Var visst väldigt länge sen det blev något inlägg här men jag lever iaf! Sen vi hördes sist har jag hittat på massa roligt, och med det kom lite tråkigt också men det får man ta. ;) Hoppas att jag kan hålla igång bloggen bättre när det blir sommarlov då jag inte riktigt hinner med skolan, två hästar och bloggen uppenbarligen. :)

Hästarna går iaf riktigt bra både två! Är så himla roligt att åka och rida och jobba med dom, mina fina <3 På lördag är det dressyrtävling med Lupin mot andra fjordhästar... Lite extra pirrigt men jag hoppas att det går över så att jag kan hålla ihop min ridning och få till en bra ritt. Nästa tävling efter det blir i Eskilstuna den 16 Maj! :)

ÄNTLIGEN HELG!!!!

Skoldagen var väll mindre bra då jag fick tbx två prov som inte gick fullt så bra som jag hoppats på, men det var inte katastrof alls iaf! Men som tur är har jag ju mina underbara hästar. Båda två blev trimmade i paddoken och dom va galet fina, speciellt Lupin. Är så glad att jag har dem <3

Kan inte sova så bloggar lite istället! ;) Är på bättre humör än i eftermiddags då båda hästarna var riktigt fina! Eller jag fick jobba som tusan med Lupin men även han va grymt trött och riktigt fin på slutet. Han va rätt spänd idag och för hög i formen men han börjar jobba mera rätt och galoppen är det grym skillnad på. Så himla roligt att jobba med honom när man känner att det händer saker! <3 Spotten red jag med sällskap av Emma. Riktigt roligt att ha sällskap för en gångs skull! Han va iaf också riktigt fin och han känns verkligen fräsch nu. Hoppas att det håller i sig, fina hästen <3 Är rätt glad också för nu är det bara en skoldag kvar sen är det helg och den kmr verkligen bli grym. LÄNGTAR!!
Livet levererar inte lika bra längre... Efter två nationella i hörförståelse, engelska och tyska, och så en armbåge/axel i huvudet på idrotten känner jag mig rätt lost. Hoppas att hästarna är fina ikväll så att jag får ngt att glädjas åt iaf. Nae nu ska jag försöka hitta något att tugga på här i Hallsberg. Hare tills vi hörs nästa gång!

Hur skönt är det inte ute?! Fixade stallet och red sen ut på båda mongo hästarna <3 Sjukt mysigt och härligt varmt även fast att båda två lever sina egna små liv. Men det är skönt att dom visar sån glädje och Spottis känns super fräsch verkligen. Älskade djur <3

Hahaha, dagens händelse var nog när Lupin gjorde en 360! Han blev rädd för ngt framför så tvärvände och skulle dra hemmåt, bakom hade dock en hund sprungit ut på vägen så han fortsatte och slutade alltså åt samma håll som han gick åt från början. Skrittade sedan lugnt vidare... <3


Idag har min hjärna fått prestera på max! Inledde dagen med kursprov i matte 2c i 3,5 timme. Efter det var jag rätt slut i huvudet. Men det va bara att tagga om för att skriva engelska uppsats, inte nationell men den va betygsgrundande... Skrev så pennan glödde så att jag hann med tidiga bussen hem. Nu blir det stallet och rensa tankarna ute på vägarna med båda hästarna. Ha en bra em för det tänker jag ha :)
Har åstadkommit mkt idag! Knäckt koden på en kemilabb tsm med en kompis(låter lite töntigt men det va så skönt att vi kom på det, ÄNTLIGEN), hade muntlig framställning som vi lätt som en plätt håva in ett B på, jobbat på solbrännan och trimmat båda fina hästarna. :)

Ridpasset Spotlight:
Bytte bett till mitt Myler-bett vilket blir pytte lite skarpare, lr det blir den effekten på honom. Han brukar trivas på det så testade det och bytte tbx till pullarnosgrimman. Han var iaf jätte fin och jag jobbade massor med övergångar och så började jag att lossa honom lite mera på volt. Travade idag lite mera "ordentligt" korta sträckor och han känns riktigt fräsch! Längtar tills jag får genom honom lite mera så att det känns ännu mera.

Ridpasset Lupin:
Började med att lägga ner mkt tid på att lossa honom i skritten. När han verkligen kändes bra, var så loss som han kan bli idag och gick fram till skänkeln började jag trava honom. Jobbade dock inte så mkt i traven utan galoppera mest. Fick verkligen jätte mkt tryck i honom idag! Kändes super bra och det känns som att för varje dag jag verkligen gör det jag ska och fokuserar lossnar det mer och mer. ROLIGT! Man får verkligen motivation av ridpass som dagens. :)

Känns som att detta kmr bli en BRA vecka


Som utlovat tänkte jag skriva lite om träningen.
Det vi fokuserade mest på var att han ska lossna och bli mera lösgjord, hitta sin egen balans och form lix. Jag har verkligen jobbat stenhårt med lösgjordheten efter förra tävlingen och det börjar ge resultat och det va skönt att det kom fram även på träningen. Fick ännu mera tips och så om hur jag ska göra för att det ska bli rätt och fungera bättre. Jag har mina svagheter som ryttare och det är dom som jag måste försöka få bort. Jag vet om dom nu iaf så idag när jag red hörde jag min tränares röst i huvudet säga åt mig. ;) Tbx till träningen... Den bästa med träningen var nog ändå galoppen. Han lyssnade verkligen på mig och det kändes som att jag kom ett steg längre i jobbet att hitta sin egen balans. Avslutade med att fatta förvänd på volt, galoppera knappt ett varv kanske, bryta av och sedan fatta förvänd igen osv. Gick mkt bättre än sist och det va roligt att det satt så bra!

Super nöjd med hästens och min egen insats och det känns braaaaa! <3

Är helt slut och tänker nu däcka med huvudet på kudden! Tänkte försöka blogga lite mera om träningen imorgon men idag var det alltså dressyrträning på Lupin som gällde. Är riktigt nöjd med träningen och det känns som att ngt håller på att släppa. Kan inte säga vad riktigt men nosen pekar åt rätt håll just nu! ;) Har så sjukt ont i huvudet så nu säger jag godnatt!
Jag står i valet och kvalet om ifall bloggen verkligen ska få finnas kvar. Funderar skarpt på att helt enkelt plocka bort den eller lösenordsskydda den så att all info som faktiskt finns här finns kvar för endast mig själv...

Helgen har iaf varit GRYM! Den har dock haft både sina toppar och sina dalar. Har iaf haft väldigt roligt och levt ett liv som jag vill leva med massor av hästar. Känns tungt att det är skola imorgon men efter denna vecka är jag i princip klar med allt. Då är det bara typ 2 prov kvar vilket känns bra. Så vill bara att veckan ska passera snabbt och smärtfritt så att jag kan få helg igen!

Jag njuter verkligen av att bara kunna göra precis vad jag själv känner för, och idag har det varit att inte göra ett skit mer än vad jag behövt. Haha, känns som att jag bara chillar men det är bara då jag hinner blogga. För morgondagen har jag inga planer direkt... Är lite sugen på att åka till stan eller något. Fick intaget på kvällen så stallet får bli på kvällen/eftermiddagen. Då ska det mockas och förhoppningnsvis kan jag rida på båda. :)

På tal om att kunna göra vad man vill så...
NU ÄR DET BARA 17 SKOLDAGAR KVAR FÖR MIG!!!!! :D



Tog sovmorgon imorse innan jag klev upp och åkte till hästarna. Mockade och så innan jag plockade in Lupin och red en stund. Jobbade i princip bara med att han skulle lossa i skritten med halter, varierande storlek på volter, åttvolter, serpentiner och lite skänkelvikningar. Fick ut resultat av det så dom enstaka varv som jag travade på honom kändes han riktigt fin! Ska fortsätta jobba likadant då det kändes som att jag fick genom ngt på detta sätt. Nöjd med passet! :)

Plockade sedan in Spotten för att rida honom men han hade fått ett insektsbett av ngt slag så han va svullen vid ena mungipan. Tänker inte sätta mig och rida med ngt sådant så det var bara att tvätta av den väldigt skitiga hästen och släppa ut honom i hagen igen. Behöver jag ens tillägga att han SÅKLART slänge sig ner och rullade sig direkt, vilket även Lupin var tvungen att göra. Riktigt skitgrisar till hästar jag har <3

Äntligen lite nya bilder på Luppe (: <3
When nothing goes right, go left.
Hur skönt är det inte med långhelg?! Hoppas att det kan hända ngt roligt, lr att inget jobbigt händer iaf så att man kan få njuta! Jag ska iaf inleda långhelgen med soffhäng tills det är dags att åka till stallet och rida Spotten en sväng innan det är möte. Får se om man träffar ngt socialt folk där! :) Hoppas ni inleder ledigheten lika bra som jag.
Blev en händelserik eftermiddag! 10 min efter att bussen hem gått fick jag reda på att sista lektionen var inställd så jag beslutade mig för att ta tåget in till Örebro. Hade planerat att åka dit men kom fram till att jag inte orkade först... Men sen när jag inte hade sista lektionen drog jag iaf. Gick till synsam och fixade synundersökningen till körkortet så nu ska jag bara fylla i det sista och skicka iväg det. Är faktiskt lite sugen på att komma igång nu så att jag kan få mitt körkort ngngång. Innan bussen gick strosa jag bara runt på stan och chilla, försökte hitta skor men fanns inga som föll mig i smaken.

När jag kom hem åkte jag till stallet och mockade innan jag skrittade en sväng på Spotten och prata med träningskompisar. Saknar att träna med dom... Hoppas att vi är tillbaka snart! <3

Har inte gjort så mycket sen sist jag blogga... Igår skritta jag en sväng på Spotten och han skötte sig riktigt bra, ganska spänd dock men det är ju inte så konstigt. Såg ett litet fjordhäst föl när jag var ute och skritta också!! Fick reda på sen på kvällen att det inte ens va ett dygn gammalt, HUR gulligt som helst. :') Funderar på att skritta åt det hållet idag med för det ska tydligen finnas två st och jag smälter verkligen för små gulliga fölisar!

Annars då? Jo har bioligiprov senare idag så sitter och pluggar in mitosen. Interfas, profas, metafas, anafas, telofas och sen interfas igen. Kan dom nästan i rätt ordning! Har verkligen inte pluggat något som känns för en gångs skull som att jag kan det iaf. Hoppas på ett braaaa resultat. ;)


Saknar galna Örsta-läger med alldeles för lite sömn och alldeles för tidiga mornar
Första lektionen va frivillig närvaro och jag har inga frågor inför provet imorgon så jag tog helt enkelt sovmorgon. Riktigt skönt att få vakna av sig själv en skoldag. Har sedan haft tre lektioner men den sista fick vi sluta tidigare från då vi va såå snabba! ;) Känns bra att inleda veckan lite lugnt.

När jag väl kommit hem så ska jag till stallet och skritta en sväng på Spotten och sen blir det biologi plugg tills ögonen blöder. Nae jag känner mig hyfsat säker så det löser sig nog! I vanliga fall dressyrtränar jag alltid på måndagar men idag är det ingenting och Lupin ska få vila i några dagar. Det känns skit tråkigt faktiskt att inte få träna eller ens trimma på några dagar... Förhoppningsvis är jag extra taggad då när det är dags igen. Har ju lite att träna på till debuten...

Blev stallet hela dagen precis som jag hade planerat! Mockade, plockade ur transporten, skritta 20 min på Spotlight och skrittade 40-50 min på Lupin. Både hästarna skötte sig bra! Lupin va som han brukar när man rider ut och Spotten skötte sig tills han trodde att en stubbe skulle sluka hela honom. Som tur va överlevde vi det också, liiiite töntig häst kanske?

Nu kmr vi till vf jag har varit så grymt duktig idag. Jag avslutade nämligen med att tvätta heeela transporten helt själv, och den va väldigt skitig... Resultatet blev tipp topp iaf!!

Gammal bild jag lyckades hitta! <3 Detta är från omhoppningen och jag kom på delad tredjeplats.
Då jag var så trött idag när vi kom hem slängde jag bara ut Lupin i hagen, raffsade ihop mina grejer och gick hem. Väl hemma somnade jag som en stock i min säng och vaknade 1½ timme senare...

Så imorgon måste jag alltså plocka ur transporten och ta reda på allt. Skulle tro att jag tar stallet också och ska nog tvätta transporten... Tror faktiskt att det behövs..! Ska rida Spottis också :D:D:D <3 Får se om Lupin ska skrittas en sväng lr hr jag gör med honom, duktiga gula hesten! Har visst biologi prov på tisdag så måste nog plugga också. Det blir en chill dag i hästens tecken, och lite i skolans tecken...

Skrev inget sist jag tävlade med Lupin men idag var det dags för hans andra lokala start i livet. Han skötte sig riktigt bra och var mkt lugnare än sist men skrek rätt mkt även idag. Framridningen va riktigt bra och det kändes som att jag kom åt honom. Har dock ny sadel och mian jw-ridbyxor va inte så bra att rida i då jag gled runt som den=svårt att rida i varenda steg.

Inne på banan red jag mkt bättre än sist men inte tillräckligt bra då det blev en hel del missar och jag har inte riktigt lärt mig att ta varje moment för sig än. Men det kmr! Blev bättre procent än sist så jag är riktigt nöjd över Lupin :) <3

Det var alltså dressyr som jag red, om ni inte fattat det. ;)

Har inga bilder man kan eventuellt kaaaanske lyckas printa några ut en film som jag har. :) Filmen kmr dock ine upp på bloggen.
Känslan efter att ha klarat av ett stort prov! Har gjort kursprovet i kemi nu och det va inte så svårt som jag trodde faktiskt, men jag hoppas att det gick lika bra som det kändes. Det är iaf grymt skönt att vara klar med det så att man kan ladda om för biologi-provet nästa tisdag. Då är det dock bara 1 timme i skillnad till dagens tre timmar och det är bara på ett kapitel. Gött! Det känns att man börjar närma sig slutet på terminen när proven minskar i antal ;)

Har inte så mycket intressant att säga då jag ska försöka slänga ihop en PowerPoint tills sista lektionen idag. Bra att man är ute i god tid. Annars ska jag träna på Lupin ikväll och så ska jag nog mysa lite med min favorit prick <3


<3
Slänger in ett kvällsinlägg! Har hänt en hel del idag som gjort att spänningar som jag gått och haft har släppt. Det gör att jag nu är sjukt trött och grinig även fast att jag är jätte jätte glad egentligen. Var iaf och red en sväng förut och hade trevligt sällskap att prata av mig med, behövdes nog. Du vet vem du är! Gick sådär att rida men det var helt mitt fel för jag orkade inte koncentrera mig och rida som jag måste. Nu ska jag läsa genom kemin så att jag har ngn chans på kursprovet imorgon sen dejtar jag kudden! Hare bra gott folk.
När jag bloggade igår blev jag lite sugen att fortsätta! Kände att jag behövde en paus i kemiplugget också. Har kursprov imorgon så ska snart åka till skolan för att gå på en kemi lektion sen slutar vi, känns lite ovärt men har några frågor och det har säkert ngn annan också som är bra att höra. I eftermiddag när jag kommit hem igen så ska jag till stallet en sväng och jogga Lupin. Träning imorgon och tävling på lördag, kul!!
Fick skäll för att jag aldrig uppdetarar här så det är väl bäst att jag slänger in ett inlägg då! Det har hänt massor senaste tiden och det är därför jag inte har prioriterat att sitta vid datorn. Men nu när jag är i skolan har jag tid, hehe... Nej men har skrivit nationellt prov så sitter och väntar på att mina kompis ska bli klara. Sen blir det friluftsliv resten av dagen, tjoho... Lr inte! Så inte min stil att vara ute och gå i skogen, inte ok!

Efter skolan drar jag till en kompis och chillar lite innan det är möte, trevligt. På det som blir av av kvällen ska jag rida Lupin och plugga kemi. Dagarna är uppbokade så får se när nästa blogg blir! Vi höres!


<3