Då var det skola igen då. Dagen var väll rätt okey iaf, flummade på dom flesta lektioner men det är ju roligt! Älska våra syslöjdslektioner! xD
Drog till stallet så fort jag hann för att ta in hästarna. Gick bra tills jag skulle släppa in fjordingarna. Dom ville inte springa in utan tog var sin hage och körde race i så dom fick vara ute. Hade varken tid lr lust för att jaga på dom så gick in för att mocka istället. Ridhuset är bokat från kl 6 för det är dressyrträning så red direkt efter att jag mockat istället för att göra maten.
Red ett ganksa kort pass i ridhuset, lr kanske blev 45 min. Eftersom han gått ganska hårt i helgen blev det bara lugnt och avslappnat. Ville inte rida ut eftersom det är träning imorgon och inte roligt om han stressar upp sig mkt dagen innan träning. Får bli uteritt på torsdag för onsadg vilar han denna vecka. Tbx till passet nu då. Trava mkt och försökte få honom att sök sig neråt och bli lång på ett bra sätt lix... vet inte hur jag ska förklara! Red bara lätt idag, satt ner kanske 8 varv på en volt? Satte inget tryck lr ngt utan lät honom i princip chilla runt bara. Nöjd med passet, även fast vi bara chilla.
Blev ståendes och prata efter att jag ridigt. Så på 1½ timme gjorde jag två vattenhinkar, 4 hösäckar och fyllde i mat i två hinkar... Inte så bra gjort men trevligt var det!
Eftersom Spotten är så himla känslig i munnen(han har jätte små tänder) och så tkr jag inte att det funkar riktigt lika bra på tredelat vanligt just nu så frågade jag Emma om hon hade kvar sitt Nova-bett vilket hon hade så fick låna det. Ska prova att rida honom på marken med det i helgen. Funkar det så funkar det, gör det inte det har jag testat iaf. ^^

Sry för att det varit så dålig update men har verkligen varit så sjukt mkt denna helg! Skriver om Göteborg nu iaf.

Gick upp 05.50 för att åka till stallet och fixa hästarna. Var ju tvugna att göra det innan vi åkte lixom. Rullade iaf mot Göteborg 08.15 typ. När vi kom ner släppte pappa av oss och åkte för att pakera bilen så vi slapp gå så långt, GULD! Tror att vi kom ner typ 12-halv 1 kanske. Sen gick vi på mässan i typ 6 timmar ;) Köpte

Jacka, blev en svart basic jacka från Jacson.
Lädergrimma, inpulsköp för att den va så grymt snygg! Ljus brun med bling, yeah!
Tävlingsskjorta, typ ljus lila med jacson på kragen i funktionsmaterial. Blev alltså ingen Equiline, sad face...
Stalltäcke, nästan för litet men får duga...
Strumpor
Pälsglans
Mansnoddar
, köpte breda denna gång så får se om jag gillar dom.
Kedjegrimskaft
Träns
, FANNS INGA snygga pullar! Så blev ett som var helt okey med mässingspännen...
Strasspannband, silverbling.
Transportskydd, brunrutiga(älska brunt).

Tror att det va allt, kommer lite bilder här nere ;)










(Bilderna är tagna med mobil därför rutten kvalité)

Min fråga till er läsare är: Ser det för jä*ligt ut med silver strasspannband och mässingträns? Kan jag ha så på tävling?

Skriver om Eurohorse senare lr imorgon.
Idag drog jag till stallet typ 10 och fixade allt åt alla tre hästarna för pappa och Ann-Sofie var på årsmöte. Pallade inte att följa med för då skulle jag inte hunnit rida. Lunchade hästarna och städade stallet innan jag red. Känner mig faktiskt ganska duktig för att jag fixade allt själv idag. Linda kom när jag nästan var klar med städningen så jag fick lite sällskap iaf.
När jag började rida kändes han som han gjort senaste tiden. Han var pigg men så fort jag krävde ngt av honom sänkte han ryggen och började tjaffsa med munnen. När jag blev själv i ridhuset bestämde jag mig för att försöka få honom att trampa under sig i form. Trava på en 15 m volt och hade lite ledande tygeltag och verkligen höll kvar med ytterhanden. Samtidigt som jag gjorde det med handen tryckte jag genom innerskänkeln och jobbade fram honom med ytterskänkeln. I början drog han bara upp huvudet när jag tryckte på och höll ihop men efter ett tag trilla poletten ner bara. Jag brukar ha svårast att få honom att jobba bra i form i vänster och när jag verkligen fick genom det gick han SÅ grymt bra!! Han jobbade verkligen med rumpan och tryckte på men låg kvar i form och va bara så fin! :D Märktes verkligen att han fick jobba för han började smäflåsa redan i traven. När jag fatta galopp var den helt underbar. Han bara rulla på och satte under sig super. Krävde inte riktigt lika mkt i galoppen men så fort jag gjorde det fatta han och gjorde rätt. GRYM häst och ett GRYMT pass!!! <3
Testade alla grejor som jag köpte igår också, allt passa. Nästan iaf... Kommer mer om det senare och bilder ofc!
Hemma från stallet slängde jag i mig mat och duscha innan vi for till syrran och firade henne. Var ganska osocial och satt och kolla på 155 klassen från GHS. xP Måste verkligen berömma Angelica Augustsson som kom tvåa och red riktigt bra. Super bra jobbat!
Just nu springer jag omkring på Eurohorse och shoppar. Hoppas att jag hittar/hittat ngt roligt! :D
Kommer update om "resan" på lördag!
Är galet GALET taggad inför Eurohorse imorgon! Ska bli så grymt kul! Mindre kul är att gå upp 6 för att åka till stallet och fixa hästarna men det får det vara värt. Kan kanske sova i bilen... Wiieee!!!
Äntligen har dom fixat så att jag kan göra min gymnasieintagning. Dom hade nämligen bommat att lägga in Idrottsprofilen med övriga sporter, vilket jag ska gå. Så kommer välja såhär:
1. Alleskolan, Naturvetenskap med Idrottsprofil.
2. Alleskolan, Samhällsvetenskap med Idrottsprofil.
Min idrottsprofil är ju som ni kanske förstår Ridsport.
Har varit grymt duktig och pluggat lite Elektrokemi idag också. Pluggar aldrig såhär tidigt innan ett prov. Kan ha varit så att jag inte hade ngt bättre för mig än att plugga men det behöver vi inte nämna här. Drog iaf till stallet vid halv 12 precis som igår och lunchade. Pappa hade redan fixat fjordingarnas boxar så var snart klar med att bara fixa Spottens. Trodde att jag skulle komma och störa mitt i lunchen men han stod inte ens och åt även fast han hade mat kvar.
Red i ridhuset och gjorde typ samma sak som i tisdags på träningen. Han var jätte taggad och ville inte alls gå lugnt och samlat men gick helt okey iaf. Jobbade med att försöka sätta ganska mkt tryck idag och fick det också. Däremot gjorde trycket att han inte alls ville söka sig neråt. Gick helt okey i form i traven men ville inte riktigt släppa i galoppen. Gjorde mkt byten och såg till att han inte drog iväg utan att jag har koll på honom hela tiden. Halvnöjd med passet och han va helt död efteråt så han tyckte nog att det va jobbigt.
Känner att vi är lite i en formsvacka när det gäller markarbetet. Får till det bra på träning men har svårt att få det lika bra på ensam. Däremot känns det super med hoppningen, och säsongen drar ju igång nu så det är ju bra. Ska jobba på med markarbetet för jag vet att det kommer släppa och njuta av att han hoppar så bra istället. Det är ju iaf hoppning som vi håller på med. ^^ Har nog blivit väldigt kräsen också med hur det ska kännas för det har gått så himla bra ett tag med markarbetet och vill känna det hela tiden. Framgång kräver motgång! (Inte för att det är så illa med markarbetet men iaf)

Satt och kikade runt lite på mitt usb-minne och hitta dessa...
Alla har man ngn gång varit liten... Bilderna är från en Eva-träning 2007...
Fick reda på att Ida ska till Göteborg på fredag också så kommer äntligen få träffa henne! Yeeaa!!! Mkt roligt på fredag!!! :D



Tog lite sovmorgon och vaknade typ 10. Pluggde lite Elektrokemi(blääää!) innan jag drog till stallet. Lunchade hästarna och fixade till alla våra tre för att Spotten skulle hinna pilla i sig lite mat innan jag red. Blev en tur ut på vägarna idag. Spotten tyckte det var skit kul och va rätt pigg. På galoppsträckan låg det typ en gren vid kanten så han hoppade över den och bara drog efter. Om jag ska prova fälttävlan blir det nog på ett annat bett iaf... Han lugnade sig faktiskt ganska fort så att han fick trava lite hemmåt också, söt hesten! <3

Efter stallet har jag ätit, duschat och bakat bullar! Blev faktiskt ganska bra, gick att äta iaf. Får se hur många tävlingar dom räcker, hehe. Hade fått ett mail om att Lamicell Cup schabraken kommer om några dagar också så hoppas kunna hämta ut det typ nästa vecka kanske. Tror att det är mörkgrått så ska jag ha det på tävling måste jag införskaffa mig en grå luva. Men vet inte om jag vill ha det på tävling, känns kanske lite skrytigt lr så... Vi får väll se hur jag gör helt enkelt.
Var grymt roligt att träna idag och det gick verkligen super!
Hela passet handlade typ om att dom skulle gå saktare än normalt och vänta på våra hjälper. Så red mkt runt fyrkantspåret och ställde dom utan att dom sluta spåra, mkt tempoväxlingar och små volter. Vi satte inte ngt tryck direkt men dom skulle lyssna på skänkel och inte gå iväg lr bli lång när vi mjukna i handen. Jobbade lite på volt också med att dom skulle gå kvar. Spotten var verkligen helt grym på framridningen och blev inte så loj som han kan bli när man inte sätter så mkt tryck. Gick kvar jätte fint och var allmänt trevlig och mjuk, allså inte alls som igår utan som han "brukar" vara. Hade en serie sen som det va trav in, 1 galoppsprång till oxer och 1 galoppsprång till räcke. Sista gången låg det kanske på 100-110 och värsta språnget blev det, han gjorde värsta stönet också! xP Haha! På andra långsidan hade vi en oxer med galoppbommar 2 galoppsprång ifrån och där gick det också bra, hoppade awesome! Tycker inte att jag fick riktigt lika bra språng sista rundan men som ni märker är jag super nöjd med träning! ROLIGT!!!

Imorgon blir det uteritt, plugga lite(om jag orkar) och kanske bullbak. Låter helt okey tkr jag nog, men ska absolut ha sovmorgon!
<3<3<3
Åkte med mamma till Pålsboda imorse så fick gå upp 07.10. Inte okey på ett lov! Har iaf gjort en läxa och spelat Wii i 2½ timme. Hehe, roligt värre. Är verkligen rastlös och har ingen aning om vad jag ska hitta på fram tills det är dags att dra till stallet, alltså vid 4. Är träning 18.30 ikväll för Eva, KULIGT! Hoppas att det går bra. Har en känsla av att Spotten kanske kommer balla ur när vi börjar hoppa, men han har inte gjort det på länge så vi får väll se.
Känner att det blev ett dötråkigt inlägg men jag har verklige tråkigt så...
Träning på Örsta i våras. <3
Satt och tittade runt på lite grejor när jag hittade denna tävlingstopp. Har kollat på den förut och tkr den är grymt snygg! I vanliga fall kostar den 900 kr men hittade den för 499! Hittar jag inget roligare på Eurohorse blir det en allvarlig funderare på denna, fanns tom i min storlek också. Hm...

 
Har varit en seg eftermiddag för jag har bråkat med min design, var inte lätt att få till det! Men blev fakiskt riktigt nöjd! Ikväll blir det att bara chilla, lite segt men är i Hjortkvarn och här har jag inte direkt min kompiskrets. :P

Eftersom det inte gick ngt bra att rida idag blev jag jätte sugen på att hoppa! xP Längtar till träningen imorgon. Hoppas att vi får göra ngt kuligt, men det brukar vi få göra så. När jag får lite abstinens efter att hoppa brukar jag gå ut och kolla på Tdb efter tävlingar, lite cp jag vet men det hjälper!

Räknade pengar till Göteborg förut också och det gjorde mig glad! Hehe ;)



Höjden har han... <3
Ser bloggen ut som den ska för er lr sätter sig menyn i inläggen? Svara gärna!
Super skönt med lov lr vad ni säger ni? ;) Gick upp typ kvart över nio så sov inte särskilt länge iaf...
När jag skulle hämta Spotten i hagen idag var det ett helt dagis på baksidan av stallet som tittade på hästarna. Hämtade Spotten iaf och han var väldigt facinerad av dom, ville inte ens gå in i stallet. Lite pinsamt men fick till slut honom att gå in.
Red i ridhuset som planerat idag och det gick sämst. Hade på honom luva men den gjorde snarare så att han sprang och tittade i speglarna hela tiden och var jätte okoncentrerad. Var inte alls på hugget och sprang snarare bara och tjaffsade med munnen. Hade helt enkelt en dålig dag idag! Hoppas att det blir bättre imorgon på träningen, då har man ju hjälp också.
Har precis ätit och 14.35 tar jag bussen till Hjortkvarn. Har inte min vanliga mobil så kan inte lyssna på musik så vet inte riktigt vad jag ska hitta på under bussfärden, det suger!
Veckoplanering med Spotlight.
Måndag: Ridhuset, kolla så att allt funkar och att han är lösgjord med bakben till träningen.
Tisdag: Hoppträning för Eva.
Onsdag: Uteritt, om vädret tillåter. :P
Torsdag: Ridhus, kommer antagligen att jobba med samma sak som vi gör på träningen.
Fredag: Vila, jag far till Göteborg.
Lördag: Ridhus, fortsätta trimma som vanligt.
Söndag: Ridhus/Uteritt. Ska kanske hoppa, ocd då blir det ju ridhus ofc, men får se.
Spotten är så extremt känslig för ljud och rörelser och blir lätt spänd så funderar på att börja rida med luva på honom även hemma, har alltid det på tävling. Att ngn går förbi utanför ridhuset kan förstöra så mkt för att han blir spänd. Så blir nog att testa det och så om det funkar på honom.
Första tävlingen -10.
http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment
Är en ganska seg dag så tänkte lista några grejor jag ser fram emot.
¤ Sportlov: Slippa skolan och alla jävla nationella.
¤ Eva-träning på tisdag: Har inte hoppat sen tävlingen i Karlslund och tränade inte förra veckan så det ska bli kul.
¤ GÖTEBORG! Eurohorse, behöver man säga mer?!
¤ Linköpings Fältrittklubb: Tävla regionalt 100-110 den 12 Mars.

Ngt som jag alltid ser fram emot är ju att få rida på Spotlight! Han är den bästa för mig! <3


När jag var och tävlade på Karlslund förra helgen sa dom åt oss att vi var tvungna att ta av täcket när vi gick in på framhoppningen. Dom sa även att det var nytt i TR från årskiftet. Jag förstår verkligen varför man inte ska ha det med säkerheten och allt. Ridhuset där är ju uppvärmt också så det gjorde inget för den delen heller. Men jag har verkligen letat i TR efter den regeln då jag läst ändringarna och inte sett det. Satt och letade igår men hittar det inte! Är det någon som vet om det har blivit ändrat? Man undrar ju lixom när det inte står med i TR.
Gick upp typ 10 idag, fett skönt att få sova länge! Var barnvakt till Wilma när pappa var i stallet och mockade åt fjordingarna. När han kom hem stack jag till stallet istället! ^^
Stod och snacka med Linda innan jag tog tag i allt annat som att mocka och fixa maten. Var också ute i ridhuset och tog fram tre galoppbommar som var upphöjda. Red i ridhuset alltså och han var jätte spänd idag. Tänkte mera uppåt än frammåt och ville inte riktigt trycka på ordentligt. Satt och jobbade på ungefär samma sätt i traven som igår, flyttade rumpan på honom idag också och det gjorde han jätte enkelt! Blev nästan så att han gjorde det för lätt och försökte komma undan med att göra det istället för att öka steget och samlingen. Är iaf skönt att han lyssnar så bra för skänkeln på det sättet. Han gick riktigt bra i galoppen också, men gick inte så bra när jag började med bommarna. Han tycker att det är lite jobbigt så han försökte verkligen komma undan och blev jätte hård i munnen. Gjorde det riktigt bra dom sista gångerna i vänster iaf och det känns bra för det är i det varvet han kör ut högerbogen. Fick honom bara mjuk igen efter det och avslutade passet.
Har varit ute och köpt godis så ska bara chilla och njuta av livet resten av dagen! Får se om det kommer ngt mer inlägg ikväll, beror på om jag kommer på ngt roligt att skriva om!
Skolan idag var riktigt nice! Hade matte första timmen och typ alla åkte till Hallsberg för att kolla in fordonsprogrammet så vi andra prata bara, tom våran mattelärare stod och pratade med oss! xP Efter det var det engelska. Vi var 6 st som kolla film, Big Daddy tror jag att de va. Rätt okey! Svenska, jobbar med författare i par så det var väll helt okey iaf. Sista timmen har vi egentligen idrott men idag var det den årliga innebandy-matchen mellan niorna och lärarna. Snacka om att lärarna fick stryk! Hehe ;)
Drog till stallet vid fyra. Tänkte att det var ju inte så kallt ute men satan va kallt det blev. Hade bara på mig min vårjacka så höll på att frysa ihjäl innan jag skulle rida. Började iaf med att mocka och fixa mat till hesten. Gick ganska smidigt idag, skönt!!
Red i ridhuset idag och hade tre travbommar på böjt spår framme. Spotten var super stressad när jag skrittade fram och skulle börja jogga honom så lät honom bara trava av sig lite först. Arbetade honom sedan i skritt att han skulle gå lugnt, sakta och avslappnat. Lossnade faktiskt riktigt fort och gick bra. Hade honom sedan på en 15m(?) volt mitt i ridhuset så att jag inte hade ngn vägg att fuska med och kollade så att inga bogar trillade ut. Red på åttvolt och han gick riktigt bra och stadigt. Jag som är sååå dålig på skänkelvikning tränade lite på det också innan jag började med bommarna. Han var väldigt pigg och hade mkt power och när jag red idag och det kändes verkligen med bommarna. Han samlade sig verkligen och tryckte på så det bara dunsa ordentligt i underlaget när han tryckte ifrån mellan bommarna. Så grymt fin va han, SUPER! Kände att han blev väldigt framtung och på bogarna när jag började galoppera då han ville ligga på ganska mkt men gjorde bara några halvhalter runt spåret så löste sig det, kände inget alls av det efter det. Galopperade inte jätte mkt då jag la ner mer tid på traven idag. Gjorde iaf lite byten och volter i olika storlekar. Måste sammanfatta ridpasset med grymt härligt!
Har suttit och tittat på Let´s Dance hela kvällen därför ingen update förens så sent. Lite synd att Helena åkte men men... Imorgon får vi se vad som händer, hoppas att jag kan sova ganska länge iaf! :)

Fredagen på sportlovet sticker jag, Ann-Sofie, pappa och Wilma till Göteborg och Eurohorse!!! Tanken är iaf bara att vi ska gå på mässan men det var den förra året också men ändå hamnade vi inne på arenan, tokigt!

Shoppa!!!

¤Träns:
Måste köpa ett eget pullarträns då jag rider med Emmas och gjort det gaaanska länge också, sry för det!
¤Tävling: Måste köpa nya kortärmad tävlingstopp. Vet inte vad det kan bli för märke lr ngt, enda kravet jag har är att det ska vara funktionsmaterial och gärna en annan färg på själva tröjan än vitt! Skulle gärna vilja ha ngt nytt fint till Spotlight(<3) också som nytt schabrak+luva kanske... Ska iaf leta upp en helbrun luva till honom som är snygg!
¤Täcke: Spotten har viskat i mitt öra att han skulle vilja ha ett termotäcke så hittar vi ngt bra så köper vi det!
¤Jacka: Skulle verkligen behöva införskaffa mig en bra och snygg jacka, kanske mest till tävling. Kingsland är snyggt, hm...

Sen hittar man alltid massa annat roligt som man köper så vi får väll se hur långt pengarna räcker!


Om det fanns ord skulle jag säga dom <3 

Var i skolan idag då. Visar delar av den va ett rent h******, andra var helt okey. Hade prov i engelska vilket inte gick så där underbart men är inte heller det ämnet som jag satsar så mkt på. Fattar bara inte... :S

Stallet efter skolan! :D Brukar inte rida torsdagar men eftersom han stog måndag och tisdag när jag va sjuk så red jag idag istället. Red ut en sväng igår även fast jag va hemma från skolan, hihi. Gjorde klart allt annat som att mocka och fixa hö innan jag tog in söten. Spotten har varit så GRYMT gullig både igår och idag när jag har tagit in honom. För när jag kommer ut till hagen värsta blir han jätte glad och springer till grinden för att möta mig. Sååå gulligt för han vill verkligen! <3

Han var jätte förväntansfull och kunde absolut inte stå stilla på gången men så länge han inte skrapar får han hålla på att gå fram och tillbaka. Blir man arg för det blir han bara stressad och allt blir skit iaf så. Skrapa gör han bara för att han vet att han egentligen inte får...
Red iaf i ridhuset. Han hade värsta idéen idag om att han var tvungen att nosa på sargen i varenda hörn när jag skrittade fram. Knas hästen! När jag började jobba honom var han jätte pigg och låg på bettet. Var även ganska spänd i både huvud och kropp. Travade bara fram först innan jag arbetade mer seriöst. Tog lite extra i inner och ställde om mkt från in till ut. Red serpentiner och öppnor för att få han att lossna. Det gjorde han också och började bli lite bekväm av sig så då blev det lite mera samlingsjobb och få honom att sätta sig på bakbenen. Jobbade på riktigt fint så krävde inte särskilt mkt utan började galoppera. I början protesterade han så fort jag tog i honom och tryckte ut högerbogen men slutade ganska fort. Ville ändå inte riktigt släppa i höger men va fin i vänster. Avslutade med att galoppera på stora mittvolten och förbereda att byta volt på den öppna delen men "ändrade" mig sen och fortsatte. Riktigt bra övningar tycker jag och växlade med att bara "luras" och att göra ett byte till andra galoppen. Han gjorde det verkligen super och lossade jätte fint. Efter ett tag kändes det att han började bli trött då han började slarva i bytena och lite så. Avslutade därför och lät honom trava av, men är väldigt nöjd med passet!

Blev en lång text om ridningen idag, hoppas ni överlevde! Resten av kvällen blir det nog bara att chilla, nice!


Sitsen är verkligen inte bra men han kom faktiskt lite nära! xP och jag jobbar på det...
Har varit magsjuk därför ingen update. :( Imorgon blir det skolan igen iaf.



Saknar Spottis <3

Känner mig lite halvsliten efter denna helg men ändå så har jag en bra magkänsla efter rundan i lördags. Allt blev bara fel idag så jag satsar på nytt till Linköping.

Har typ kollat på Solsidan och snart blir det Världscupen, se om man fixa lite popcorn till det kanske. Har ingen aning om ifall det är ngn intressant ryttare som är med ikväll men jag tkr att det är lärorikt att sitta och titta på det. Man får mkt inspiration. ^^

Imorgon blir det Boda Borg med skolan, ska bli kul. Hoppas att jag orkar springa omkring där! Vi är bara 3 i vårat lag så hoppas att ingen är sjuk, men tkr faktiskt bättre om att inte vara så många. Får bli lite lugn ridning lr promenad med sötnosen på kvällen.


DU är mitt ALLT! <3  
Har ju då varit och tävlat i Karlslund denna helg.

Lördag: 100 cm 0+0 fel 3:a

Vi tänkte att första klassen tar nog 1.5 timme, men vi kom lite tidigt så var där typ kl 16. Grejen var bara det att min klass startade 17.25.... Startade som 42 också så fick vänta ett tag. Jaja, när jag väl kom igång och började rida kändes han riktigt fin. Framridningen gick som en dans och han lyssnade super. Började hoppa fram och det kändes helt okey.  Fick till ett språng på oxern som kändes riktigt bra! Inne på banan hoppade han helt amazing!! Det var en klockren runda och kom inte fel ngn gång, kändes verkligen super duper bra! Kom 3:a och är grymt nöjd! Åkte därifrån typ 20, så blev en ganska sen kväll.


Hade ingen kamera med så bilderna är tagna med mobil.



Taggad för ärevarv...

Söndag: 110 cm ute.

Startade som nr 9 så var där ganska tidigt och gick banan. Tyckte det var en bra banan ocj allt. På framridningen var han jätte fin, han kändes precis som igår och allt. När jag kom in på framhoppningen chilla jag lite innan jag tog lilla krysset några gånger. Räcket låg på typ 100-110 så tog det 1 gång och sen höjde vi lite för jag brukar alltid hoppa över det jag ska. Kom i totalbotten men han hoppade iaf så tog det en gång till och då kom vi bra och han hoppade. Vilade en stund innan jag skulle börja hoppa på oxern och då tog det tvärnit, hur mkt vi än sänkte så tvärnitade han. Hon som stod och släppte in började ropa på mig att jag var tvungen att gå ner till banan så blev ännu mer stressad och lyckades få över honom när det var typ 90 kanske. Tok stressade ner till banan men då var det 3 stycken innan mig som skulle in?! Hon på insläppet hade alltså stått och skrikit i onödan, och efter som det inte gick ngt bra hade inte vi lyssnat på speakern utan drog lixom bara. Våran fel eftersom vi inte kollat om jag skulle ner men men. Var bara att gilla läget. När jag väl kom in på banan stannade jag ut mig på ettan, lyckades trycka över honom tredje gången. Tror att förklaringen till det är att han måste sträckt sig lr ngt när han kom i botten på räcket som låg på typ 120. Bara att ladda om till nästa tävling.

Förstår att om man har en blogg så får man nertryckande kommentarer. Men fattar inte vf egentligen?! Jag har inte tvingat ngn att läsa min blogg, det väljer man helt själv!
Skolan idag var rätt okey. På engelskan läste vi bara och kolla på ngn jätte udda serie så det va nice! Svenskan jobbade vi med författare, helt okey men ganska svårt. Sista timmmen hade vi idrott och jag höll i lektionen. Tyckte gick bra och idrottsläraren tyckte också det var bra så det är skönt att ha gjort det nu! Lite segt var det att det bara var 12 st som va med av typ 25... och en blev skjuten så hårt i ansiktet med en boll så han bytte om och då var det bara 11 kvar. Jaja, gick bra iaf.
Gick till stallet för orkar inte cykla när det är så mkt snö. Började med att mocka och sen fick jag hjälp av Emma och Carina att ta in alla hästar. Hann inte göra färdigt allt innan vi tog in så packade det sista höt och allt efteråt. Tog även fram en bom ute i ridhuset.
Spotlight gick så sjukt bra idag! När jag red fram gick han bara där och var huuuuur mjuk som helst. Grym känsla.  När jag började jobba honom lite mera var han helt med på noterna och det var ingenting som inte funka i traven. Även fast att jag gjorde igångsättningar och ökningar så blev han inte pigg och springig utan bara jobbade på. Super! I galoppen blev han lite slö med bakbenen men tkr att jag fick honom att jobba på rätt bra iaf. Otur som man har var det ngn som skottade snö utanför ridhuset idag med när jag galopperade så han blev ganska stirrig. Bestämde mig för att försöka ignorera det och bara rida. Hade en bom framme på sockerbitar så tränade vänstersvängarna idag med. Tycker att jag fick till det riktigt bra idag så det känns positivt inför imogon! Han blev jätte pigg av att få "skutta" lite men fick honom att trava av i lugn fin trav, riktigt nöjd med dagens ridpass! <3
När jag ridit tvättade jag alla grejor så imorgon är det bara att packa in dom i skåpet som jag lyckades pajja ena hjulet på förra helgen... Hoppas att jag kan använda det iaf!
Super taggad inför 100 lokal imorgon och 110 regionalt på söndag! :D
Ngn mer som ska till Öfk?


Hade nationellt prov direkt på morgonen, satt så länge man fick så hade grym träsmak i röven efteråt. Skrev ett brev iaf om att söka stipendium. Drog ihop en historia om att jag behövde pengarna för att kunna läsa på Strömsholm för att sedan flytta utomlands och jobba. Kändes bra så hoppas att det räcker till ett bra betyg. Hade godis och en banan med mig så fick värsta socker kicken så var helt flum på engelskan men på matten sjönk blodsockret och jag bara dog istället. Lyckades göra några tal iaf.
När jag kom hem gick jag nästan direkt till stallet i denna jävla snöstorm. Hästarna var inte så roade så dom fick komma in vid 3, alltså lite tidigare än vanligt. Skottade snö och tog fram två bommar i ridhuset innan jag gjorde iordning honom. Pappa hade varit schysst och mocka så slapp det, thanks!
Red i ridhuset och försökte göra samma sak som på träningen. Tänkte testa att rida med sporrar med red typ bara fram med dom lite sen tog jag av dom. Gillar det inte och tyckte han blev så springig så då fick det vara. Red volter och öppnor och lite sånt. Kändes bra, han var lite väl pigg men när jag ridigt en stund samlade han sig även i lite större steg och låg inte på bettet så mkt. Han släppte inte stödet utan "sög" på det så det är jag riktigt nöjd med. Gjorde typ samma sak i galoppen som i traven. Kändes bra där med och han lyssnade bra. När jag kände mig nöjd med allt annats tränade jag på det Eva sagt om vänstersvängar. Gjorde det först på marken och sedan med bommarna. Ska ta ut vänsterhanden och trycka till med högerskänkeln så att han svänger "snabbt", missuppfatta mig rätt. Detta ska göra så att han inte lägger ut högerbogen och jag ska bli klar snabbare till hindret. Fick till det jätte bra på marken och tyckte det funka rätt bra på bommarna också. Tar nog fram en bom imorgon också för att träna lite till på det. Han blev ganska pigg oh springig på slutet så får se till att han verkligen går fram till bettet imorgon när jag rider, och på lördag är det tävling! :D
Ska vara barnvakt åt Wilma ikväll så ska snart göra hamburgare åt henne och sedan låta henne slocka i sängen, förhoppningsvis. ;)
Påväg till Örsta på läger <3
Tagga nationella prov imorgon, lr inte... Finns det något bra alternativ att skriva om blir det nog inga problem. Lite segt bara att sitta i typ 3 timmar, vi skulle få en rast på 10 min iaf. Har inhandlat godis och så tar jag kanske med ngn frukt lr ngt för att vara lite nyttig också.

Eftersom jag åkte till min mamma idag blev inte Spotten riden så får göra det imorgon. Blir nog ridhuset och ta fram en liten bom och träna på vänstersvängar. Känns det bra tar jag med bommen annars gör jag det på fredag. Kanske gör det båda dagarna så att det inte slinker ut ngn högerbog lr att jag inte hinner bli färdig i tid. Har aldrig hoppat på Öfk så vi får väll se vad jag tkr om den banan, hoppas på mkt högersvängar! Hehe ;)

Är nog dags att besöka sängen snart. Ska kolla runt lite om jag hittar ngt fint Spotlight vill ha först, ngt speciellt att hålla utkik för på mässan kanske. ;)

  

Sry men orkade inte blogga efter Eva-träningen igår. Drar den nu istället...

Började med att kolla så att dom gick runt skänkeln ordentligt runt ett "förminskat fyrkantspår", men det var bara förminskat på kortsidorna. Sen arbetade vi dom på volt med att ta igenom och sen mjukna och upprepa det.Gick riktigt bra. På volten var han hur fin som helst och jag kände verkligen att han arbetade(mina lår också som höll på att dö). Hade några bommar som vi skulle trava över bara också och det funka bra, skulle bara ha lite större trav då jag gärna kortar honom för mkt. När vi började galoppera var han med på noterna direkt. Han segade inte ngt utan satte under sig bakbenen jätte bra så det kändes verkligen skit bra direkt. Började hoppa lite smått och så hade vi en trippel som vi hoppa. Dom första övningarna kändes jätte bra och han hoppade väl och allt. Sen sista banan gick allt skit. Tappade helt känslan, orkar inte berätta allt. Men tappade verkligen självförtroendet... Efter att ha funderat lite på träningen så har jag kommit fram till att ta till mig det som Eva sa på slutet och bara släppa sprången som inte kändes bra.  

Skolan idag var helt okey. Satt i datsalen på tyskan, spelade volleyboll på idrotten och gjorde en labb på no:n. När jag var klar med det som vi skulle göra på tyskan kollade jag om startlistorna till helgen hade kommit ut, och det hade dom! :D Mindre roligt är mina startnr! På lördagen startar jag som 4:de sista, så kommer bli sent för det är mkt starter! -.- Sen på söndagen startar jag som nr 9 i första klassen så då blir det tidigt istället! Jaja, bara gilla läget. ^^ Är taggad för att tävla iaf!!

Ganska okey skoldag. Hade ingen inspiration alls för att måla på bilden så satt ensam i datasalen och gjorde ett skriftligt arbete om expressionismen. Var skönt att bara få vara ensam en stund och koncentrera sig. På svenskan blev vi satta i grupper som ska arbeta om en svensk författare. Jag hamnade med Julia så det blir nog bra. Vi ska skriva om Selma Lagerlöf så det finns mkt info att ta av! Sista timmen vare syslöjd som bara flöt på.
Skyndade mig hem och åt rostat bröd(<3). Älskar det just nu! xP Hann inte njuta särskilt mkt för skulle iväg och ta in hästarna. Dom blev lite oroliga idag men skötte sig jätte bra iaf. Packade allt hösilage innan jag red för det är bokat för dressyrträning vid 6 så man måste rida först. Gillar egentligen inte det för vill rida det sista jag gör.  Aja, mockade åt alla tre hästarna idag så flyttade runt på dom till extraboxen och krånglade. Tog ganska lång tid då jag fastnade för att prata med Emma stup i kvarten. Trevligt vare iaf! Kanske ska berätta lite om ridpasset också. Red mest lösgörande först och försökte sedan sätta lite mera tryck efter ett tag. Gick riktigt bra tkr jag och han gick fram till bettet utan att hänga sig i det. Måste nog börja rida med sporrar iaf för jag tkr inte att han tar skänkeln ordentligt. Får testa ngn dag här... Är nöjd med passet iaf!
När jag skulle cykla hem hade det börjat snöa blötsnö, USCH! Tog mig hem iaf så sitter här nu och lyssnar på musik!
Taggad som satan till Öfk i helgen!!! :D
Var och gjorde årets tävlingsdebut igår i Björkvik.

Dom hade inte plogat sin paddok så man kunde typ bara skritta fram och tillbaka vid transporterna innan man kom in på framhoppningen. Det var bara att gilla läget så gjorde några ingångsättningar till trav iaf ute innan jag fick komma in. Väl inne på framhoppningen till 90 trava jag lite och började hoppa ganska snart. Det var verkligen super rörigt så det var inte så lätt att göra ngt vettigt. Fick iaf ganska bra språng och det kändes bra. Inne på banan hoppa jag nolla och det kändes verkligen jätte bra. Jag red precis som jag tänkt och han bjöd jätte fint. Fick visst snabbast tid också, obssiii.... 

Till 100 gjorde jag samma sak innan jag fick komma in. Var inte lika rörigt denna gång men dom hade ingen mätkäpp så jag visste inte hur högt jag hoppade och jag brukar alltid hoppa 1 dm över klassens höjd. Fick några riktigt bra språng innan jag gick in på banan så kändes super. Fick vänta lite för den som skulle in 2 innan mig kom inte men det gjorde inte mig ngt. När vi väl kom igång hoppa han super på 1 och 2:an. 3:an var en kombination och vi kom långt ifrån in så fick trycka på ut. Det gjorde att han fick väldigt mkt fart och sedan var det en kort vänstersväng tillbaka på ett räcke. Jag hann inte få tag på honom ordentligt så högerbogen åkte ut och det blev en rivning. Jag vet precis varför och att det var mitt eget fel och resten av banan gick super så är jätte nöjd med resultatet iaf!

Låter lite skrytigt men är verkligen jätte nöjd med min egen insats på tävlingen att jag verkligen red som jag tänkt och inte lämnade ut honom själv. Super nöjd med dagen och ser verkligen fram emot nästa helg då det är 100 och 110 i Öfk. :D

Lite kort om dagen: Var i stallet jätte länge utan att få så mkt gjort. Mkt snack lite verkstad, men kul vare! Gick en sväng med Spotten som va sjuuuukt pigg. Mådde inte så bra nu på kvällen så har typ bara legat i soffan som en död fisk ungefär. Ska kolla på ridsport 21.00 på svt24.

Ciao!


Karita skickade ett mms med en trött Spotlight <3<3<3
Lovar att blogga senare. Ska bara kolla Solsidan och käka pizza....
Var dö trött i skolan idag men fick väll lite vettigt gjort. Spelade volleyboll på idrotten och det va roligt! Lyckades typ sträcka ngn muskel i underarmen så fick skit ont. Som tur var gick det över rätt fort. ^^
Var hemma en snabbis innan jag drog till stallet. Började med att mocka och sen rida. Pappa var schysst och tog in alla hästar så att jag kunde rida direkt. Ridpasset bestod av att mest kolla så att allt funkade. I skritten och traven gick han riktigt bra. Även i galoppen men jag tänkte att jag skulle tagga honom lite så gjorde några ökningar och ngn galoppfattning från skritt och han blev skit pigg! Bara for runt där inne! Lyckades lugna honom lite så vi får se hur han är imorgon på tävlingen.
Tvättade av Spottens ben och svans när jag hade ridit. Blev iaf lite bättre, han var däremot inte så road av det! Putsade alla grejor och packade dom. Använde mitt nya Stübben läderbalsam. Grymt bra säger jag bara! Grejorna blir verkligen jätte fina i färgen, rekomenderas. Knoppade manen på honom när allt annat var klart. Han skötte sig verkligen super idag när jag knoppade! Så nu är allt färdigt i stallet! Tycker det är ganska läskigt att vara själv så "sent" när det är mörkt och det blev ju inte bättre av att jag lyckades mörklägga hela stallet innan jag skulle åka hem. Cyklade genom samhället hem iaf... :P Kom hem typ 20.15, åt på dirren för va skit hungrig! Ska snart duscha och plocka fram alla grejor här hemma.
Är ganska nervös inför imorgon... xP Men Björkvik, here we come! ;D
Imorgon blir det en lång dag för då det är tävling på lördag så allt ska fixas.


¤Skola
¤Hem/byta om/äta ngt
¤Mocka
¤Rida
¤Tvätta av Spotten så att han blir VIT på benen
¤Tvätta/packa alla grejor
¤Knoppa

Har jag glömt ngt..?

Är rätt trött så blir nog sängen snart... Vad tkr ni om nya headern förresten? Hade tänkt försöka göra en i photoshop men det fanns inte kvar på datorn så det fick bli en i paint istället. :/

Upptäckte nyss att jag har en biobiljett som jag fick för ett år sedan som går ut på lördag! xP

Så, är ngn på att dra på bio lördag kväll? xD

Usch, gillar inte torsdagar, men denna torsdag var väll rätt okey iaf. Hade so första timmen och fick reda på provresultatet från i tisdags. Fick mvg, så det var skönt! Kollade på en film om en nazist som blev mördad resten av lektionen så det var bara att glida med. Somnade nästan under filmen även fast att den va ganska intressant. Hade no-prov efter det. Satt och pluggade 2 timmar igår så var ganska lugn inför det. Kändes bra och det var inte så svårt så hoppas att resultatet blir bra också. Lunch och engelska. Behövde i princip inte jobba ngt på engelksan och sista timmen vare matte. Hade prov där med och det kändes väll rätt okey. Blev klar innan vi sluta så satt bara av sista 10 minutrarna.

Är hos mamma idag så blir att bara chilla resten av kvällen. Är så sjukt skönt att denna vecka snart är över för kände mig ganska pressad inför proven.


Puss! (L)
Nice skoldag idag. Började med att kolla på film på kontaktlärartiden och på rasten mellan filmen och tyskan tränade jag in tyskaglosorna. Tror att jag satte alla så det funkade denna gång med. På tyskan satt vi typ i datasalen bara och skrev några svar på frågor från en film. Grymt chill! Lång rast fram till idrotten som sög för övrigt men iaf. Sen vare bara no kvar och den var väll helt okey.
Var hemma och käkade lite innan jag drog till stallet. Mockade och gosade lite i hagen innan jag tog in för att rida. Eftersom det är så sjukt halt så red jag i ridhuset ett tag. Elin och Karin kom och skulle hoppa så vi var tre hästar och några hinder, men han var skit fin! Gick hur lungt och fint som helst i form och jobbade även i lägre form. Eftersom han var så mjuk och fin i sidorna blev det lite variation av steglängd på schemat idag. Han gjorde det bra så red kanske bara 30 min. Skrittade av ute i paddoken en stund. Var skönt att rida en sväng ute också!
Har no-prov imorgon om Genetiken så har suttit och pluggat i 1 timme kanske. Har inte hunnit göra allt så det är bara att fortsätta sen. Var tvungen att ta ett break för det blir så sjukt segt att bara sitta och plugga.
Bye bye!
Sötiz <3
Denna sida har jag klippt ansiktet ;)
Startlistorna till Björkvik i helgen har kommit ut! :D Är riktigt nöjd med dom! Startar typ som 21 i 90 och 24 i 100. ;)
Hoppas på en bra dag med en bra känsla, det är det jag är ute efter! Vill ha en skön start. :)
Sry för att jag inte bloggade igår men hann inte. Först klippte vi färdigt Spotlight och sen var jag tvungen att plugga. För hade So-prov idag. Blääää!
Som sagt så hade vi So-prov idag. Kändes ganska bra men jag borde ha gett mig själv mer tid på mvg-delen. Aja, vi får se vad det räcker till. Hade hemkunskap sista timmen med våran nya lärare. Hon verkade rätt okey faktiskt. Fick göra världens äckligaste fiskgryta med tomat idag. Hoppas att vi får göra roligare(godare) saker i framtiden bara!
När jag kom hem läste jag först Häst & Ryttare och sedan pluggade jag lite till No-provet på torsdag. Lärarna har verkligen lyckats slänga in allt på en gång! Imorgon lr på torsdag har vi matte-prov också. Diss på det!
Cyklade till stallet typ 4 och tog in hästarna med pappa. Mockade och snacka innan jag bar fram hinder till första gruppen. Satt och pratade med Elin när jag väntade på att gå in och göra ordning på Spotten, trevligt trevligt. Gick bra att träna. Han var fin på marken, lite seg för skänkeln men arbetade på riktigt bra tkr jag! I hoppningen gick det också bra. Fick till några riktigt bra språng och några lite mindre bra. Känns positivt inför helgen iaf!
Nu ska jag kolla på filmerna från förra veckans träning, byyee!!!