Spenderat större delen av dagen hos en god vän. Satt ute på deras veranda och lyssnade på regnet medan vi kollade på film och hade välbehövligt girl-talk. Blev även ridning på en utav hennes hästar vilket alltid är kul! Lilla jag fick rida på lilla Emil som endast är 176 cm i mankhöjd ;) Riktigt mysig häst som passade mig super bra trots storleken. Annars har jag hunnit rida båda mina egna hästar på kvällen vilket gick helt ok. Jag skrittade bara med Spotten och Lupin fick jobba lösgörande och strecha sig i sidorna över ryggen. Jobbigt sa Luppe men han va duktig iaf trots att varken han lr jag har fått riktigt grepp om det nya bettet. Men vi jobbar på!!

Hade tänkt ta mig en lugn dag imorgon, men jag ändrade mig snart. Istället blir det att ta hand om mina egna hästar på förmiddagen, spendera eftermiddag med en bästis och på kvällen blir det utgång med en annan kompis. Känns som att det kmr bli en toppen dag!!
Hade förhoppningar om att ha en lugn men rätt effektiv dag, men jag har varit helt seg i huvudet hela dagen så ja det blev en seg dag. Mina tankar om att plugga körkortsteori gick inge vidare då jag inte orkade koncentrera mig... Fick iaf lite gjort och lite mera kunskap innan jag däcka i min säng i två timmar...

Vaknade inte som en ny människa som jag hade hoppats men knatade iväg till stallet och red båda mina fina hästar. Tur att jag har dem <3 Provade att rida Lupin på ett baucher-bett och han kändes fin på det, bättre än det jag red på innan iaf. Red mest lösgörande och lydnad vilket behövs på honom just nu. Fortsätter att rida på baucher nu så hoppas vi på att det fortsätter funka! Var iaf galet roligt att få sitta och trimma på min stjärna igen. :) Spotten skrittade jag ut en sväng på i Lupins sadel och han kändes riktigt bra så hädanefter får han gå med den då den verkar ligga som ett smäck med fårskinnspadd under. Plockade ihop ett rundsytt träns till honom också så nu har operation omskolning av hopphäst till dressyrhäst börjat på riktigt. Känns bra! Hästarna gjorde min dag <3
Denna måndag har inletts med en morgonstund i stallet. Rätt skönt att vara där helt själv och släppa ut så att man kan mocka och stöka runt bäst man själv vill. Ensamhet är rätt gött!

Annars så väntar ridning utav båda två idag. Lupin ska gå ett lösgörande pass på banan och Spotlight ska bara skritta en sväng för att få komma igång. Ska eventuellt testa ett nytt bett på Lupin idag och så ska jag prova att rida med Lupins sadel på Spotlight. Mkt förändringar för tillfället men jag hoppas att det blir bra och att jag kan hitta saker som funkar bättre för mig. Men först kanske man ska plugga lite körkortsteori...
Var hästskötare idag också och rackarns va bra det gick. Vi fick med oss en blå rosett hem i bilen och jag är så stolt över mitt ekipage. Bäst är ni på alla sätt och vis!! <3

Annars har jag övningskört idag och ridit Lupin en sväng. Båda grejerna gick åt pipsvängen så jag gav nog bort min tur och mitt flyt till ngn annan idag... Bläää. Bara påt igen imorgon, med Lupin iaf. På tal om imorgon blir det en lugn dag med endast ridning av båda hästarna. Ska testa att rida i en annan sadel på Spotlight, spännande. :)
Dagarna rullar på alldeles för fort för tillfället och jag vill aldrig att mitt lov ska ta slut...

Har iaf satt igång båda mina fina kusar nu. Skrittade en sväng på dem båda igår och så fick Spotten sig en sväng ikväll också. Helt underbart att få sitta på sina egna hästar igen. Annars har jag idag umgåtts med en vän och även agerat hästskötare, gjort det jag älskar mest alltså. Trimmade även en fin liten ponny imorse så det har varit en bra dag idag rent händelse mässigt. Mkt hästar med en fin vän är välbehövligt ibland!! Imorgon är det påt igen med det jag älskar att göra, vara hästskötare åt "mitt" fina ekipage.

Så nu är det dags att sova så hoppas jag på att jag vaknar med en mkt mindre sliten hjärna och massa ny energi att dela med mig av. Dags att rycka upp sig!
Torsdag och jag är glad! :)

På fm fick Spottis nya skor så nu är han fit for fight. Det var välbehövligt och det var skönt att se honom komma sprängandes i full galopp med massa bus sprittandes i benen. Fina hästen <3 Lupin fick bara smaka på sitt nya godis som är bra för luftvägarna, han älskade det, som tur va. Fick springa ut ur hagen för att han bara ville ha mer. Mina hästar alltså <3

Resten av dagen spenderades hos en saknad vän. Blev en hel del sol, bad och härligt snack. Så skönt att spendera så mkt tid med toppen vänner! Det gör så att man mår toppen bra. Kärlek till all of you <3 Avslutade dagen med en powerwalk med bra musik pumpandes i öronen, livet är på topp!
Livet rullar och jag känner mig lycklig <3



Helt rundsytt med alla spännen i nacken och knappt använt. Rätt nöjd med tanke på priset... ;) Men nu har jag köpstopp!! Med undantag för min uvex-hjälm som ska inhandlas så fort jag får lön. // Fattig som en kyrkråtta.



Igår hade jag en fullspäckad dag från morgon till kväll. Den spenderades, förstås, i stallet! ;) Tog ut hästarna, fixade med Spotten och gick på promenad med honom och sen så skurade jag två boxar. Var i stallet fyra gånger och mellan de gångerna var jag bara hemma och åt eller duschade. Tur att man älskar sporten man håller på med!

Idag har det däremot varit en betydligt lugnare dag. Tog sovmorgon och har efter det bara varit i stallet och mockat, borstat Lupin och Spotten och gått på promenad med Spotten. Händer inte så mkt mer idag heller faktiskt. Ska åka och hämta ett kandar som jag spontan köpt och som jag inte vet om jag kmr få ngn användning av... Men då har jag ju ett OM det skulle bli aktuellt och så vill jag åt vissa delar på det. Hej dressyrmupp!
Har haft en toppen söndag som bestått av löpning, ridning av duktig ponny och kompishäng. Helt enkelt en perfekt dag!
Äntligen har jag landat hemma och fått ordning på alla saker och all tvätt. Allra bäst känns det förstås att jag fick mysa med mina fina hästar igen. Saknat dem så <3

Fixade som jag nämnde tidigare Lupins box så att han får börja sova inne igen innan jag började fixa med hästarna. Spotten blev borstad, badad och promenerad och Lupin blev bara borstad och gosad med. Han ville inte gå ut trots att klockan bara var fem och han kom springandes när det var dags för intag så jag tror att Lupin uppskattar att få sova inne igen. Annars var det mesta som vanligt i stallet och jag längtar tills det är dags att börja rida på dem igen!

Imorgon drar jag ut på äventyr med mina ridstövlar och min hjälm. Vi ska inte så långt men det ska bli så galet roligt att få rida igen!!
Godmorgon! :)
 
Känner mig lugn i själen idag för om några timmar rullar jag hem till pappa, och då är jag verkligen hemma! Ska bli helt underbart att få gosa med hästarna igen. Det är egentligen helt sjukt hur mkt de betyder för mig, mina absolut bästa vänner här i livet. Så denna dag lär bestå av att packa upp allt, gosa med hästarna och stalla in Lupin igen som har fått gått ute nu när jag varit borta. Tråkigt nog blir det ingen ridning då Lupin ska vila lite till, får se hur länge jag kan hålla mig men jag tror att han får vila nästan hela nästa vecka också. Vill rida....
 
 
Nu är jag hemma från Halmstad och det har varit en skön och avkopplande vecka. Vädret har inte riktigt varit på våran sida men jag har kunnat sola en hel dag iaf så lite solbränna har jag införskaffat mig. Känns dock j*vligt surt att det varit toppen väder hemma nu när jag varit iväg... Istället för sol och bad har det blivit mycket shopping och upplevelse. Det har helt enkelt varit semester för mig utan några måsten utan bara flera dagar utan någon tid att passa. Riktigt skönt, samtidigt som jag saknade mina hästar innan jag ens hunnit anlända till Halmstad. Hahah.
 
Nu är det dock tillbaka till sommarlovsvardagen som gäller och det känns super bra! Imorgon får jag träffa mina älsklingar och sedan ska jag försöka träffa mina saknade vänner så fort som möjligt. Livet rullar vidare och jag hoppas att jag hinner njuta mkt mkt mera innan skolan drar igång igen!
 
 
Hej på er trogna bloggläsare!
 
Uppdateringen har varit totalkass, men jag har anledningar till det. På SM hanns det helt enkelt inte med då jag hade tankarna på annat håll och för det mesta så hade jag annat att göra också. Lupin skötte sig iaf super under hela SM med undantag för själva SM-klassen då det blev lite för mkt i huvudet på honom. Det blev bara totalkaos av alltihopa och jag är glad att jag satt kvar och tog mig igenom hela programmet utan större incidenter... Kom hem galet sent i fredags och åkte sedan i lördags till Halmstad på semester.
 
Kommer att stanna här nere i Halmstad tills på fredag då vi rullar hemmåt. Detta är min enda semester så jag tänker njuta i fulla drag och därför kommer inte uppdateringen vara på topp. Tänkte iaf göra ett tidsinställt här någon dag med några få bilder från SM på Lupin och mig.
 
Ha´re gött för det tänker jag ha´re!
 
 
Jaha... Denna onsdag har varit lite berg och dalbana. Spenderade dagen i mitt paradis iaf. Idag byttes dock poolen och solstolen ut mot tv, soffan, en filt och en mkt gosig kissemiss. Riktigt riktigt skönt och nu är mina batterier fulladdade inför SM. Jag har verkligen njutit utav dessa dagar men nu är det dags att lämna tbx Ingetorp. Känns tråkigt men hoppas kunna återvända så fort jag kommit hem från Halmstad! ;)

Resten av dagen har varit ämnad för förberedelser inför morgondagens avresa. Jag är rena rama nervvraket och det går verkligen upp och ner. Höll på att bryta ihop när jag sprang runt och packade som en yr höna... Lyckades iaf hitta mitt inre lugn och koncentration när jag skulle rida vilket var himla skönt. Kopplade bort allt annat och bara koncentrerade mig på Lupin, skönt att jag lärt mig att göra det. Han gick super bra idag också så känner mig lugnare nu än innan. Skön känsla!

Imorgon har jag massor att göra innan vi åker runt lunch. Ska försöka uppdatera när vi kommit fram och installerat Lupin i sin box. :)
Dagarna bara springer förbi och snart är det SM... På tal om SM så har vi blivit tvugna att ändra våran plan så nu kmr vi att åka dit på torsdagen och bo där över natten till fredagen. Detta pga av att de har jätte konstiga tider för veterinärbesiktning... Jaja det blir som det blir men jag hoppas att det blir bra! *AS nervös*....

Annars har jag inlett veckan på det sätt som jag planerade, genom att ladda batterierna i mitt paradis. Har på dagarna gått mellan poolen och solstolen och med dagens strålande solsken lyckades jag inbringa världens solbränna. Lite ont för tillfället men fint blir det och det är så sjukt skönt att ligga och steka. Mmm, så glad över att jag får låna paradiset! Snart drar jag till mitt andra paradis också, nämligen Halmstad. Tjoho på lördag sätter jag mig på tåget mot min mamma och Ove som åker ner redan på fredagen då jag tävlar. Ser verkligen fram emot det och jag tkr faktiskt att jag är så förtjänt av det. :) Men först ska jag ta mig igenom ett svenskt mästerskap för fjordhästar...
Sorry för dålig update i helgen men jag har haft fullt upp med att leva det liv jag älskar. Har groomat åt en vän i tre dagar och där emellan hunnit rida Lupin. Alltså en helt underbar helg på många sätt!! Är dock helt slut på alla sätt och vis och det är dags att sova för mig. Godnatt!
Sitter på bussen påväg till "min" ryttare. Nu väntas hästskötaruppdrag fredag, lördag och söndag. :)



... vilket betyder att det snart är helg och den ser jag verkligen fram emot. På helgens schema står hästar, hästar och hästar. Ska grooma fred, lörd och söndag vilket är typ det roligaste som finns. Jag älskar atmosfären på tävling och att kunna hjälpa och tillföra ngt till ngn annan. Så kul! :) Utöver groomandet ska SM-uppladdning fortsätta med trim och förhoppningsvis en dressyrträning. Jag ser fram emot min helg!
Livet rullar på med SM-uppladdning, körkort och en j*vla massa tankar om livet. Just idag har alla dessa tre saker ingått, såklart. Inledde dagen med massa körkortsteori innan jag knatade iväg och red ett långt mjukgörande pass på Lupin. Han kändes riktigt fin i kroppen efter ett tag men ville inte riktigt släppa kontrollen till mig. Bara att jobba på så att han är i tipp topp form till SM. Det kmr att behövas!

Fick ett lockande erbjudande igår av en vän att hänga med på träning ikväll. Men tyvärr är det Svennevads spel så det blev ingen träning för min del. Väldigt synd då jag tkr att både tränaren och ekipaget är mkt inspirerande och det hade varit skönt att sitta med den inspirationen inför SM. Men teater är inte heller så tokigt att spendera kvällen på, trots att jag sett den flertalet gånger tidigare...
Återkommer imorgon eller senare ikväll.



Imorse ringde klockan 05:20 för uppstigning... Inte så kul men är det SM-uppladdning så är det! 07:30 satt jag på hästen och en kvart senare anlände min tränare för en tidig dressyrträning. Resultatet va rätt ok, inte super men inte direkt dåligt heller. Både jag och Lupin kämpade som djur, hahahah, så det blev nog så bra som det kunde bli med tanke på förutsättningarna. Fick göra några super bra övningar också som jag kmr ta med mig, hittade även källan till dem och det var intresserant läsning. Det hela gick ut på att lösgöra hästarna i ryggen. :)

Anledningen till den tidiga träningen var att Lupin skulle bli vaccinerad vilket han också blev. Efter det har jag inte gjort många knop utan snarare legat och sovit och lyckats få min förkylning att bryta ut... Lyckat att börja bli sjuk med 11 dagar kvar till SM. Hoppas att det inte blir värre utan att jag vaknar och mår prima ballerina imorgon! :)