev jag typ as trött och mådde inte särskilt bra så satte mig och titta på dom tre första avsnitten av Ponnyakuten. Har tänkt att jag ska kolla men har inte blivit av men nu har jag ljud på datorn så då kunde jag ju det. Tkr att det verkar bra i år med, ponnyerna har ungefär samma problem som förra året.

Blir väll att bara lata mig resten av kvällen också. Ska kolla om vi har ngn glass hemma...

Sommar <3
Känner att jag har dåligt med nya bilder! Speciellt markarbetsbilder har jag typ inga alls. Får bli att släpa med syrran och deras system kamera så att dom kan fota lite. Vore nice!!

Denna bild är tagen för ganska exakt 2 år sedan... Hoppas verkligen att det är skillnad! <3
Skolan va seg idag. Var fett irriterad på nästan varenda lektion idag så nae va ingen bra dag direkt. Spotlight har vilodag idag så är hos min mamma och glömde alla läxorna hos pappa. INTE bra gjort! Betyder att jag får göra dom i helgen. Så helgen får bestå av läxor, ridning, tvätta allt läder och glo lite på hästloppisen. Måste tvätta lädret efter en väldigt dammig träning på Örsta förra veckan och en väldigt svettig/löddrig träning denna vecka... Känns sådär att tvätta grejor utan att det är tävling.

På tal om tävling har vi planerat lite nu för hur det blir på den fronten...
  • Vikbolandet 23 April, 110 A:0+A:0 & 110 A:0+A:0
  • Ryttarkamraterna Kumla 8 Maj, 110 A:0+A:0 (Måste jobba dom andra dagarna...)
  • Stora Ekeby 15 Maj, 100 A:0+A:0 & 110 A:0+A:0(Sveland Cup)
  • Jump Club 22 Maj, 100 A & 110 A:0+A:0(Sveland Cup)
Hoppas att det ska funka lite bättre för mig nu när utomhussäsongen darar igång! Längtar VERKLIGEN!

Du är mitt allt, helt seriöst! <3<3<3
Skolan idag va rätt chill. På kontaktlärartiden fick vi info om "Sista natten med gänget". Vet inte om jag ska åka men lutar nog mot det om dom andra åker. Sen hade vi tyska och då gjorde vi bara glosförhöret och sedan ngn tävling, riktigt chill! Lång rast och idrott. Gjorde inget vettigt direkt där heller faktiskt... Sista timmen var det No:n och vi håller på att göra högtalare vilket är helt okey. Blev bara skit förbannad för Robin smetade lim i hela facet och håret på mig!! Inte ok!!

Drog till stallet och mockade innan jag red. Bestämde mig för att rida barbacka så skrittade ut på honom i 1 timme. Hade långa tyglar i princip hela tiden och han bara lunkade på. Riktigt skönt att bara sitta och tänka! Såg massor av snödroppar också, VÅR! :D När jag kom tbx mockade jag hage och det va super jobbigt och gick super dåligt så höll inte på allt för länge. Kommer aldrig bli klar...

Är ensam hemma just nu och våran dataskärm pajjade imorse så kan inte lyssna på musik... Suger! Får väll se om det hinner hända ngt mer roligt denna kväll.

Bästaste <3
Vi började med att rida runt spåret och på en gång hålla ihop ordentligt. Flyttade dom in och ut från spåret och gjorde tempoväxlingar mellan skritt-halt och trav-skritt. Gjorde alltså en ganska gammal övning som man gjort förr. Jobbade dom sen på volt och tryckte på så att dom satte mkt tryck men höll ihop så att dom skulle gå i en riktigt djup form. Tycker att det kändes ganska bra men Eva sa typ ingenitng till mig på markarbetet... Antar att det är bra då helt enkelt! Spotten var ganska stark redan på framridningen då han blir det när man sätter tryck och det blev inte direkt bättre av att vi hoppade.
Började iaf att hoppa på volt över att räcke och det gick riktigt bra. Dom sprången satte jag verkligen och han gick kvar i form och kom tillräckligt långt ifrån för att göra riktigt bra språng. Hade några galoppbommar som vi skuttade över och det gick också bra. På ena långsidan hade vi en studs och två räcken på varje sida om den. Räckena stod lite vinklade med tre galoppsprång. Hoppade först bara studsen och sen med räckena. Han hoppade riktigt bra när man väl kom fram till hindrena för han var super stark och for runt som en toook! Hoppade någon bana och lite så också.

Blev verkligen super trött av att träna då det blir så ansträngande och svårt att rida när han blir så het. Han lyssnar jätte bra men man måste hitta balansen mellan hand och skänkel. Är iaf jätte nöjd med Spotten på träningen. Han gjorde sitt bästa och hoppade verkligen jätte bra, sen är det ju bra att det märks att han tkr att det så så himla roligt! <3 Min egen insats är jag mindre nöjd med... Gjorde samma jävla sak denna träning på absolut sista språnget så att jag fick ett stopp. Släpper bara allt och driver som en idiot, hur dum i huvudet får man bli lix?! Fick alltså ta några språng till och då red jag väll hyfsat men Spotten hoppade utan tvekan iaf. :) <3<3

Lång text... Aja, är ju valfritt att läsa den!

Finis! <3<3<3
Är så sjuuuuukt trött så jag orkar inte blogga idag. Skriver om träningen imorgon! Kan avslöja att jag blev damp arg på mig själv idag med, vilken kossa man är! -.-
Hade No:n första timmen idag med världens drygaste vikarie. Hade som tur var kamratstödjarmöte i typ 20 min så behövde inte vara där hela lektionen iaf. Efter det var det tråk tyska. Hade verkligen oflyt på den lekionen idag med det mesta, bläää på det! På svenskan hade vi prov om författare så alla sprang omkring med sina papper och försökte plugga. Provet var inte alls som jag trott utan helt plötsligt skulle man skriva så mkt man visste och analysera tre av författarna. Skrev om Lagerlöf, Taube och Bellman... Hoppas att det blev bra! Sista timmen var det syslöjd. Ganska chill men det är mindre roligt att göra ett lapptäcke...

Drog till stallet och mockade plus gjorde kraften innan jag red. Vill typ rida så fort som möjligt på måndagar så att man slipper rida under dressyrlektionerna.
Eftersom jag ska träna imorgon blev det ett väldigt lugnt pass med fokus på lösgjordhet. Gjorde volter och serpentinbågar och han var riktigt fin idag! Gjorde mkt tempoväxlingar och kände att han inte spände sig varken i ökning lr minskning, och det gjorde han inte. Han gick i en låg och ganska lång form hela tiden, vilket är bra för honom ibland för han blir väldigt lätt för kort och spänd och tänker bara uppåt istället för frammåt. Minuset med dagens pass är att han blev väldigt tung i handen. Men tkr att dom kan få bli det ibland, för han var verkligen lösgjord och lyssnade jätte bra på hjälperna.
Emma och Karita var i stallet när jag kom in så pratade lite med dom innan jag fixade det sista med säckarna och åkte hem.

Lite skönt att inte ha ngt att plugga till så blir en chill kväll. Gillar chillkvällar..!

Om det fanns ord <3
Har varit i stallet ganska länge idag, typ 4 timmar kanske och ridigt två hästar. Mockade åt Spotten innan jag tog in lermonstret!! Han var så grymt smutsig! Hade hoppats på att han skulle vara jätte ren och fin eftersom det regnade... MEN han hade rullat sig så hela halsen på båda sidorna var brun. Han kan inte gå försiktigt heller utan skvätter lera flera meter runt sig så jag svampade av honom när han kom in. Han blev inte ren direkt men är inte grusig längre iaf.

Ridpasset:
Som jag skrev igår tänkte jag göra samma sak som på träningen och det gjorde jag. Spotten hade verkligen en Latdag och hade bestämmt sig från början att vara tung i handen och allmänt jobbig men jag markerade bara från början att det inte var okey så han jobbade på riktigt bra. Gjorde precis samma sak som på träningen och han gick riktigt bra. Han kom verkligen ihop sig idag och fick tryck. Satte inte jätte mkt tryck i honom idag utan nöjde mig med att han kom ihop sig så fint och arbetade på jätte fint i alla gångarter i form. För ovanlighetens skull kunde jag verkligen jobba honom i skritten idag och fick hon att gå lugnt, i form men med bakben. Annars brukar han bara dra upp huvudet och springa iväg, men inte idag! Riktigt nöjd med passet. <3

Efter att jag ridigt hjälpte jag pappa och Wilma att sadla/tränsa Loffe så att Wilma kunde få rida lite. Ledde runt dom i ridhuset några varv och Loffe var riktigt pigg. Han verkade tycka att det var roligt!
En som har häst i stallet är bortrest så jag red en stund på hennes häst idag. Gick riktigt bra och Lina var så trevlig att rida på. Tkr att hon är väldigt lyhörd och känslig vilket jag gillar.

Känner mig grymt trött o kroppen, och huvudet så får bli att chilla resten av kvällen. Tyvärr måste jag plugga till ett prov som vi har imorgon om författare. Inte roligt men det är ju bara att bita ihop.

<3<3<3
Har sovit så grymt skönt inatt så ville aldrig gå upp... Men det var man ju tvungen till att göra iaf. Det känns i kroppen att jag tränade igår för det gör ont lite överallt. Får helt enkelt börja göra det oftare. Blir hämtad av pappa runt lunch och så blir det att rida på eftermiddagen. Blir ridhuset och att göra typ samma sak som på träningen. Fast jag ställer nog inte riktigt lika höga krav som då men lite bakben vill jag allt ha!

Kort onödigt inlägg men men! ;)

Sommar!! <3
Satt och kollade tävlingsterminen nyss och har kommit fram till att det vore väldigt roligt att hoppa Sveland Cup, en stallkompis ska antagligen göra det också så det vore lite roligt. Det värsta är att om jag ska delta i cupen måste jag ändra lite på min tävlingsplanering. Men måste prata med pappa och Ann-Sofie och kolla vilka helger vi kan åka för Ann-Sofie jobbar vissa helger. Känns svårt att välja för alla tävlingar VILL jag verkligen åka på men då blir det 5 helger på raken, och det känns inte bra. Får ta mig en funderare och en diskution helt enkelt!

  • Vikbolandet, 110+110
  • Skogslotten, 100+110(båda är tävlinsklass)
  • Ryttarkamraterna Kumla, vet ej vilka klasser.
  • Stora Ekeby, 100+110 Sveland Cup
  • Jump Club, 100+110 Sveland Cup
Detta är alltså dom aktuella helgerna... Tror att alla är regionala(tummeupp)!

Ojojoj, detta var LÄNGE sedan... <3
Kollade in lite nyheter igår och hittade några snygga vita ridbyxor. Skulle vilja köpa ett par nya men vi får väll se hur långt pengarna räcker. Här kommer iaf ett smakprov på vad jag gillar. Några modeller är nya och dom längst ner är ju en gammal variant.







Sov till halv elva idag, fett skönt att sova lite längre ngn gång. Käkade frukost med bror och Sofia och följde sedan med dom till gymmet en sväng. Sofia snodde löpbandet så jag gjorde bara situps och armar men när vi kom hem drog jag ut på en löprunda. Sprang typ 5 km så är ganska död, men nu kan jag lata mig resten av dagen utan att ha det minsta lilla dåliga samvete!

Mamma är typ och handlar och hon skulle kanske köpa skor till mig för jag orkade inte följa med. Får väll se om dom är snygga för pratade just med henne i telefon och blev ett par som typ är jeansblå lr ngt... Jaja.

Vilken nice kväll detta varit! Kollat på Talang och Parlamentet med brorsan och hans tjej Sofia och jag höll på att garva sönder. Grymt roligt har vi haft. Den enda negativa är att jag typ pajjat min hals så har ganska ont just nu... Jaja, hoppas att den blir bättre med lite sömn.

Eftersom jag inte har ngn häst att rida lr ens ta hand om imorgon har jag ingen aning om vad jag ska hitta på... Får se om jag springer några km men det beror på hur jag mår. Kanske borde ta det lugnt med förkylningen men det blir lite tråkigt att inte göra ngt hela dagen. Får väll se helt enkelt!

Tänkte kolla runt lite om jag hittar ngt fint som man vill inhandlat till den prickiga skönheten. Vet inte om jag har råd med särskilt mkt för har beställt ett nova-bett och hästschampoo från Börjes men det borde inte bli så dyrt!


Älskar passformen på detta schabrak!

Klantröv Malin vaknade imorse och såg nada! Lyckades glömma att ta ut linserna igår kväll så har sovit med dom hela natten. Lyckades iaf riva ut dom ur ögonen men det var inte så skönt... :/ Ville inte sätta in dom direkt efter så plockade med dom till skolan och satte in dom på engelskan. Tur att Sara var i skolan idag för hon fick läsa vad som stod på tavlan åt mig. ^^ Hade svenska näst sista timmen och det sög för vi hade vikarie och skulle bara plugga till provet. Kändes ganska onödig att vara där, pluggade inte ens utan läste i en bok.

Pappa hade fixat stallet så var bara ute och gick med Spotten ca 5 km. Han var ganska muck efter träningen igår och orkade inte busa så mkt. Han skutta runt lite iaf och var SÅÅ nöjd över sig själv när han lyckades bita tag i min tröja! Minen han fick vara bara så rolig, snacka om att han ägde mig!!

Stressade hem och bytte bara om så hann med första bussen till mamma för ska vara här denna helg. Tränade igår på Spottens vilodag så då får han vila imorgon och så åker jag tbx till pappa på söndag. Ska förhoppningsvis bara chilla ikväll och det ska bli så skönt!


Smutsig Spotten på promenix! <3