Tack Linda och Ulrika som fixa stallet åt mig ikväll, guldvärt! <3

Skolan va riktigt chill idag. Var i Motorp och gjorde lite lekar och grejor och snacka med en massa folk. Det absolut bästa var att vi åkte hem vid halv 1 så tog bussen hem klockan 1. Suuper chill att va hemma så tidigt! Åt lite innan det blev stallet och red på bästa hästarna.

Ridpasset Spotten<3:
Red i paddoken och trimma honom inför träning på Örsta imorgon. Var ovanligt ambitiös idag så gjorde typ bara sånna grejor som jag tycker är svårt och jobbigt, men snacka om att det gav resultat! Först jobba jag mest runt fyrkanten med, övergångar, halter+ryggningar, öppnor, slutor och volter i olika storlekar. Fock honom att lossa fint men det va först bär jag galoppjobba som allt bara släppte. Hatar verkligen att göra övergångar mellan trav och galopp då Spotten bara spänner sig och det brukar bli skit. Men idag la jag ner energi på det och shit va han blev fin, speciellt i vänster! Han va bara helt amazing fin! <3 Fiiiiiina hästen <333

Ridpasset Lupin:
Han gick också i paddoken och blev trimmad. Jobba först så att han skulle bli lösgjord men eftersom han har svårast för galoppen börja jag jobba med den efter inte så lång tid. Han fick också jobba med övergångar mellan galopp och trav vilket är jätte nyttigt för att stärka honom, försökte även hålla honom riktigt samlad och ställa honom rätt på volten. Det märktes att han tkr det är jobbigt men va riktigt duktig idag! Som avslutning fick han ta bara några språng över en planka som stod framme. Riktigt nöjd med detta pass också så en bra dag!

Skulle lagt upp nya bilder på Lupin men mobilen vägrar sammarbeta med datorn...
Mår vilket skit dåligt just nu... Imorgon är det "Lära känna dag" också så vi ska va ute hela dagen, gött! Lr? Vill rida så vill inte bli sjuk. Men imorgon skulle man ju faktiskt kunna missa skolan då vi inte har några lektioner. Annars är det bäst att pallra sig dit så att man hänger med på allt... Får väll se hur jag mår när jag vaknar, är iaf skit trött så blir nog sängen snart.

Natti Natti folket!
...för att man inte hinner blogga nu för tiden! Igår var det skola och drog till stallet direkt även fast jag inte behövde det. Men gillar inte att stressa! Skritta iaf ut på bääästa Spotten som va så söt. Han blev jätte glad när jag hämta honom i hagen! :') <3333 Träna iaf på Lupin sen på kvällen och han va riktigt duktig. Jag va sjukt trött så orka inte riktigt rida ordentligt när han också va trött. Men oj va fin han va i traven!! Maria sa att han jobba så mkt med bakbenen så han orka knappt gå, duktig hest :) Kämpe är han verkligen! Var så trött så somnade med linserna inatt... Inte skönt om ngn ville veta.

Idag vare skola som va okey men rätt seeg. Hästarna vilar idag så jag är hos mamma och vilar jag med. Har nämligen gått och blivit sjuk... Min hals tar död på mig men hoppas att det blir bättre för skulle gärna vilja träna på torsdag på Örsta! Måste bara kolla om någon kunde skjussa mig, hoppas det för är pepp!

Har haft främmande nu på eftermiddagen som firade Wilma som fyllde 4 år igår. Var trevligt och vi fika och allt sånt. Känns konstigt att vi kom hem så tidigt från tävlingen för man hann med så mkt mer. Men lite skönt är det också. ^^

Imorgon är det skola igen men tror att jag har sovmorgon, göööött! Kmr hem som vanligt kl 16 och då blir det stallet typ direkt. Ska skritta en sväng med bästa Spottis och träna för Maria på Lupin. Hoppas att det går bra att träna imorgon för det har gått bra att rida senaste tiden när jag varit själv! Hästarna får vila på tisdag och sen vet jag inte riktigt hur det blir. Ska eventuellt träna Spotten på torsdag men har ingen mer tävling inplanerad, om det blir ngn mer i år? Får se helt enkelt!

Btw så invigde jag dom vita jw ridbyxorna idag, love them! <3


Vill ha tbx brännan.
Va i Norrköping idag då och tävla på Spottis. Eftersom det gått riktigt dåligt senaste tiden så hoppade jag 80 och 90 cm. Kom på att det är efter att vi korta martingalen som allt börja gå utför så idag tog jag bort den helt och red utan.

80 cm:
Hann inte rida fram riktigt så mkt som jag ville men han gick fram för hjälperna och hoppa bra. Grejen är ju bara det att det va så lågt så han lyfte knappt på fötterna. Inne på banan va han fin men rev dom två sista hindrena, alltså 8 fel men INGA stopp!

90 cm:
Framridningen och framhoppningen blev bättre denna gång och han va riktigt fin, galet pigg bara. Fick hoppa fram innan jag gick banan så när jag bara skulle ta några språng efter var han galet pigg. Var satt bromsen lix? Blev typ galen när jag kom in på banan så bara drog också, så skritta mest runt när ryttaren innan red. Rundan blev iaf en 0 felare och va riktigt bra. Han tog av stort på fyran(super!) men annars stämde allt perfekt. Suuuuper nöjd och känns så bra att kunna skriva 0 fel..! Ska testa att hoppa utan martingal nu så får vi se om han går att bromsa annars vet jag inte riktigt hur jag gör.

Lööööve the day! <3


Enda bilden från idag på bästa<3 Stubbman....
Var ute och gick med sötnosen igår och han skötte sig jätte bra, bjuder därför på lite bilder.

Ser ni manen, katastrof!!!!










Bloggen suger jut nu men all tid har lagt på skolan och sedan försökt hinna rida båda hästarna. Är grymt trött på kvällarna (och mornarna) nu när man måste till skolan. Var iaf och tränade på Spotten i Örsta i torsdags och det gick väll sådär? Ska och tävla imorgon i Norrköping och har inte bestäm än mig för vilka klasser jag ska hoppa...

Har försökt hinna rida Lupin också så igår fick han gå i paddoken. Han va rätt fin på marken men är några grejor som jag inte riktigt får ngt grepp om så får hoppas att jag kan få hjälp med det på träningen på måndag. Vet inte om det är typiskt unghäst men han kör med rumpan åt olika håll när han känner för det. Hoppas att Maria har ngt bra knep för att bli av med det! Hade några bommar framme går på backen bara och när jag skulle galoppera la jag upp dom till ett litet hinder med bom framför. Var tveksam om han skulle fatta men han va super duktig så tog ett språng på 65 cm, personligt rekord för lurven ;)

Just nu är jag barnvakt så jag fick verkligen inte sova så länge som jag önskat... Men ska dra till stallet sen och rida båda hästarna, mocka allt och fixa inför tävlingen. Antingen blir Spotten knoppad lr stubbad... Gråter redan över att jag ska klippa av den men den blir nog så mkt bättre av det! Nu måste jag nog sätta mig och försöka göra fysikläxan, kul liv!

Bild från skolan som ngn tog. ^^
Är på Örsta och tränar nu, den ska börja nu iaf. Hoppas att jag haft en chill skoldag och är tveksam om jag hinner uppdatera ngt på bloggen på kvällen. Beror på om jag har några läxor och hur dags jag kmr hem. Man kan ju alltid hoppas!
Skolan var väll okey idag. Går bara genom alla j*vla kursplaner och det suger verkligen! Men matten va chill och det blir nog roligare när vi kmr igång. Hade special idrott idag också och det va inte alls som jag tänkt mig, så kmr hoppa av det. Alla tjejer i min klass kmr hoppa av det... Så på kvällen har jag fyllt i papper och fixat blanketten för att hoppa av.

Ridpasset Spotten:
Red honom i paddoken och han va så finins idag <3 Jag fick verkligen rida till 110% hela tiden för att han skulle jobba rätt men det va så värt det för han va riktigt fin. Jobba med olika stora volter, mkt tempoväxlingar och bytte gångart en del. För att komma åt honom fick jag jobba i ganska kort tempo men kunde öka mer när jag fått koll på honom. Kunde även hålla ihop allt även när jag öka så är mkt nöjd! Var lite loj men idag jobba han korrekt med ryggen upp och va super fin i övrigt så är jätte nöjd iaf! Braaa känsla igen <3

Ridpasset Lupin:
Han fick också gå i paddoken även fast det regna lite och han va också grymt fin. Jobba på volt med att han skulle ta stöd på yttertygeln och vilken skillnad det va, han gjorde det verkligen super! Fick jobba en del med att han skulle hålla en stadigare form, helt okey men jag tkr det är svårt. Galoppen var också ett stort pluss, han jobba verkligen super både på volt och längs fyrkanten öka jag på långsidan och samla honom på kortsidan. Var bara en gång som han bröt av och han jobba verkligen med sina bakben. Duktig häst som alltid kämpar på! :)

Har gjort lite läxor nu på kvällen också och ätit. Blir snart sängen och imorgon har jag sovmorgon!! Får sova 1 timme xtra, känns bra!!

<3
Inte ngnting i princip... Syrran var här och jag hjälpte henne med tyskan. Undrar om jag också hade så dåligt uttal i början? Annars har jag mest chillat och vilat upp mig inför en hel skoldag med lektioner. Har packat också för ska gå upp typ halv 6 imorgon -.- Blir att halvsova på bussen till Hallsberg! Kom på att jag glömt mitt smink hos pappa då jag bara rusa in och hämta några papper innan jag tog "samma" buss vidare till mamma. Får väll se om jag hittar ngt användbart här i huset iaf ^^ Känner att huvudvärken börjar komma smygandes så man kanske skulle lägga sig och sova, lät skönt...

Natti natti trogna läsare!
Hade heldag i skolan idag och man blir trött på slutet. Har mest fått massor av information även idag och insett att svenska lektionerna kmr bli rätt sega... Men tyska lektionerna ska vi inte ens prata om, hoppas det blir bättre än idag annars blir det inte kul. Har ju tyska imorgon så vi får väll se. Har även specialidrott och vi är 4 st som rider i klassen som ska gå det. Känns kul så vi får väll se hur det blir med det! Lång dag imorgon med alltså och på kvällen ska båda hästarna ridas. Idag är jag hos min mamma så idag får dom vila, hoppas att dom vilar sig i form denna dag. :)

Framben (L)
Med risken för att bloggen blir lite tunn lägger vi ut ett random inlägg. ^^

Har letat efter en matchande huva till mitt Lamicell Cup schabrak och när Emma och Linda va i Nykyrka hitta dom ett och berätta det för mig på kvällen. Det braiga var att dom skulle tbx på söndagen så dom köpte huvan åt mig. Riktigt snällt om jag får säga det själv, betala ofc själv men iaf ;) Red med det på söndag kvällen och det blev super bra verkligen! Så rider nog i det på söndag, toppen! :)

Schabraket, blev aldrig ngn bild när jag hade båda tyvärr...
Hade som sagt första skoldagen på Alléskolan idag och det gick väll bra. Huuuur mkt information som helst och hur ska jag hitta rätt sal?! Tur att vi är fler i klassen iaf. Var några som red i klassen och det va en som jag prata lite med så jag är inte helt utmobbad hästjej. ^^ Känns rätt bra men det är ett tufft scehma, blir nog bra iaf!

Sluta tidigt idag så hade lyxen och kom hem 13,20, gööött! Drog till stallet efter det och var där några timmar innan jag hamna här. Skola imorgon igen och dra igång med lektionerna, cp bara att vi inte får våra skåp förens på onsdag?! Måste alltså släpa runt på alla grejor, inte okey...

Btw så har startlistorn kommit ut till på söndag, var inga toppen nr direkt. Men vet inte om jag kmr hoppa ngn av klasserna jag är anmäld till så spela roll lix...

Skulle göra vad som helst för att få åka tbx till denna kväll, har aldrig mått bättre än då <3
Kollade ryttarkamraternas sida nyss och såg att jag är klar med mina dagar för funktionärs resan till GHS nästa år! Hur kul som helst! Hoppas att det finns ngt roligt folk att hänga med bara, men det tror jag väll! Lr vad säger ni bloggläsare? ;)

Bästa köpet förra året, fullkomligt älskar den!


Som rubriken lyder ska jag försöka hålla igång bloggen... Men skolan börjar imorgon och just nu är det annat som jag måste lösa och lägga min energi på. Kommer hålla lite av hästlivet utanför denna blogg av personliga skäl. Dom som jag känner att jag vill berätta för gör ja det men inte såhär öppet!

Lupin hoppa iaf klubbhoppning idag. Super duktig va han men tyckte det va väldigt konstigt med så mkt hästar, folk och hinder. Var första gången han hoppa en hel bana, har bara hoppat två hinder efter varandra. Så han va så duktig! Blev några rivningar och några stopp då det grön/vita hindret va suuuuper läskigt, men vattenmattan hoppa han utan att blinka. Sweet! Plus till hästen som SKÖTTE sig toppen utan att få några större utbrott.

Spotlight fick gå på uteritt med Loffe och rockarden. Tyckte det va lite läskigt i början och hetsa en del men gick bra iaf. Vissa stunder slappna han av riktigt bra och kunde jobba fint i skritten också. Så är nöjd med min lilla hest <3

Lupin gjorde en bra insats idag så han får stå för bilden. :)
Suck, orkar inte berätta just nu men det gick inte så bra. Men en del grejor gick faktiskt bra så jag är nöjd över min egen prestation iaf....
Är i Köping och tävlar idag så här kmr ett tidsinställt. Hade grymt tråkigt i torsdags så klippte ihop dagens outfit... Kavajen rider jag bara med om det regnar, mkt. Annars har jag en hel svart v-ringad tröja under västen. Håll tummarna!


Eftersom jag är hos mamma har jag inte gjort så mkt så har inte så mkt att skriva. Känns som om jag börjar bli sjuk så har bara suttit vid datorn och legat framför tv:n. Det mest energi-krävande som jag gjort var att plocka ihop 1½ Ica-kassar med äpplen åt hästarna. Får nog erbjuda alla i stallet äpplen för annars blir det tjocka hästar lr ruttna äpplen... Men glada blir dom förhoppningsvis!

Åker tbx till pappa imorgon på morgonen så blir att gå upp halv 7 typ. Ska fixa allt till tävlingen också så kanske lägger mig och sover när jag kmr till pappa innan jag sticker iväg för att fixa allt. Kmr inte kunna ta ngn mera sovmorgon innan skolan börjar... Hoppas att jag njöt av den sista jag tog.

Var lite duktig så tog uttaget av hästarna imorse åt Linda. Skulle ändå dit tidigt så då slipper hon åka innan jobbet! Har nog lyckats vända tbx dygnet hyfsat för jag va inte alls så trött när jag gick upp 06.05, och så är det ganska mysigt att ta ut hästarna. ^^ Eftersom jag hade sån god tid på mig mockade jag i det långsamaste tempot ever!! Bäst att passa på nu innan skolan börjar för då blir det snabba puckar om man ska hinna med allt. Gjorde iaf allt klart i stallet innan jag red pollarna.

Ridpasset Lupin:
Tog fram två räcken idag, ett på långsidan med vågplanka under och ett vanligt på diagonalen. När jag red på marken var han riktigt fin idag, lyssna bra och hade en fin form. Kändes helt enkelt riktigt bra! Jobba honom mest i traven då jag inte ville ta bort ngn frammåtbjudning genom att jobba genom honom i galoppen. Han va iaf pigg och glad och gasa glatt på när jag galoppera! Började skutta över hindrena och han va jätte duktig. Var en gång som han sprang förbi men annars hoppa han så fint även om han kom lite stort lr nära. Men han föredrar att hoppa i galopp så blir nog att trava i svängarna och galoppera mot hindrena på söndag. :)

Ridpasset Spotten:
Skritta ut på honom en sväng barbacka. Var riktigt mysigt för han va chill, spände sig lite på slutet när det blev mkt barn och ljud men annars va han duktig. Stod och titta lite när Sandra och ngn mer skulle hoppa när jag kom tbx men Spotten tröttna rätt fort. Så med en stor suck gick han med bestämda steg ner till stallet, sööt. <3

Såhär får det gärna se ut på lördag..! <3
Har inte gjort så mkt mer än varit i stallet idag. Har ridigt tre hästar, mockat+fixat mat åt 2 hästar och pratat en del. Hehe... Skriver ridpasset i den ordning jag red dom, brukar göra det men lite onödig info sådär.

Ridpasset Spotten:
Red i paddoken idag IGEN då... -.- Han va iaf super fin och mjuk i munnen. Slog lite med huvudet när jag tog mer i honom men annars va han verkligen super fin. Tugga och hade ett riktigt behagligt sug i bettet, så idag är jag inte missnöjd med det gamla bettet, nästan iaf... Kunde rida honom riktigt rund och mjukt i alla gångarter så satte ingen press utan jogga mest runt. Hade honom absolut inte lång men ni fattar ingen press lix. Avsluta med ett fåtal skutt på ett lågt räcke och han hoppade grymt runt och bra! Eftersom han va så fin idag kompenser han nästan att han va så suuuur igår. Bäästa <3

Ridpasset Lupin:
Träna för Maria och han va riktigt fin. Tyckte det va jobbigt men kämpa på bra. Tränade mest på att han skulle trycka på med bakbenen och han gör det riktigt bra faktiskt! Fick en hel del beröm av Maria för honom så lite stolt blir man allt. ^^ Avslutade dock med att diskutera hans sadel som vi visste inte låg toppen bra men hon tkr att vi måste byta så ah... Får väll se om vi får tag på ngn annan. Han va riktigt duktig iaf! :)

Ridpasset Loffe:
Red honom barbacka en liten stund bara i paddoken och det va riktigt kul att hoppa upp på honom igen. Var nästan lite nostalgi att rida på honom i paddoken nu när jag inte gjort det på över 3 år. Även fast han är 22 år(!) har han en hel del krut kvar i sig och var helt inställd på att bralla av mig i galoppen. Fick verkligen kämpa för att hålla upp huvudet men som tur va kom ingen rumpa farandes, tur för mig hehe... ;)

Känner i min rygg att den håller på att döda mig men jag överlever nog... Kände för att va lite snäll så tar uttaget imorgon och fixarna hästarna på morgonen. Ska bara rida 2 imorgon och Spotten ska bara skritta så det blir chill.

Lite små söt <3
Ska rida alla våra hästar idag så det är bara att hugga i. Ska även mocka och göra maten åt Spotten och Loffe men det är inte så ansträngande iaf. Eva sa igår att hon tyckte att jag skulle rida på det vanliga bettet idag och hoppa lite smått så ska göra det, förstör hela min veckoplanering men det blir nog bra iaf... Notera att jag ska hoppa smått typ bara pytte hinder så han dör nog inte av det! Sen ska Lupin gå dressyr-träning för Maria, har en känsla av att det kmr bli lika jobbigt, om inte jobbigare än sist. Hoppas på att det går bra iaf! ^^ Sist och minst av dom ska jag motionera Loffe lite åt Ann-Sofie då dom inte är hemma. Tror att jag rider ut på honom för jag kmr nog vara ganska trött.

Det va min dag det! Ska även ta in hästarna om ngn undra... Bara att sätta sig och ladda batterierna då, behövs...

Spotten ha kliat rumpan igår, snyggt streck faktiskt... -.- <3


Stoooor häst, liten tjej...
Red på mylerbettet igår på träningen och på framridningen va han så himla fin! Eftersom det blir lite skarpare och han är så känslig fick jag verkligen ihop honom utan att han hängde sig i handen. Känslan va suuuper! Fick jobba med att ha dom avslappnade i form även fast att vi satte tryck, och han verkligen böjde sina bakben och satte under sig. Så finis, MEN sån tur kan man ju inte ha så att det funkar i hoppningen också... Eftersom jag fick ihop honom så grymt finis stämde inte distanserna, så det blev toook. Helt plötsligt sura Spotten ihop totalt och bara dum stoppa. Han blev bara helt blockad... Så hoppningen gick väll inte super bra direkt och han spände sig och bara stressa. Jag höll seriöst på att ge upp allting men med stöd och pushningar från bästa tränare fortsatte jag kämpa för att vinna över honom. Så är väll inte direkt jätte nöjd med träningen... Men det kom gott ur den också!!

Kan ju även säga att Spotten är långsint så han va sur på mig hela kvällen. Började släppa lite när jag kliade honom i manen och pannan men så fort jag skulle gå nafsa han efter mig igen. Mer personlig häst än han finns inte så jag älskar honom iaf! (L) Hoppas det har släppt tills idag iaf. xP

Blir inte att rida på Mylerbettet nu iaf eftersom jag fick "för mkt kontroll" på honom så om jag ska rida på det måste jag typ smyga mig på det lr ngt... Känns tråååk men hoppas att det funkar på det vanliga nu då.

Ett litet smakprov, det är Carina som har fimlat med mobil därför dålig kvalitée men tack!
Hann inte blogga igår men dom fjuttiga läsare jag har överlevde nog...  Red iaf båda hästarna och på kvällen hängde jag med Ann-Sofie när hon körde Loffe i regnet, var riktigt mysigt även fast det regna. Loffe har dock nerverna utanpå så man kan inte somna direkt för rätt var det är ser han spöken, fast lite gulligt är det. ^^

Idag vilar Lupin för han ska träna imorgon och ikväll blir det Eva-träning på Spotten. Hoppas hoppas hoppas verkligen att det går bra idag, vill verkligen det... Ska chansa och rida på Myler-bettet men funkar det inte byter jag, kanske dum men va fan känns det inte bra på det andra så?! Har bara varit hemma och chillat idag så är jätte degig och känner inte för ngt egentligen, har lite ont i huvudet också så... Men vi taggar träning iaf!!

Blandat inlägg blir det, men kollade startlistorna tills på lördag och det såg bra ut. Startar som nr 28 av 32 i 100 cm och som nr 15 i 110 cm. Tyvärr måste jag veterinär besikta också, känns så jävla onödigt då jag bara tävlar lokalt men det är väll bara att springa den där lilla rundan med honom. Startar ju sent i första klassen så behöver nog inte vara där allt för tidigt iaf.

Over and out!!


Förra året i Köping då det gick skiiit.... xP
Var i stan med Sara på eftermiddagen/kvällen och det va riktigt nice! Åt på ett café direkt vi kom in till stan och sedan blev det snabb shopping innan vi va tvugna att hämta ut våra biobiljetter som vi reserverat. Hitta iaf en långärmad tröja utan luva fast typ sån modell... Suger på att förklara! Bion va iaf riktigt bra och vi va typ 8 pers i salongen så det va chill. Kolla som sagt på Bridemaids och den va galen, riktigt bra men galen... En bit av filmen va bara så grymt äcklig så jag ville gå ut, men annars var den bra ;) Flummade sönder på bussen på vägen hem så jag har haft en bra dag! :D

Nu ska jag fundera på vad jag ska hitta på med hästarna imorgon, hm...
Drog till stallet tjugo över 7 så fick släppa ut Spotten och Lupin som just fått sin frukost. ^^ Mockade sedan och fixa maten åt dom båda eftersom dom andra inte va hemma idag, så då fick jag rycka in och fixa det. Trevligt nog va Linda där så jag hade ngn att prata med tills det kom ett får in i stallet! Höll på att skrämma ihjäl både mig och Linda men det va bara Bärta som va på promenix... Vi stängde in henne i en box och där va pratstunden slut för hon brääääääkde heeeela tiden, hatar får... -.-

Ridpasset Spotten:
Red i paddoken och fick testa Lindas myler bett. I början slog han lite med huvudet men det va nog för att han inte va van vid bettet. La iaf upp ridpasset lite speciellt idag så jag skritta och trava fram först ofc. Men sen jobba jag honom bara i skritt och galopp, ingen trav alls alltså. Var verkligen bra för rider oftast mest i traven men idag fick jag tid att verkligen jobba genom honom i galoppen och han blev riktigt fin! Kändes som att detta bett blev lite skarpare än det jag brukar rida på men lixom lagom. Han lyssna jätte bra och samla sig super utan att jag hade hela hästen i handen. Kunde trycka på frammåt och öka ordentligt men sen hyfsat lätt få tbx honom. Avslutade med en ordentlig avtravning och avskrittning och då släppte han fint i traven också. Såååå, först tyckte jag alltså inte alls att bettet var ngt för oss men efter mkt arbete blev det kanske det?.. Ska faktiskt testa fler gånger och se hur det funkar! Kanske? :) Känner mig inte lika deprimerad idag iaf efter att jag ridigt! <3

Ridpasset Lupin:
Red honom i paddoken också och först jobba jag genom honom med ungefär samma sak som på träningen. Var riktigt fin och släppte bra så gick över ganska snart till galoppen och "hoppa" lite på honom! :D Hade kvar sockerbitshindrena från igår så han hoppa dom som va ca 45 cm höga. Super duktig va han för idag gjorde han riktiga språng med ryggen, asså han gjorde det bättre än vad han någonsin gjort. ;) Fick hoppa 2 på rad idag också med 5 galoppsprång mellan och han va så duktig och tyckte det va skit kul! På andra långsidan där det inte va hinder gasa han sönder. ^^ Så den 21/8 blir det debut på klubbhoppningen för honom, hehe...

Myler bett, men det jag red på är det vanliga bettringar.
Blir en fullspäckad dag imorgon med, känns om om jag har haft ngt att göra hela tiden dom senaste dagarna för nu är jag barnvakt. Tillbaka till ämnet att imorgon blir det hästarna på morgonen, ska rida båda i paddoken. Sen kl 1 går bussen till Örebro med bästa Sara! Ska käka, shoppa och kolla på Bridemaids. Känner på mig att det kmr bli en gyyym dag!

Btw så tänker jag rida Spotten på nova-bettet imorgon. Funkar inte att hoppa på det men sist jag använde det fick jag en lite bättre känsla på det tredelade så kan ju vara värt att testa. Ska kanske fråga Linda också om jag kan få rida på ett av hennes myler-bett, om det inte är på tok för långt... Känns som om jag har många alternativ nu. :S

Vill tillbaka till denna kväll, grymmaste kvällen ever på bääästa hästen <3<3
Dagen har varit bra men med blandade känslor. Men den börja grymt bra iaf! Red nämligen ut med Ulrika på Heike och Annso som körde med pappa och Wilma i rockarden också. Visste inte hur Lupin skulle reagera på vagnen så jag red med pessoa, men hade ofc dubbla tygar!! Men han va suuuper snäll och gjorde inte en fluga förnär så behövde bara rida med den tygeln som satt i stora ringen. Vill lära mig att rida med två tyglar så det va ju bra träning idag när vi bara red ut. Skritta mest men trava och Lupin galoppera också, så dutti! :') <3

Hoppa sedan på Spotten och det gick sådär... Efter träningen blev han jätte hängig i handen så jobba bort det mesta när jag red på backen. Så där gick han bra, men inte så fantastisk bra som han gjort. Börja sedan hoppa och det gick också i början men fick sedan några stopp. Men lyckades lösa det så avslutade med två bra språng på både räcket som låg på 100 cm och oxern på 90 cm, hoppa alltså inga höjder. Hade en bättre känsla idag än på träningen men den är inte direkt bra... Tkr inte att det funkar så bra med detta bett nu så ska försöka hitta ngt bättre. Har pratat med en kompis som rider på pessoa magic men dom är så djävulsk dyra. Kom på nu att jag har blivit erbjuden att prova ett Pee Wee bett så ska kanske göra det då? Hm säger jag bara!.. -.-


Känns konstigt... Allt känns konstigt...
Åkte till stallet igen på kvällen, myyys! Fixa det sista med mockning och mat medans jag prata med Linda, trevligt trevligt. Tog in bästa och frisera honom lite innan det blev en barbacka skritt tur. Såå bäst var det, men det såg nog lite kul ut för jag hade rött schabrak, grön resårgjord och så hade jag mysbyxor på mig. ^^ Men awesome mys var det <3

Bästa idag, grymt vad man kan älska ngn <3
Hade dressyrträning för Maria på förmiddagen, red på Lupin som dom flesta förstod. Han va jätte pigg och glad idag så det gick skit bra. Fick jobba på volt i trav först med att växla några gånger med ställning utåt och innåt. Samtidigt som jag gjorde det fick jag växla tempot, så att han verkligen skulle trampa på och sedan korta sig. Skit fin blev han verkligen och följde med super bra! Jobbade sedan med galoppen för att han skulle orka jobba där ordentligt. Galoppera på volt och jobbade bara med att han inte skulle dra iväg för när han tycker det är jobbigt slänger han ut bogen och drar bara. Fick faktiskt bättre koll på honom idag än vad jag nånisn haft så är riktigt nöjd. Är inte bra men han måste bygga muskler för att orka bära sig rätt, så det är bara att jobba på. Avsluta med jobb runt fyrkanten, både han och jag var så trötta men det gick hyfsat då med. Är riktigt nöjd och det går frammåt!

När jag hade ridigt putsa jag Lupins träns, sadelgjord och Spottens magplatta samtidigt som jag var barnvakt åt Wilma medans Annso körde Loffe. Mocka åt Spotten också innan jag åkte hem och åt. Har intaget ikväll så åker dit och fixar resten och rider Spotten då. Spottis ska bara skritta så rider nog barbacka en sväng på söten <3

Bästa innan vi åkte till träningen igår <3


Innan dressyrträningen ^^
Sitter faktiskt och stör mig lite på hoppträningen för att det inte funka. Jag ska inte störa mig på det för egentligen var det inte så illa men jag vill prestera bra hela tiden och att allt ska funka. Är finliret kvar men som betyder så himla mkt... Ska hoppa lite nu i helgen och blir nog en bom lr två framme när jag rider på marken också. Bommar är super bra för att bara sitta och träna känslan, gillar det verkligen att bara sitta och träna träna träna på just känslan. Tänker som sagt hoppa själv också och har ngn tid att köra kanske jag kan åka till Örsta och hoppa. Vore kul för gillar den banan, och hindrena står ju kvar från träningen så då kan jag göra samma sak. Men vi får se annars blir det hemma!

Ska bli kul att tävla i Köping och även fast det inte gick toppen bra idag ser jag fram emot det. Har ju en träning kvar tills dess och på tävling blir han alltid annorlunda emot träning. Så vi får helt enkelt se hur det går! :)

Från i vintras <3
Skulle ju gå upp tidigt idag men nae, gick upp typ tjugo i 10 iaf så det va ju bättre än innan. Drog till stallet på dan en sväng och fixa allt i stallet och packa transporten till träningen. Är ju inte mkt som ska med men tkr det är skönt att det är klart. Var hemma och käka innan det bar av till träning på Örsta.

Träningen:
På markarbetet hade vi bara fokus på att dom skulle vara heeeeelt avslappnade, så ner med huvudet och upp med ryggen. Spotten var skit fin så Eva klaga bara över min sits några gånger annars sa hon int så mkt. På slutet blev han lite spänd när vi hade galopperat men inget som inte gick att jobba genom. Började hoppa lite och i början gick det bra men sen gick det inte alls bra... Jag red som en skit och Spotten blev jätte ofokuserad när hans stallkompis Ani skulle va med i nästa grupp. Funkade verkligen inte men har ju inte hoppat sen förra tävlingen heller så. Fick en hel del stopp för att jag som sagt red skiiiit, men ett stopp var bara dum stopp så då blev jag sur på honom. Sa till med skänkeln att det inte va okey och fick också tillbaka att det inte heller va okey, höll på att slänga av mig för han gjorde två ordentliga bakutsprång. Hästen med humör <3 Är inte så nöjd med träningen men det som inte funka var inget nytt så bara att träna på!

När vi kom tbx fixa jag med alla grejer och var till och med så duktig så att jag städade undan alla andra grejer som jag hade lite överallt i stallet. Följde med Ann-Sofie ut på en körtur också med Loffe, var riktigt mysigt att sitta i rockarden och halvsova. Blev tyvärr lite kallt på slutet men så värt det!

Btw så filma Annso idag istället för att fota men vet inte om jag känner för att lägga ut filmerna, antagligen inte.

Gammal bild från Örsta
Gick ju upp tidigt idag så ska nog sätta klockan så att jag inte sover länge imorgon igen... Måste ju börja vända tbx dygnet för skolan börjar om 1½ vecka! Helt sjukt var tog lovet vägen?! När jag började inse att skolan snart skulle börja blev jag bara deprimerad... Men har blivit lite mera nyfiken nu på hur det ska bli då jag sa börja gymnasiet nu. Känns lite weird måste jag erkänna men det blir nog bra. För er som undrar ska jag läsa Natur på Alleskolan, den måste alla känna till. Matte 5 dagar i veckan, tjoho!! Lr? Förhoppningsvis fortsätter jag att ha lika lätt för den som tidigare och då blir det nog inga mega problem iaf. Hoppas att mitt schema blir bra också så att jag hinner rida och träna båda hästarna. Spotten är ju ofc viktigast men det är väldigt kul att få rida in och träna Lupin för man blir så stolt över framstegen.

Eftersom jag ska upp relativt tidigt imorgon, lr ska försöka ta mig upp tidigt borde jag nog dejta kudden snart. Hörs imorgon och hoppas att jag kan komma med lite fräscha bilder från hoppträningen då, vore trevligt :) Natti Natti folket!

Oj där va det en dålig handställning... Men finis <3
Sry för dålig update men har varit på språng hela dagen! Gick upp kvart över 7 och drog till stallet, lite stolt där. Mockade åt Spottis innan jag motionerade hästarna också.

Ridpasset Spotten:
Han va så fin idag! :') Jobba på volt, med öppnor, övergångar och tempoväxlingar. Så finis han va och satte allt toppen bra. I galoppen va han lite pigg men drog inte iväg ngt lr blev stark så var inte så faligt, steppa inte ens så mkt så han va riktigt chill idag även fast det blev tok igår. Det enda jag kände av från igår var att han på slutet blev lite stum i munnen då det blev lite mkt hand igår när han tänkte dra... Är iaf super nöjd och har verkligen en positiv känsla inför träningen imorgon. <3

En lång historia som jag tar kort om "Ridpasset Lupin":
Tanken var att jag skulle rida i ridhuset för det åska och regna ute men där inne var han suuuuper stressad så han slängde av mig när jag skulle hoppa upp, lr snarare sprang åt andra hållet så jag bara flög iväg när jag var halvvägs uppe... Sket i det och bestämde mig för att rida ikväll istället med Ann-Sofie med eftersom han va lite crazy. Sagt och gjort så red jag på kvällen och gudars va fin han va. Va mkt som lossna idag och kunde sitta och njuta av det och inte bara behöva jobba, toppen! Annso filma så kmr kanske film om jag kan klippa ihop ngt bra av det. :)

På eftermiddagen mellan att jag red var vi på Sharpman och shoppa lite. Hitta massor som jag ville köpa men plånboken skrek nej till svar så köpte bara ett par vita ridbyxor. Blev ett par JW så nu hoppas jag att jag gillar dom för snygga är dom. ;) Om det inte är dåligt väder blir det att inviga dom i Köping, kul om jag skulle trilla av och få gräsfläckar... hmm...
Imorgon kanske man måste gå upp lite tidigare än vad jag gör annars för ja ska rida båda hästarna och på eftermiddagen blir det förhoppingsvis Sharpman. Vann presentkort där förra året så ska åka dit och köpa vita ridbyxor. Tror inte att plånboken tillåter så mkt mer än ridbyxor men hittar man ngt väldigt roligt så är det inte omöjligt att ngt mer följer med hem. Har aldrig varit där så det ska bli roligt, synd som sagt bara att man inte har så mkt pengar att spendera...

Hästarna får gå i paddoken imorgon båda två. Spotten ska trimmas och se hur förstörd i huvudet han blev av dagens ridpass... Men han va lugn på slutet så tror inte att det blir några problem imorgon. Rider mest basic då det är hoppträning på torsdag, TAGGA! Lupin får också trimmas inför träning men han ska inte träna förens på fredag så imorgon ska jag verkligen försöka rida igenom honom ordentligt. Vill ha full fokus på mig hela tiden! Eftersom dom håller på och bygger vid paddoken kanske jag rider inomhus då för att få jobba ifred med honom.

Lite fin ^^
Hela dagen har stått för otur, nästan iaf. Åkte till stallet så fort jag ätit frukost och då hade jag lite tur för kom precis när Ann-Sofie skulle rida så vi red ut tsm. Så Lupin fick alltså gå i skogen och han va superduktig! Trava, galoppera och hoppa till och med över ett träd. Lite söt han är som alltid ska gå först, även när han blev rädd sprang han före. Han har även fått smeknamnet "Bulldosern" då han bara röjer ner allt i sin väg för att komma fram. Men vi ska komma till oturen också att den regnskur som kom på dan kom när vi red, så genomblöt tjej jao... Hade tänkt rida Spotten på dan också men åkte hem och åt istället för jag va så blöt.

Åkte tillbaka till stallet på kvällen och mocka innan jag red ut på Spotten, och det blev bara pannkaka. Är fett deprimerad över att det sket sig för han stressa sönder, sprang som en galning och allt bara blev förstört för att det börja åska!! Hatar åska och det åska helt sjukt, hata hata hata hata!!! Sjukt sur för jag kunde inte avsluta ridpasset med en lugn Spotten... Men han blev iaf lite lugnare när han fick "springa" hem. -.-

Lite fail bild... <3
Hade ju funderingar på att träna både tisdag och torsdag denna vecka, men skiter i att träna imorgon. Känns inte så schysst emot både Spotten och mig, så hoppas verkligen att det blir träning på torsdag nu i Kumla. Funderar bara på hur pigg han kmr vara på våran favorit bana som är stooor... Han har inte hoppat ngt sen våran tävling, 2 veckor idag alltså. Imorgon blir det uteritt istället för träning då, sätter på pessoa-bettet och låter honom springa bort lite energi, låter bra i mina öron. Tror han gillar det också, små galet team vi är ^^

Nu blir det soffan och bara chilla, ha´re!

Örsta...
Bästa dagen på länge! Åkte till pappa typ direkt jag vaknat och packat, sen blev det stallet resten av dagen fram tills nu. Var riktigt kul att mocka igen ju ;)

Ridpasset Lupin:
Började med honom för att jag ville ha ngn med mig. Han fick iaf gå i paddoken och det blev mest ridning för att lösgöra honom och hitta frammåtbjudning. Hade även miljöträning, haha... Han är nämligen skit rädd för ljud från ryggen på honom, speciellt typ plast som låter. Så han dör om man ska dricka från ryggen på honom, inte så praktiskt. Så idag tog jag med en flaska och eftersom Annso var med lät jag med den för fulla muggar, inte riktigt men skulle iaf vänja honom vid ljudet. Efter en del springandes runt i paddoken med vatten skvättandes överallt kunde han stå stilla och vara lugn även när det lät. Duktig kille <3 Kmr eventuellt film på det ;)

Ridpasset med världen absolut finaste <Spotlight3:
Red i paddoken för att rida igenom honom ordentligt. Linda och Emma har ridigt lite på honom men tror han stått sen i tisdags så kände att det behövdes. :) Så fort jag tog upp på tygeln krökte han nacken, dock fuuuuskade hästen. La sig bakom handen den lilla fuskisen. Så när jag red fram jobbade jag fram honom för skänkeln hela tiden och då fick han ett super bra stöd på bettet igen. Jobba mkt på volt för att lösgöra och växlade gångart och tempo en del. Suuuper fina hästen!!! <3 I galoppen lät jag honom ösa på lite i början och så fort det blev långsida drog han järnet och bralla, varje gång! Jag bara garva åt honom, kärlek <3 När jag jobba honom mer seriöst sen i galoppen var han bara super fin igen, oh vill rida hela tiden på finaste <3

Öser verkligen fina ord över Spotten men gud va jag saknat honom och han va så fin idag :') <3

<3
Regna som fasen inatt i Halmstad så hela campingen stod i vatten, chill att åka hem då kan jag ju säga! Hemresan gick bra iaf förutom att vi fick stå i bilkö på motorvägen. Hörde på radion att det stått stilla i 2 timmar så skönt att vi inte kom lite tidigare för då hade vi fått stå där, vi rörde oss iaf lite frammåt hela tiden. Som vanligt stanna vi på A6 i Jönköping för att käka. Super gott va det och efter det strosa vi bara runt lite men jag shoppa faktiskt lite... Blev en ny klocka, som jag gått och funderat på det. Blev iaf en med blingbling runt uret och genomskinligt plastarmband, är grymt nöjd!

Har kommit hem och packat upp alla grejor, känns rätt bra. Imorgon ska jag rida hästarna igen!! Taggad som tusan och funderar på att träna för Eva både tisdag och torsdag, om det blir ngt på torsdag... Måste snacka lite med dom där hemma om det. Har inte träffat Ann-Sofie, pappa och Wilma på 2 veckor. Känns fett skumt och ska bli skönt att träffa dom igen och återgå till vardagen. Den vardag som bara är i 2 veckor tills när skolan börjar... -.-


Hade inte så mkt att göra i bilen så... Är förvånad över kvalitén på bilderna för dom är tagna med min mobil!

...på denna resa. Eftersom det ska regna som f*n här imorgon har vi plockat ner förtältet och allt. Så imorgon är det bara att rulla iväg i princip. Ser inte fram emot den långa bilresan hem men det är smällar man får ta. Men vi brukare stanna i Jönköping så resan blir ju lite uppdelad iaf. :) Känner att jag bara skriver en massa skit som ingen vill läsa just nu. Men det kmr att bli bättre när jag kmr hem och kan skriva om våra hästisar, saknar Spottis jätte mkt...<3<3

För att få detta inlägg lite hästigt kan jag ju skriva vad jag köpt i hästväg denna resa!

  • Fårskinnspadd till sadeln
  • Lippo stigläder
  • Pälsglans
  • Liniment
  • Hästgodis
  • Pullarnospadd i fårskinn
  • Stövelsträckare

Hm, tror det var allt! Har sett mkt jag velat köpa men har lagt pengarna på dessa saker som jag va tvungen att köpa. Måste köpa vita ridbyxor också då mina blev förstörda i spöregnet på våran tävling... Men har presentkort på 300;- på Sharpman så köper ett par där istället! :D


Har velat ha dessa väldigt länge men får se vilka jag köper... Ska iaf inte ha helskodda.

Igår kväll tog vi bussen in till centrum och åt på resturang. Älskar att äta på resturang och det va riktigt gott, fläskfilé åt jag btw. Efter att vi ätit gick vi på Marin-festivalen och hade det mys. Var riktigt fint med alla båtar och allt runt omkring, har lite bilder så dyker kanske upp några här på bloggen vart efter.

Idag har vi bara tagit det chill. Åkte en runda först och sen har vi solat så att man är så bruuuun som möjligt när man kmr hem! Tog även ett sista dopp i havet och idag var det riktigt stora vågor. Lite läskigt men ändå coolt att bada i, kallt var det också. Känns konstigt att man ska åka hem imorgon... Ska bli riktigt skönt att få komma hem men ändå är det rätt skönt att vara iväg och göra saker som man aldrig gör annars.


Här kmr 3 bilder från semestern. :) Har fler på digitalkameran som jag kmr ladda upp men vet inte var sladden är och dom andra är och golfar så det får vänta. Bland annat finns det en bild på mig från färjan till Helsingör som jag äääääälskar, inte vanligt att man gör det men. ^^


Färjan från Helsingborg till Helsingör, hur gött är det inte?!


På väg till Rix fm festival



Finaste får avsluta detta inlägg. <3 Denna bild skicka Linda till mig första dagen här nere i Halmstad, snacka om att hitta på bus när jag är borta!! Stackars den som fick ta bort det...
Kan ju börja med att festivalen igår va rätt seg. Var inget drag alls och dom enda bra artisterna va Erik Amarillo och Eric Saade. Avslutade kvällen med pizza på ngt random ställe men det va nice iaf. BTW, igår såg jag så många cyklar som jag aldrig sett. Alltså det va tusentals överallt, sjuuuuukt var det!! Tror hela Halmstad tog cykeln till centrum igår.

Till denna dag men har inte så mkt att säga. Är sjukt trött idag och vädret suger så kan inte bada... Har ingen aning om vad vi ska göra idag eftersom vi redan shoppat och så här i centrum. Suug känner jag just nu... Längtar hem till pollarna och alla andra <3


Bääästa!! <3<3<3
Är fint väder här idag med så har legat på stranden på dagen. Tyvärr blåser det alldeles för mkt så tills slut blev jag så sur över all sand som blåste runt så jag gick upp istället. Var kallt i havet också men doppa mig en gång iaf, ska sluta klaga över att det blåser för det är rätt skönt också. Solbrännan bättra på sig idag också, tumme UPP!

Ikväll blir det Rix fm festival i hamnen. Hoppas på bra musik och inte allt för mkt galet folk! Fick sms av en klasskompis från högstadiet att hon också va i Halmstad idag så vi får väll se om vi träffas ngt. Vore riktigt kul att få träffa ngn iaf från min gamla klass då jag missa klassträfen som va i lördags... Det blir nog fler gånger och många av dom ska gå Allé precis som jag.

Nu har jag inte så mkt mer att säga så säger bye bye från Halmstad! :)


Känns grymt långt borta <3
Mina nästa två tävlingar jag ska på går på gräs! Kändes ju super bra när jag träna på gräs så ska rida precis som jag red då för det funka verkligen. Ska bli kul och se om det blir några ändringar på resultat från dom förra gångerna jag varit på dessa ställen för förut "feg-red" jag alltid på gräs. Känner mig mkt säkrare nu!!

Köping 20/8
100 cm A:0/A:0
110 cm A:0/A:0


Dåliga resultat, första klassen alldeles för loj, andra klassen alldeles för het...

Norrköping 28/8
100 cm A:0/A:0
110 cm A:0/A:0


Ni ser ju själva hur jävla illa det är, och det här var den bästa jag hitta från banan...
Btw, så blev jag placerad i stilhoppningen 90 cm denna dag, hmm... Hur gick det till?!
Livstecken från en solbränd tjej i Halmstad. Hittills har vi varit på Ullared, golfat, varit i Helsinborg och Helsingör, solat+badat och shoppat i Halmstad. Har det riktigt bra och vädret har varit kanon. Solen tar så efter 1½ dag på stranden svider det lite i skinnet så skippa stranden idag. Låg i skuggan och hade det bra istället men tog ett dopp i havet nu på kvällen istället. Var riktigt skönt!!

Imorgon följer jag nog med till stranden igen på dagen och på kvällen blir det Rix FM festival, tagga det och hoppas på en rolig kväll. :)


Saknar min prickiga massor <3 Bästa för mig!! <3<3<3<3 
Här kmr lite bilder från förra året, snart exakt ett år sen tom. Bilderna är tagna av Emelie Jansson http://fjordyy.webblogg.se/.









Jag saknar den manen!! :'( <3