Detta år har varit ett PISS ÅR!

Spotten har varit skadad i flera omgångar och det har aldrig funkat fullt ut... Så Spottens år kunde inte ha blivit mkt sämre. Sen finns det vissa ljusa stunder också såklart. En av dom är att jag ridit in/rider Lupin. Jag tkr att det är jätte kul att utbilda honom från grunden och jag själv lär mig jätte mkt och får mera erfarenhet av många situationer. Känns inte helt fel att kunna säga att man faktiskt har lite unghäst erfarenhet, trots att han är 6 år. Hehe.

En annan positiv grej är ju att man kommit upp till gymnasiet och slipper det "omogna" högstadiet(med risk för att låta dryg). Nej men det är skönt att läsa kurser som man är intresserad av och så har jag träffat så himla mkt nya kompisar! Trivs verkligen i Na11a! Sen har det även hänt tråkiga grejer på den personliga fronten som inte tas upp här dock...

Sammanfattningsvis... Nästa år måste bli bättre!!

Bild från en av många sjukpromenader... <3
Lr, är rätt skönt att sitta vaken själv på kvällarna när alla andra sover. Det dåliga är väll att man sover bort halva dagarna, men jag har ändå inte så mkt att göra just nu förutom hästarna. Mina planer för morgondagen är simpla! Jag väljer att strejka lite detta nyår så dissar allt va "hitta på ngt" heter. Så ska bara va hemma på kvällen och tänker va i stallet rätt sent, lr så sent som det går utan att jag missar nyårsmiddagen. Ska fixa stallet, trimma Lupin och hoppa lite på Spotten. Lupin får nog bara försöka slappna av och sänka formen, kanske jobbar lite på tempoväxlingarna men det beror på hur spänd han är. Vill få honom relaxed innan jag sätter allt för mkt tryck under rumpan. Spottis ska bara skutta lite för att försöka tagga ner. Tänker rida utan graman imorgon, så vi får se hur han reagerar. Hoppas att jag kan kontrollera situationen. ;) Ska bara fundera ut vad jag ska hitta på för roligt åt honom!

Förra vintern, gulligt att jag fick rida med ludd på tyglarna för att han får skav på halsen annars. Hoppas att jag slipper det nu..
Jag som skulle spara mina pengar till GHS...



//Den jag köpt är dock beige//
Har haft ytterligare en mysig dag i stallet. Börja den med att rida ut i solen på Spottis, blev riktigt kallt om fingrarna men jag får skylla mig själv. Var så fruset på vägarna så tänkte rida i skogen men kom inte långt innan jag fick vända. Hann iaf trava några meter och Spotten va super fin!! Sjukt vilken trav han hade idag, njöööt av varenda steg!<3 Fick iaf rida på grusvägarna så skritta bara resten av ridturen, men det va riktigt mysigt.

Mocka sedan och fixa stallet åt våra tre hästar. Hjälpte Ulrika också när hon skulle rida, riktigt trevligt var det att prata av sig lite. Nu blir det väll att chilla järnet som vanligt, vadå tråkigt liv? ;)


Nästa år blir det mer GHS än vanligt för mig. Ska bara gå på mässan på lördagen med min lossas mamma Ann-Sofie, älskar mässan så brukar bara åka ner för att gå på den. Men sen sussar vi kvar i Götet och på söndagen har jag heldagsbiljett. Ska då hänga med folket från rkk och chilla runt. Hur skön helg som helst hoppas jag på att det blir! Kmr bara på mer och mer grejer som jag vill köpa men vi får väll se vad pengarna räcker till för kassan är tyvärr begränsad. Det som jag funderat på hitills är dyón träns, whitaker byxor, whitaker(?) kavaj, kingsland(?) väst och så hoppas jag på att hitta ngt snyggt schabrak kanske. Är helt förälskad i Union Jack schabraket, hur snyggt skulle inte det bli på min skimmelkille?! Älskar att shoppa loss på Eurohorse, ska inte bli helt fel att kolla på Världscupen live heller.

Btw, är det bara jag som längtar tills tävlingssäsongen drar igång?..


Älskar att ha lov! Jag är i stallet hela dagarna och gör typ inget annat. Sen jag blogga sist har vi klippt båda hästarna och jag har ridigt som vanligt. Va hopp-träning för Eva igår också, gick rätt bra och vissa språng Spottis tog va WOOOOOW känsla!<3

Idag har jag bara varit i stallet igen, sov rätt länge så har inte hunnit ngt annat heller. Fixade allt åt våra tre, putsa upp mina eskadron skydd och red båda. Dom va rätt fina båda två, Spotten va lite envis i slutet och Lupin va lite envis i början. Men löste problemen på båda iaf! ;) Får se hur mkt jag bloggar för jag chillar vidare på lovet. Nästa vecka är det läger på Örsta, kul kul typ... Det är kul men brukar inte bli så mkt sömn så man blir sliiiiiiiten...

Dagmar höll mig vaken inatt så jag börjar bli rätt trött efter att ha flängt runt hela dagen. Tror att jag sov ca 6 timmar och ah, det är inte tillräckligt för mig... Blir ännu tröttare av att ha tråkigt så har suttit och kollat på utrustning. Tycker dock inte att det är alls lika kul längre när man inte vet vad man kmr få tävla med. Dom måste ändra reglerna!! Annars kmr jag inte kunne tävla för jag kan inte använda min sadel, och jag har inte pengar till att köpa en ny. Skulle vilja ha pengar i massor för skulle vilja ha en systemkamera och laptop också, men lägger nog pengarna på hästen istället. Ska spara sönder nu till Eurohorse.
Foto: Ronja Karlsson. Längtar tbx <3
Drog till Marieberg på mellandagsrean idag och shoppa loss! Nee men köpte mascara, bh, en tröja, boots till Spotten och skär (hoppas hoppas hoppas att dom passar) till klippmaskinen. Är nöjd över mina inköp men får typ panik när det är så sjukt mkt folk. På gina var det kö genom hela butiken, never att jag hade stalt mig i den även om jag hittat ngt!

Drog till stallet och mocka när jag kommit hem. Upptäckte att "Dagmar" tagit med sig en av Loffes fönsterglasrutor så fick sätta igång att plocka glasbitar. Tur att ingen gick förbi för det låg glas typ 10 meter bort, illa!! Red iaf båda hästarna när jag va klar. Lupin gick helt okey i ridhuset och Spotten fick gå ut en sväng. Spotten tyckte det va väldigt läskigt med alla grenar och träd som låg överallt, lite känslig. <3

Planen för morgodagen är att chilla, klippa Spotten och rida honom.

Måste verkligen skaffa nya pics...
Hade skrivit värsta braiga inlägget på datorn när strömmen gick och den kom tbx precis när jag stängt av den. Så får bli ett jobbigt mobilinlägg istället. Imorgon blir det iaf Marieberg med allt galet folk. Hoppas komma hem med skär till klippmaskin, mascara och foundationborste. Kanske ljusa slingor också? ;)
Älska dagen <3 Hade middag hemma hos pappa på eftermiddagen med familjen och det va riktigt mys. Så först va ju det bra, och bättre blir det! Har snackat lite med Ann-Sofie om en grej och idag blev det bestämt. Ska nämligen åka ner till Göteborg Horse Show på lördagen och bara chilla runt på mässan. Sen sover vi på ngt vandrarhem/hotell och på söndagen ska jag gå på själva showerna med bästa rkk folket. Ska bli en sjuuuuukt rolig helg och jag ska ha så jävla kul helt enkelt, *LÄNGTAR*!

Drog sedan till stallet och red båda hästarna, såååååhääääär fina va dom. Lupin gick så grymt bra och jobba verkligen super duper, snacka om att han har tagit in allting som han lärde sig innan vilan för han dansar fram. Tänkte att Spotten kan nog sällan matcha det ridpasset men OJ, han va bättre. Red utan graman och gosehästen va helt grym... HELT outstanding fin. Vill bara rida rida rida på mina fina :)

Love the day so fucking much!

Hoppas att alla haft en bra dag, för det har jag :) Har i princip bara fått pengar och lite annat smått så jag är nöjd. Har inte så mkt att skriva då jag inte ridigt idag så avslutar nog här.

Glöm inte att göra allt ni kan för att dom nya reglera i TR om loggor ska BORT!!!
Älskade hästar!!

Har varit i stallet hela dagen, älska att ha lov så att man kan göra precis vad man vill. Börja iaf med att mocka+fixa maten åt våra tre hästar och sedan städa jag lite bland mina grejer i sadelkammaren. Red sen på bästa hästarna :D

Ridpasset Spotlight:
Trimma honom i ridhuset med gramanen på. Guuuudars vad fin han va säger jag bara!! Började med att korta steget på kortsidorna och länga på långsidorna, han skulle även böja genom ordentligt i hörnen. Fortsatte sedan med att sätta tryck i baken på volt och han gjorde allt jag bad om hela tiden. WOW på detta ridpass, så fiiiiiniiiiiiis hesten va <333 :* (Va dock lika jobbigt för mig som för honom då det är ben ben ben som gäller!)

Ridpasset Lupin:
Red denna skrutt i ridhuset också och han skötte sig också bra. Det rasa snö från taket så det va super läskigt men på slutet va han jätte fin. Känns inte som att han faktiskt stått i 6 veckor lr ngt för han lossnar rätt fort i sidorna och kommer ihåg det mesta. Är helt klart nöjd med honom också för han jobba på riktigt bra!

Är helt slut nu för det var riktigt jobbigt att rida båda hästarna, riktiga jobarpass blev det. Nu ska jag bara känna av julkänslan och chilla järnet. GOD JUL gott folk om det inte blir någon mer bloggning idag/imorgon :)


Pure happiness <3
Hur skönt är det inte med jullov?! Jag har varit super stressad nu på slutet över allt i skolan så har värsta bästa känslan i kroppen nu när det är över. Av dom saker som jag har fått tbx har jag inte failat helt på heller så det känns okey. Längtar dock inte direkt tills skolan börjar igen...

Lite info om hästarna nu då! Spotten rider jag på som vanligt och det går frammåt. Har börjat rida med graman lite då och då och det hjälper väldigt mkt för att få honom att arbeta rätt och hålla sig easy easy! Så Spottis mår bra!! Håller just nu på med att försöka jaga efter en klippmaskin så att jag kan klippa min lilla teddybjörn<3 Lupin har haft sin vintervila nu och red för första gången på honom igår och det gick super bra. I början va han riktigt hyper men när han fick springa av sig gick han som en klocka, fina hesten :)

Ska försöka uppdatera bloggen nu när det är loooov!

Blir lite tråkiga inlägg då jag bloggar från mobilen. Var iaf i stallet förut på stallmöte och red ut en sväng på Spotten. Var rätt mysigt att skritta en sväng när det snöa lite lätt! Har duschat nu och väntar på mat. Blir nog att ta tag i plugget sen innan jag åker till Örsta. Justä, glömde skriva att jag packat upp mitt rum också innan jag åkte till stallet. Flytta för en månad sen men... Nu är det gjort iaf. :P
God morgon folket! Gick upp och traska iväg för att ta ut hästarna strax innan 7 imorse. Är rätt mysigt att va där själv på morgonen men lite jobbigt att pulsa i snön. Det är väll vad jag gjort hittills, men sen ska jag rida, på stallmöte, möte i Örsta och plugga till kemin. Ska chilla lite till innan jag tar tag i allting. Vi höres! :)
Dagen börja så grymt bra med att jag red Spottis i ridhuset. Super duper mega finis va han! Jobba med bommar och lite så och han gick verkligen skit bra. lite missnöjd med min egen ridning men annars va det grymt. Ska ju sätta igång Lupin den lilla "bebisen" på onsdag, haha... Han va galen i hagen så får väll se om jag vågar sätta mig på honom. Vill inte bli avslängd! ;) Sitter och pluggar sketa tråkig kemi, orkar verkligen inte för tkr inte det är intressant. Men har halvkursprov på måndag så Måste med stort m!
Som ni märker så räcker inte riktigt timmarna på dygnet till för mig just nu, och så är datorn trasig hos pappa så bloggen är lite doooown. Är mkt i skolan men har även mkt frivilliga lektioner så det är bara att jobba på! Har klarat av ett tungt prov och har fått reda på att jag fick e iaf så happy chey. :)
Spottis rids, och det går upp och ner. Men vi jobbar på det, längtar tills jag ska sätta igång Lupin! Blir nästa vecka på onsdagen tror jag, får vi se hur mkt han har hunnit tänka över livet dessa veckor. Nu vet ni lite om mitt liv igen ;)
Siter och dunkar musik, hjärta på det! Skolan va helt okey tror jag, riktigt chill om jag tänker efter. Blev hämtad av pappa efter skolan så att jag skulle hinna rida innan 6 för nu är jag barnvakt åt lillsyrran som sover.

Ridpasset Spotlight:
Red i ridhuset med gramanen på. Lösgjorde honom och försökte få honom att slappna av i hela kroppen och få upp ryggen. Gick sådär, bitvis va han riktigt fin. Kommer inte så långt som jag vill så blir aldrig riktigt nöjd men det är bara att jobba på! Kort text men har inte så mkt att säga mer än så idag.

På torsdag blir det hoppträning i Örsta för Eva. Hoppas att det går bra och att han är lite chill... Nästan lite pinsamt att åka iväg med honom för han ser ut som en isbjörn men alla klippmaskiner är trasiga. Så vad ska vi göra lix? Naee, skulle behöva sätta mig och plugga fysik snart. Det är ju kul! Om man fattar :]

Känner mig grymt sliten efter denna dag... Började dagen med att sitta och plugga biologi i skolan i typ 1½ h, sen hann jag chilla lite innan jag skrev biololgiprovet. Tkr att det kändes bra så hoppas att det gick bra också. Matte och två labbar avslutades skoldagen med och jag va så trött på hemvägen att jag vakna av att huvudet "trilla ner". Hoppas att ingen såg det...

Drog till stallet och red på Spotten som inte alls va på humör, gick helt ok i stundtals så är ganska nöjd iaf. Har pluggat fysik nu ockå och orkar inte lyfta ett finder till.

Natti Natti gott folk!

Tänkte att jag kan ju skriva lite om hur jag lägger upp ett ridpass när jag kör markarbete på Spotlight.

  • 20-25 min framskrittning. Dom 5-10 sista minuterna brukar jag plocka upp tyglarna oh bara känna lite på honom, inte ställa direkta krav utan lösgöra lite mm.
  • Ca 5 min framtravning. Brukar göra volter, serpentiner, flytta för skänkeln och få honom att komma igång i alla leder och muskler.
  • Sen blir det aktivt jobb i runt 40-45 min kanske, beror på hur kan känns. Nu när han har varit så gryyyyymt fin har jag ridigt så länge jag kunnat..! <3
  • Avtravning tills han går lugn och avslappnat i en ganska lång och låg form han men får inte bli "lång".
  • Ca 10 min avskrittning. Ibland hoppar jag av och går med honom och ibland sitter jag på. Måste jag mocka brukar jag hoppa av på en gång och gå hela tiden med honom.
Så ser ut normalt ridpass ut för Spottis. När det är ljust och fint väder brukar jag rida ut en sväng när jag skrittar fram för han ska skrittas fram 20 min varje gång jag ska rida.

Ser både fram emot veckan och inte. Vill bara rida rida rida! Vill däremot inte genomgå biologi-provet imorgon och fysik-provet på torsdag, men det går nog. Ska nog lägga mig och plugga lite nu, kanske är bäst. Men som sagt det ordnar sig. Skulle tro att bloggen kmr få ligga lågt under veckan då jag har mkt i skolan och så är jag i stallet större delen av kvällen. Har kanske ngt tidsinställt som jag kan slänga in så att det blir lite att läsa iaf.

Hare gött för det tänker jag hare!
Bloggen har legat lite lågt för att jag har haft fullt upp, är jobbigt JOBBIGT mkt i skolan just nu men ska andas och ta mig genom det. Mår så sjukt bra för Spottis är helt underbar! Dom gånger jag ridigt efter att jag hade gramanen på honom har han gått helt fantastiskt. Det känns som om det gick upp för honom att han är fräsch och kan jobba genom hela kroppen för han är så avslappnad även fast att han tar i. Fina fina hästen! Vill aldrig sluta och rida och för varje gång blir han bara mer och mer avslappnad och trygg med allting. Skulle kunna sitta och skriva om hur fantastisk han är och hur jag ska rida hur länge som helst men det skulle nog bli lite tråkigt... Så håller dom underbara känslorna för mig själv. Underbara häst<3

Blir förhoppningsvis träning på Örsta på torsdag, skojsigt värre! Hoppas han är lika avslappnad då, hehe...


It´s something speciell between us

Är typ frisk nu så idag har jag kört steeenhårt! Nae men vi får väll se hur jag mår imorgon efter skola, mockning av stallet och ridningen idag. Ah, gick ju då som sagt till skolan idag och försökte få ett grepp om vad jag missat. Var typ bara i matten jag hamnat efter. Det jag missat på tyskan tog jag igen på dagens lektion, bra studietakt där när jag missat TRE lektioner. Hehe... Tog tidiga bussen hem och käka innan jag åkte till hästarna.

Fixa hela stallet idag för pappa och Annso hade annat för sig och så red jag på Spotlight.

Ridpasset Spotlight:
Red i ridhuset och hade för första gången(!) graman på honom. Började att värma upp länge som vanligt och försökte få honom mjuk i kroppen då han stått i 3 dagar. I början blev han lite spänd för gramanen men sen tycker jag att han blev riktigt fin. Jobbade på riktigt bra och satte inte alls mkt press lr så på honom. Jag är ju inte van vid att rida med graman heller så det var ju inte bara för honom det va lite "nytt" idag. Tkr att han va jätte fin och jag fick den effekten jag ville ha! Nöjd med passet och det va kul att sitta på honom igen <3