Känner att det varit ganska så dålig updatering denna vecka men jag lovar att jag ska bättra mig! Ska tänka ut några roliga ideer att lägga ut. :)
Åkte till Örsta och träna idag. Grymt roligt att träffa Emelie och Felicia igen även fast att man inte pratar överdrivet mkt när man tränar. ^^ Höll mig undan lite från Emelie för Bäret såg mindre glad ut när Spotten kom i närheten... Inte lätt att vara skimmel!

Ridpasset:
Jobbade dom verkligen idag med att hålla ihop och sätta tryck med innerskänkeln. Började med att rida runt spåret men göra kortsidorna som halvvolter, la på tempoväxlingar sen också. Kändes helt okey men inte super direkt. Jobbade dom sedan på volt och vi skulle sätta så mkt tryck som möjligt och rätta dom med skänkeln så att dom verkligen tog med sig bakkärran. Kändes bra men han blev bara starkare och starkare. Travhoppade först och det gick väll rätt okey. Var svårt att hålla ihop men samtidigt trycka på tillräckligt mkt utan att han ökade så att man fick ett bra språng. Fick till det någon gång bra iaf. Sen hoppade vi lite olika övningar och det gick riktigt bra. Jag red bra och rätt tills vi skulle hoppa sista banan och jag bara damprider igen! Gör precis samma sak som jag gjort på tävlingarna att jag bara släpper och driver på. Va fan ska jag aldrig lära mig för?! Blir så grymt sur på mig själv för att jag bara får värsta black outen! Gjorde det iaf bara en gång och sen hoppade han toppen. Fattar inte hur han hoppar för det är omöjligt att hålla sig kvar i sadeln. Måste verkligen jobba på det...

Är nöjd med träning och hoppas att vi kan åka och träna/rida på Örsta mkt oftare nu när jag löst anläggningsavgift.

Skolan idag var ganska okey. På kontaktlärartiden gjorde vi ett häfte med frågor, och det var hur många frågor som helst! Dom hade iaf lyckats få med allt man kan fråga af... -.- Hade nationellt hörförståelse på tyskan. Hoppas att det gick bra men kändes bra iaf. Fick sluta tidigare eftersom vi hade prov så hade rast i ca 2 h. Ganska nice!! Avslutade med idrott och No:n. På idrotten hade vi gruppens val så vi spelade innebandy igen. Grymt kul är det och idag vann vi också!

Drog till stallet och mockade+gjorde mat åt alla tre hästarna idag. Jag är så grymt petig när jag mockar och Spotten hade verkligen ställt till det idag så tog typ 1 h och 10 min att mocka tre boxar... Kände inte för att rida i ridhuset idag så testade att rida i paddoken och det gick ganska bra. Kunde rida i alla gångarter och han gick helt okey. Däremot tyckte han att det va lite läskigt när han förlorade fästet ngn gång i galopp, men annars gick det bra. Avslutade med att låta honom gå lite på gångvägen för att få lite bättre underlag.

Smsade min tränare och frågade om det fanns plats för mig imorgon på Örsta och det fanns det så blir träning imorgon iaf! :D Fett kul!! Räddade verkligen veckan. Har löst anläggningsavgift och medlemsavgift också så nu är jag halväkting! ;) Hehe.
Skola var dö tråkig idag! Hatar verkligen tisdagar, tur att man avslutar med hemkunskap så att det blir ngt roligt. Tyvärr var våran lärare sjuk idag och hade Irene så det var inte så roligt iaf. Fick göra rulltårta iaf. Tkr att lite kan vara gott men det är så grymt sött så det blir bara för mkt.

Drog till stallet direkt efter skolan. Mockade åt Spotlight och gjorde mat åt alla tre. Skulle ha mockat åt dom andra två också efter att jag ridigt men pappa hade gjort det när jag kom in så slapp det, thanks!

Ridpasset:
Red i ridhuset samtidigt som ngn annan som skulle hoppade. Det var full rulle överallt för dom var 5 stycken som var nere i manegen och hjälptes åt. Spotten höll sig iaf riktigt lugn men tyckte att han också skulle få hoppa när vi galopperade. Jag blev också riktigt sugen på att bara ta några småsprång när det ändå stod hinder där, men kom fram till att det var bättre att träna lite psykisk på Spotten så att han inte alltid stressar upp sig och tror att han ska få hoppa bara för att det finns hinder framme. Han gillade inte det beslutet men skötte sig faktiskt riktigt bra och jag kunde jobba honom hyfsat bra i traven efter att vi galopperat. Red på Nova-bettet idag också och tkr att det funkar riktigr bra. Har inte riktigt hittat var bromsen sitter med det bettet men det kommer nog. Har tänkt mig att jag ska rida med det ibland, får se om jag testar det även i hoppningen ngn gång för skoj skull.

Är ju egentligen Eva-träning idag men skippade den eftersom jag tävlade i söndags och lite annat. Ångrar verkligen det beslutet för det suger att inte träna, FAN! Ska aldrig mer missa en träning... Är lite synd att Ann-Sofie jobbar på torsdag annars hade jag lätt åkt till Örsta och tänat med dom!

Pluttis <3<3<3
Var verkligen segt att komma upp ur sängen imorse och höll på att somna i bussen på väg till skolan. Vaknade iaf till och kunde hänga med på lektionerna. Chillade mest idag faktiskt, grymt! På bilden lyste solen in genom fönstret och det va skit varmt. Så vi satt där hela lektionen och blev stekta! Satt ute och solade innan sista timmen så har verkligen varit en nice skoldag.

Pappa hade mockat så skulle bara rida idag. Frågade Emma om hon ville hänga på när jag red ut en sväng och så blev det. Var trevligt att rida med ngn och vi skrittade bara eftersom båda tävlade igår. Riktigt mysigt var det i detta fina väder! När vi kom tbx stannade jag och pratade med Emma när hon satte upp plaketter. Vet inte om jag störde lr hjälpte, kul vare iaf.

Efter stallet har jag bara suttit här och fixat texten till våra avslutningströjor. Är jag som fixar beställningen så får väll se om trycket på framsidan duger lr om dom vill att jag ändrar ngt.

Har varit en slö kväll med dator och tv. Först var Henke här och fixade så att mina högtalare funkar! Super skönt att äntligen kunna lyssna på musik! Sen har jag glott på Sthlm-Båstad, vilket jag tyckte va riktigt bra ;) Avslutade kvällen med Världscupen och det sög utan Jan... Det gick ju bra för Malin Baryard så det va roligt iaf!..

Satt och kollade tävlingsterminen lite förut och har nog ett förslag om hur vi ska lägga upp dom närmsta tävlingarna... Om det blir som jag vill blir det:

23/4 Vikbolandet
1/5 Skogslotten
8/5 Ryttarkamraterna

Men vi får se, kanske inte passar dessa helger. Alla tre tävlingar är iaf regionala och det känns som att jag vill hoppa regionalt även fast jag kanske inte tar placeringar. Utan jag vill ha rutin och lära mig bemästra svårare uppgifter!


Sommar? ja, tack!
Var i Mantorp idag då och tävlade 100 cm och 110 cm.

100 cm: 5 fel (4 fel+1 tidsfel)
Dom inledde klassen super fort så stressade sönder för att hinna men upptäckte att när jag kom upp till framhoppningen att det var 11 som skulle in föra mig så hann rida fram ordentligt iaf. Han kändes jätte bra och taggad. Inne på framhoppningen flöt allting på bra och han hoppade fint utan problem. Väl inne på banan gick allting super tills vi kom till kombinationen där jag fick helt blackout och gjorde ingening även fast jag såg att vi låg helt fel så då försökte han ta ett litet galoppsprång men kraschade typ istället. Blev skit arg på mig själv för att jag förstört allt men han hoppade fint sen resten av banan så är väll helt okey nöjd med den. :)

110 cm: Ute.
Kändes ännu finare på framridningen och jag fick verkligen igång den galopp jag ville ha och det tryck som jag söker. På framhoppningen gick det helt awesome, shit va han hoppade! Flög över 120 som ingenting och bjöd super fint! Kändes toppen verkligen. Inne på banan fick jag igång en bra galopp och studsade över 1:an och 2:an som nada! Till trean var det en båge till en maxad oxer precis vid sargen, där stannade han två gånger. Första gången tror jag att han tvekade och jag tog för mkt med handen och för lite skänkel. Andra gången bet han sig fast i bettet och gick inte fram ordentligt så då kände jag att han skulle stanna redan två galoppsprång innan. Han hoppade iaf tredje gången och sen hoppade han jätte bra 4,5 och 6:an. Från sexan till 7:an var det en skarp båge med fem långa eller sex korta. Jag fick värsta språnget på sexan så flöt ut jätte mkt och hamnade mitt emellan sex och sju galoppsprång så då kraschade han där också. Men kan nog säga att det var bra att han stannade och inte försökte hoppa för då kan det bara bli tokigt! När jag tänkt efter så är jag ganska nöjd med den rundan iaf för han hoppade jätte bra verkligen!

Ska inte hänga upp mig på stoppen jag fick idag för det var bara skit stopp egentligen och jag vet ju vad som hände. Så ska bara glömma den dåliga och tagga till nästa tävling, vet ej riktigt när den blir men vi får se. Kommer nog upp filmer från båda ritterna!


Du är helt amazing! <3<3<3
Har varit i stallet i 8 timmar idag! ;) Har gjort allt på listan jag la in igår plus lite till. Emma hade redan lunchat när jag kom in efter att ha ridigt så det slapp jag. Utom listan har jag pratat bort en massa tid och haft photoshot med Spotten. Syrran och hennes kille har skaffat sig en systemkamera så dom tog några bilder när han var färdig knoppad och allt. Blev iaf riktigt nöjd med knopparna nu när jag tunnat ut manen. Hoppas att dom är lika fina imorgon!

Ridpasset:
Red i ridhuset och efter som att han var så seg igår var jag på honom redan från början med att han verkligen skulle lyssna. Det gjorde honom super pigg och han trampa på med bakbenen så in i norden! Hade jätte svårt för att hålla ihop honom och jobba honom i form! Men jag ville ha frammåtbjudning och det fick jag!! I galoppen blev han galet taggad och jag hade nästan inte styrning. Fick hyfsad koll på honom men när jag började pluppa över ett litet kryss förlora jag den kontrollen jag fått. Han var HELT galen och bjöd super mkt! Riktigt roligt och det känns super inför tävling imorgon!!!

Nu ska jag kolla om det kommit ut några resultatlistor från tävlingarna mina kompisar varit på idag! :)

Super duper taggad för tävling imorgon!!! :D



Alla bilderna är tagnda av Dennis. :)
Tittade nyss på Ryttarkamraternas propp den 6-8 maj... Blir nog att ta en funderare på hur man ska göra den helgen! Tur att det är så nära så att man kanske kan åka flera utav dagarna. ;)

Tkr iaf att alla ska åka dit för banan är toppen!!! :D (Ryttarkamrateran Kumla)

Örsta!!! <3
Var lediga från skolan idag vilket var fett skönt! Åkte med Tomas från mamma till pappa och nästan direkt jag kommit till pappa drog vi till Örebro en sväng. Var på Granngården och jag köpte vanliga vantar och en funktionströja som kommer bli awesome att rida i när det blir lite varmare. Super skön och röd var den så får matcha med mitt röda schabrak!

Drog till stallet på dirren när vi kom hem och var där i 6 timmar. Inte så bra för jag åt inget innan så höll på att dö men hann med en hel del. Tog hand om alla tre hästar, red, PRATADE och mockade hage. Körde 4 feta skottkärror från hagen genom leran, och det är en bit! Det var så grymt jobbigt så jag kommer ha träningsvärk imorgon också. Inte kuligt då det blir en heldag i stallet imorgon också. Innan jag tog ork till att cykla hem pratade jag lite med Linda också.

Ridpasset:
Han var allmänt stark och och lat och ville inte alls jobba idag. Försökte få honom att kom igång men han kändes bara seg så galoppjobbade ganska mkt idag med mkt galoppombyten. Låg typ på en åttvolt och bytte varannan gång så galoppombyten är han riktigt duktig på! Lyckades iaf få honom mjuk och fin vid avtravingen så är väll mest nöjd med den. ^^ Men det känns bra att han inte va så fin idag för då blir det bättre imorgon och super på söndag. Han brukar även hoppa mkt bättre när han går sämre på marken.
Imorgon blir det heldag för då ska detta göras:
  • Rida
  • Mocka
  • Luncha hästarna
  • Tvätta alla grejor
  • Packa allt
  • Bada benen och förhoppningsvis inte så mkt mer på Spotten...
  • Knoppa manen och fläta svansen
Tror att det var allt!

Är iaf SUPER taggad för tävling på söndag!



Har faktiskt hänt lite denna eftermiddag/kväll så kan ju slänga in ett inlägg! Var lite duktig och lagade mat åt hela familjen förut. Blev kebab och pommes, inte särskilt jobbigt lr svårt men iaf! Har tränat lite också... Blev 20x5 situps(AJ) och 25 armhävningar. Får se till att göra det lite oftare bara så att det inte blir så jobbigt!

Börjar bli förkyld så sitter och knaprar halstabletter. Hoppas att det inte blir allt för illa för på söndag är det Mantorp och tävling som gäller! Grymt taggad faktiskt och det ska bli riktigt roligt! :D

Nu blir det att kolla runt på alla bloggar och se om det kommit upp ngt läsvärt...


Pigg hest... <3
Skolan har varit ganska chill idag. Kollade på Joakim von Anka på So:n! Snacka om att vi blev fett förvånade när den gick på, men vi skulle kolla på den med samhällsekonomiska ögon... xP Jaja, efter det hade vi kemi, gjorde den nationella labrationen och tror att det gick bra. Kändes helt okey iaf. Avslutade med engelska och matte, typ tråkigt!

Var lite hurtig och gick runt halva Pålsboda på lunchen! Nej men var först till stallet och lunchade alla hästarna, sen hade dom andra gått till Ica så då gick jag dit också. Kanske man kan känna sig lite nöjd över att ha motionerat lite iaf idag. Rider ju inte på torsdagar då Spotlight har vilodag. Måste hitta på ngt roligt att blogga om då det känns som om mina inlägg suger just nu!


Mina fett snygga gummistävlar jag hade idag när jag lunchade hästarna, ganska lerigt ut till hagarna är det... -.-
Världens sämsta skoldag!!! Började med att jag blev skit förbannad så det höll i sig hela dagen. Gick inte ens bra på idrotten så humöret var sämst till sista lektionen då vi skulle ha våran nationella labration. Lyckades prata mig ifrån den så jag ska göra den imorgon istället, puh! Eftersom vi inte hade ngn lärare och bara skulle göra några frågor sov vi på bänkarna hela lektionen... var väll 2 st kanske som arbetade. ^^

Var hemma en sväng innan jag cyklade till stallet och mockade. Tog in Spotten och hade verkligen svårt för att bestämma mig för vart jag skulle rida eftersom det var storm. Jag hade tänkt gå med honom och jag gillar inte att ändra på planerna en tävlingsvecka så jag tränsade på och knallade iväg med honom iaf. I början var han jätte på tårna och hoppade runt lite men annars skötte han sig super. Var grymt jobbigt att gå i så rask takt i denna storm, men det är väll bra för konditionen.

Efter stallet har jag suttit och arbetat med min lägenhet som vi ska göra på hemkunskapen. Tkr det är ganska roligt och satt en bra stund. Var iväg till stallet en vända till och tog in/fodrade hästarna nyss. Alla skötte sig så det gick smidigt!

Blev en väldigt basic text idag men får se om jag kan hitta på ngt annat roligt också. :)
Old pic, kolla underläppen ;) <3
Tränade förut för min hopptränare Eva Koppfeldt då och det gick så jävla grymt awesome.

När vi red fram jobbade vi med att dom skulle bli "nollade" lixom. Vi skulle bra hålla skänkeln intill och ha en stilla hand och så skulle dom gå där, vi skulle även tänka på att göra mjuka hjälper och sedan trappa upp dom om dom inte lyssnade så att det inte blev pang på direkt. Jobbade sedan på volt med att flytta dom med små hjälper från större till mindre volt och sedan från mindre från större. Arbetade dom i ett större tempo på volten och gick sedan ut på fyrkanten och samlade dom super mkt och skulle sätta mkt aktivitet i bakbenen så att dom verkligen trampade på. Han var riktigt fin på marken, blev lite stark när vi skulle sätta mkt aktivitet och "stummade" till hela sig men det släppte ganska fort.
När vi började hoppa gjorde vi mkt korta svängar oh linjer. Grejen var att vi skulle hålla igång galoppen ordentligt och hålla ett jämt tempo hela tiden även om vi kom lite fel. Gick bra när vi började hoppa, fick några nerslag i början men jag kände mig verkligen osäker. Sa det till Eva men hon sa att det såg bra ut så jag försökte bara släppa allt och bara RIDA, och det funkade verkligen. Sista banan låg väll på 110(+ kanske) och han hoppade riktigt bra. Han hoppade lixom mig ur sadeln nästan, och det var en sån skön känsla! Första gången jag hoppar på flera veckor som han inte stannar en enda gång, SUPER nöjd med träningen!

Sry för sån lång text men ville verkligen skriva mig genom denna träning!


Du är bäst! <3
Älska vädret idag!!! Skolan har varit riktigt flum idag. Våran so-lärare försökte bli arg men han började bara att skratta istället! Nice för oss. ;) Hade hemkunskap sista timmen och vi höll på med lägenheten. Tkr faktiskt att det är riktigt roligt och har kommit igång lite med den nu. Nu när vi håller på med det är det alltid några som får göra fika. Idag gjorde dom mjuk pepparkaka med LINGON(!)... Nae, det va inte så gott...

Ikväll blir det träning för Eva Koppfeldt kl 6 med Emma och Alice. Fett taggad och det ska bli roligt att träna idag!
Vet ej om det blir ngn mer update ikväll.


Tävlingen börjar 07.30 på söndag!!!! INTE OKEY!!!


Skolan idag va riktigt bra faktiskt! Inledde med No och gjorde några labbar, riktigt chill. Sen hade vi tyska och våran lärare är i Usa så det va också fett chill. På svenskan fick vi fika för våran lärare hade sin sista dag för hon ska få barn, sen kolla vi på film och fick reda på nationella. Jag har fått mvg på både läsförståelsen och uppsatsen, fett! Mamma ringde på svenskan också och hade med min racesafe! :D Sista timmen var det syslöjd och den var väll ganska chill. Ska göra ett lapptäcke... Mindre chill...

Mockade innan jag red idag. Emma kom lagom så vi red tsm idag med. Skönt med lite sällskap faktiskt även fast vi red i ridhuset. Jobbade typ likadant som i lördags och han jobbade på fint. Blev inte alls lika fin så då men tyckte att han fick ett bra steg och lyssnade på skänkeln idag iaf. I galoppen gjorde jag mkt tempoväxlingar och fattningar från skritt så han blev jätte pigg! Så avslutade alltså med en väldigt stark häst... Aja, hoppas att han är fin imorgon på träningen och är taggad för att hoppa. Är redan arg på mig själv så det kommer nog gå bra imorgon på träningen. Emma tog lite foton på mig... :)


Finis <3 Jag i min nya racesafe, FETT skönt är den!!!!!

Startlistorna till Mantorp har kommit ut nu! Startar som 43 av 49 i 100 och som 34 av 72 i 110. Super nöjd med numrena och jätte taggad(och arg) för att tävla!!! :D
Det stora hästtestet 2011

(x) Äger allt man behöver till en häst
(x) Äger ryttarutrustning
(x) Ridit på ridskola
(x) Har/haft egen, sköt, foder, medryttarhäst
(x) Har egen häst

Namn: Malin Johansson

Antal år du ridit: Shit... Vet inte!

Favorit hästtras: Har ingen favorit på det sättet.

Svåraste hästen du ridit: Spotlight ibland...

Lättaste hästen du ridit: Alla hästar är väll lätta på olika sätt, så har svårt att nämna en.

Jobbigaste hästen du ridit: Har ridigt Spotten så många gånger och vissa gånger är han ganska jobbig..!

Favorit gren inom ridning: Hoppning

Favorithäst

Namn: Spotlight

Född: 1996

Tävlad i? Hoppning utav mig.

Vilka nivåer: 110 cm.

Favoritmat: Betfor, men inget matfan så kan mkt väl dissa det också!

Favoritgodis; Morötter, och hästgodis av alla dess smaker!!

Har du tävlat hon/han: Ja

Vilken gren: Hoppning

Har du tävlat dressyr? Nej, bara km.

Har du tävlat fälttävlan? Nej.


Har du hoppat:
10cm? Japp
20cm: Ja
30cm: Ja
40cm: Ja
50cm: Ja
60cm: Ja
70cm: Ja
80cm; Ja
1 meter: Ja
110cm: Ja
120cm; Jao
Oxer: Ja
Trippelbarr: Ja
Räcke: Japp
mur: Jao
sockerbit; Japp


Bästaste <3
Åkte till stallet förut med mjukisbyxor på mig för tänkte att jag skulle promenera med Spotlight, men Emma skulle rida ut så hängde på henne istället. Var grymt skönt att rida ut med ngn, har inte gjort det på jätte länge verkligen! Super fint väder är det idag också så hög mysstatus på den ridturen! Hästarna skötte sig perfa, även fast dom aldrig gått tsm. Spotten var lite små fjantig och titta på typ allt som vanligt men han gör ingen stor affär av det så då är det ju lugnt.

Blir att chilla resten av dagen och ladda för en ny skolvecka. Har INGA prov denna vecka, gryyymt skönt! Sen har vi 2 prov varje vecka efter det men men... Tagga träning på tisdag och tävling i helgen! Blir jag riktigt arg på mig själv kommer det nog gå bra! :D
<Spotlight3
Har typ varit hästar i huvudet på mig hela dagen! Först var jag själv i stallet och red min älskling som gick SÅ bra! Sen har jag haft koll på online resultaten från Öfk, Wilma och jag hade tom lite hejarramsor här hemma. ;) Avslutade kvällen med att kolla på Global Champions Tour, grymt spännnade blev det! Var kul att se lite ridsport på tv igen.

Beställde ju min racesafe i torsdags och det stod att det va en beställningsvara så jag mejlade och frågade hur lång tid det tar innan den kommer. Har fått svar idag och dom hade den hemma så den borde komma ngn gång i början på nästa vecka förhoppningsvis. Skulle gärna vilja ha den till träningen men hinner nog inte komma tills dess. Bara jag kan ha den i Mantorp är det chill ju. ;)

Älska kurs på Örsta!
Är barnvakt åt Wilma så vi har kollat på film och lite sådär. Har varit lite tjock och ätit onyttigt igen men det är helg och långt kvar tills strandsäsongen börjar ju! ;)

Satt och surfa runt lite och hittade detta schabrak från Tattini, skulle vilja ha det bruna! Blev riktigt sugen faktiskt men kanske borde spara pengarna... Var inte så dyrt heller, 359:- bara. Men kanske borde satsa på ngn annan färg än brunt på tävling, vad tkr ni?


Det beiga är också helt okey, men helst det bruna ;)



Matchande huvor...
Drog till stallet på förmiddagen och red. Började med att fixa allt "tråkigt", typ mockning och maten. Tkr det är ganska skönt att mocka för då hinner man tänka. Men om man jämför med att hålla på med Spotten är det ju tråkigt. :P Tog in söten och skulle gör iordning honom men fick ett ryck så började frisera manen på honom istället. Han uppskattade det inte men jag tkr det är riktigt kul. Tunnade ut manen upp mot öronen för den är så tjock där och så klippte jag den lite. Han tyckte som sagt inte att det var så roligt så får nog tunna ut den lite till ngn annan dag för att knopparna till Mantorp ska bli snygga!

Tanken med dagens pass var att han skulle gå avslappnat i lite lägre och längre form och inte hänga i handen. Glömde att ta på honom mössa och det va snöras+ridhusbygge=spänd Spotten! Han slappnade iaf av lite mer när jag travat igång. Började med att trava runt på lite volter och att han skulle ha ett stort men inte så långt steg. Sen red jag på en 20 m volt och gjorde övergångar mellan trav och skritt och lät travpassen bli längre och längre. Fokuserade på att jag skulle hålla handen helt stilla och bara rätta honom med säte och skänkel. I början gick han och slog med huvudet men jag sket i det och jobbade bara vidare och till slut släppte han och gick riktigt bra, var avslappnad och gick i en bra form. När jag la på mer skänkel så att han tog större steg var det ngt som hände! Han fick VÄRSTA steget! Asså shit, han gick så jävla bra. Bakbenen var som elektriska och bara sköt på helt awesome och han bar sig själv super. Var lika underbar i galoppen och låg ingenting i handen! Har aldrig fått honom så fin i steget! Var HELT underbart att rida på honom! Är sjukt förvånad över att jag fick en sån effekt.
Det är känslan man har när man hittat en ny knapp och får ett sånt otroligt resultat som får en att fortsätta med hästar!


GRYM du va idag!!! <3
Som vanligt skola idag då. Julia och jag hade vårat föredrag om Selma Lagerlöf på svenskan och tror att Helena tyckte det va bra! Sista timmen var det idrott och vi gjorde ngn grej i olika lag och så samlade man poäng. Var grymt kul och vårat lag vann. Alla garva sönder åt mig när jag skulle göra situps fort, men fort gick det iaf... :P
Mockade åt alla tre hästarna idag och gjorde foder och allt. Har inte mockat på en vecka så nu har jag nästan tagit in det. Var super slow idag så tog jätte lång tid. Men skottade faktiskt snö också! Jävla snö! Hoppade idag men orkar inte skriva ngt längre inlägg om det. Gick bra, skriver kanske mer imorgon. :)
Har en jätte jobbig stressig känsla i kroppen..! Därför fick det bli ett kort inlägg.

Var verkligen så trött imorse så orkade inte göra så mkt än bara sitta och glo första timmen i skolan. Hade So som tur var så behövde inte göra ngt annat heller. No efter det. Har börjat med en ny grej som verkar helt okey, typ magnetism är det tror jag. Engelskan sög, vet inte om det är våran nya lärare men orkar inte alls engagera mig i det ämnet. Sista var det matte, gjorde ett gammalt nationellt. Blev en lång text om skolan idag men har inte ridigt så finns inte så mkt att skriva!

Följde med mamma till Kumla och handlade på eftermiddagen. Var inne på Pickaboo så blev lite smågrejor och godis. Fy på mig att äta godis mitt i veckan, igen!

Nu kommer vi till det som verkligen har gjort min dag. Lyckades nämligen övertala min mamma så beställde nyss hem en sprillans ny racesafe! FETT!!!! Längtar tills den trillar ner på posten. Var en beställningsvara så hoppas att det inte dröjer allt för länge bara! :D


Min ÄNTLIGEN! <3

2010


Älskar bara denna bild, förutom att jag ser damp ut men iaf! <3<3<3





2011





Har inga bra ridbilder från detta år, än!
Vet att andra gjort detta också men här komer lite gamla och nya bilder...

2008







2009







2010-2011 kommer...
Hade nationellt prov i kemi idag. Inte roligt, tkr det va ganska svårt också så vi får väll se hur det gick. Labb-planeringen vet jag inte vad jag skrev... Hoppas på det bästa. Hade bara idrott och No efter det, fick sluta tidigare på No:n eftersom vi haft nationellt i det. Ftt skönt!

Var klart i stallet så var bara där en snabbis och red. Utmanade ödet och red ut barbacka med nova-bett, men jag överlevde! Va typ andra gången jag red ut barbacka på honom men han skötte sig helt okey idag. Tyckte att några grejor va döööö läskiga men det är ju inget ovanligt direkt. Red ingen runda dirket utan red en bit och vände sedan. Galopperade precis innan jag skulle vända så Spotten blev as taggad och skulle bara sticka hemmåt igen. Så fick bli ett ganska långt skritt pass och lugna honom innan jag kunde trava igen. Dels blir han så pigg och vill springa och så skumpar det så förbannat när han blir stressad. Kunde iaf galoppera lite till innan jag red hemmåt, gillar inte när dom blir sådär stressade efteråt för känns som om dom vinner på ngt sätt. Men han skötte sig bättre andra gången. Fett mysigt var det eftersom det va så fint väder!

Ska tbx till stallet 19.30 på stallmöte. Hoppas att det inte tar allt för lång tid för det bli så kallt att vara stilla.
Är anmäld till Mantorp den 27 Mars. Hoppas att vi kan åka! ^^ Är 100 och 110, tyvärr lokalt... Det suger! :/ Yay, Ida och Emma ska också dit! Roligt värre! :D
Skolan idag va lite halvseg! På hemkunskapen började vi med lägenheten så är väll bäst att ta tag i den snart så att man inte får panik sista veckan. Den ska vara inlämnad innan Påsklovet så har gott om tid på mig. ^^
Pappa hade mockat idag med och skulle mockat åt Rannie men Karita hade gjort det så hade inte mkt att göra i stallet förutom att ta in hästarna och rida. Tränade för Eva idag då.
Passet:
Började med att rida på spåret och låta dom kliva på för skänkeln, lösgjorde dom på raktspår också. Sen jobbade vi dom på volt i traven. Skulle vända in på liten volt, samla så att dom nästan travade på stället, flytta ut för skänkeln runt ett kryss  och sedan trycka fram dom för ytterskänkeln och börja om igen. Grejen var lixom att vi skulle kunna aktivera dom på olika sätt och inte bara harva runt på samma sätt. Gjorde samma sak i galopp sen innan vi började hoppa. Jag hade sporrar på mig idag så han blev ganska pigg och stark men tkr att det gick riktigt bra på marken. Skuttade mest runt lite idag och gjorde olika övningar med mkt korta vägar så att vi skulle hålla igång galoppen i svängen. Fick två stopp på ett räcke som kom jätte kort ur höger sväng och fick inte genom innerskänkeln. Var alltså inte några tvekningsstopp! Hoppade inte särskilt högt, sista oxern låg på 100-110 kanske? Hoppade helt okey men jag tvekade inte iaf utan red bara! Känns som om jag har mkt mer självförtroende igen! :)
Skolan idag var väll helt okey. Skulle haft ett föredrag om Selma Lagerlöf själv inför klassen på svenskan men våran lärare var sjuk. Skönt att slippa göra det ensam! Kollade på film istället, Patrik 1,5, verkar bra faktiskt. På No:n hade vi genomgång inför nationella i kemi, är grymt nervös! Mitt slutbetyg hänger på det så vill inte faila sönder totalt lix. -.-
Pappa hade mockat åt mig idag igen. Har inte mockat sen i fredags, känns grymt konstigt. Har fått en ny i stallet så hon va med när vi tog in hästarna, så att hon skulle "lära sig" typ. Grymt schyssta verkar dom vara! Hoppades på att jag skulle hinna rida innan dressyrträningen men den började redan halv 5 så det hann jag inte. Fick iaf rida samtidigt men man aktar sig ju hela tiden så att man inte är i vägen. Eva tyckte på träningen förra veckan att jag ska testa med sporrar och har inte haft "tid" att testa eftersom jag tävlat så hade dom på mig idag. Har inte ridigt med dom på jätte länge så ville ju gärna testa innan man träna. Han blev iaf verkligen jätte taggad med dom och hade värsta trycket. Kände mest att han va lösgjord och lyssnade på skänkeln. Red mkt volter, tempoväxlingar och öppnor/slutor. Mkt nöjd med passet! Får se hur taggad han blir på hoppningen imorgon om jag har sporrar på mig... ^^
Ganska skönt att skritta av utomhus för en gång skull! <3
Kunde inte använda Movie maker på dom så man hör lite prat i bakrunden! ^^ Tack snälla Emma som filmade! <3
100 cm, ett stopp som va mitt fel! xP
Älskade häst! <3
Kanske svårt att fatta för andra men hade en så super bra känsla igår efter 110 cm så allt känns så bra! Är helt salig och super taggad för att träna på tisdag och att åka och tävla! Grymt roligt känns allt! :D <3
Woho lix!!!


Sötisen har koll på läget! <3<3<3 (Red med luva, har precis vet.bes.)
Var bara jag och Ann-Sofie som åkte denna gång. Första gången faktiskt som vi bara var två stycken. Var lite orolig för hur det skulle gå att lasta men efter typ 10-15 min lyfte jag typ in hästen i transporten. -.- Jaja, vi kom iväg iaf.
Gick banan när vi kom fram och startade inte förens 37 så tittade på dom första starterna. Veterinärbesiktade själv denna gång, annars brukar Ann-Sofie göra det. Han var lite pigg så började galoppera när vi skulle trava tbx. Haha, lite gulligt. ^^ Gick iaf ner och gjorde iordning på honom och när jag kom upp och skulle rida fram var det bara två innan mig tills jag fick komma in på framhoppningen. Hann alltså inte rida fram så mkt men fick det att funka.
100 cm:
4 fel, ett stopp. Kände redan i svängen att han skulle stoppa för kom lite fel och då släppte jag bara allt och då är det inte så konstigt att han stannar. Hoppade bra resten av banan så är nöjd iaf!
110 cm:
Hade lite längre tid på mig att rida fram så kunde sätta mer tryck i honom. På framhoppningen var det 8 st ekipage i ett 20x40 ridhus, och man fick bara rida i vänster varv. Blev sjukt rörigt och kom i vägen typ 2 gånger, men det var ju inte bra jag som var i vägen kan man väll säga. Gick iaf bra att hoppa fram, fick 2 stopp på oxern men lyckades lösa det. När jag kom in på banan var jag så jävla taggad och arg på mig själv för att jag var så nervös och trodde verkligen att jag skulle faila! Rev 1an och 2an för hann inte rikigt ge eftergift. Men sen hoppade han helt amazing resten av banan och det kändes så grymt bra att jag inte fick ngt stopp, även fast det var en del svårigheter. Super nöjd över att jag "klarade" det!!! Resultatet är väll kanske inte toppen men det är fan känslan som räknas och den var super! <3
Några suddiga bilder, vi glömde kameran... Emma filmade med sin mobil också så dom kommer typ i veckan.
100 cm


110 cm, ut ur kombinationen. <3


110 cm

Grymt på känns det! Ut på tdb och kolla tävlingar jao! <3
Hann inte blogga igår för kom hem från stallet typ 21.15? Och idag har jag varit och tävlat så har inte orkat. Är grymt nöjd med dagen men berättar mer imorgon!
Suddiga bilder och filmer från klasserna kommer imorgon! ;) <3
Älskar dej mest av allt! <3<3<3
Måste hissa Equiline! Finns inte mkt av dom som inte ser bra ut, tex setet nedanför. Ja, tack!


Skulle vilja ha det i marin, lr allra helst brunt. Tyvärr lite för dyrt...


Glöm inte att gå in på http://feliciaharrysson.blogg.se/index.html, grym tjej! <3
Världens segaste skolddag och ska inte rida idag så vet inte vad jag ska hitta på för inlägg ikväll. Ska fundera på saken så får vi se vad som dyker upp helt enkelt! ;)

Listar några saker jag vill ha, och typ ska ha...
1. Måste ha en racesafe, NU!
2. Yeah, Sharpman nästa!
Nu blir det mer vill ha...
3. Denna i brunt! Stod och höll i den på Eurohorse men nae blev ingen just då...
4. Ja tack!
Här kommer filmen från träningen...
Skolan var rätt seg idag. Hade info från Kif-tjejer om alkohol, rökning och sånna grejor. Orkar verkligen inte skriva om allt och det är verkligen inte intressant heller!
Drog till stallet direkt efter skolan. Mockade åt Spotten och Rannie. Blev klar precis i tid för att ta in allihopa. Gick faktiskt ganska bra att ta in idag. Var ingen som sprang över mig direkt. Blev lite kvalitets tid med Spotlight innan jag red. Han var så lugn på gången så kunde stå och hålla på med honom. Klippte tom öronen, vilket inte brukar vara särskilt lätt! Red ut en sväng iaf. Jobbade med att han skulle gå för skänkeln så gjorde mkt övergångar. Tog en riktig risk för han brukar bli ganska pigg och stark när man rider ut men testade att rida på Nova-bettet iaf, och jävlar va fin han va! Jobbade på jätte fint och var mjuk i munnen hela vägen, även fast jag galopperade typ 4 gånger. Blir nog att ge nova-bettet en chans i hoppningen också...
Blev ståendes och pratade med Emma innan jag skulle åke hem och av en tillfällighet tittade jag in och ner i boxen precis innan jag skulle åka hem. Då hade jag glömt att ta av benskydden! xD Haha, Spotten fatta verkligen ingenting, trodde säkert att han skulle bli riden igen lr ngt!
Ska klippa ihop filmen från igår nu så den kommer om en liten stund. :)
Idag var det inte lika fint väder... <3
Började med matte på morgonen, grymt segt verkligen. Gjorde typ ngt övningsprov inför nationella så på slutet prata vi typ bara bort tiden. Efter det hade vi tyska, gick bara genom det nationella och sedan kolla vi på film. CHILL! Hatar tisdags förmiddagar för när man tror att man ska ha lunch har man 1½ timmes SO! Den sög stenhårt idag för ska börja med Samhällsekonomi, trööögt så in i bängen! Var iaf nice att hemkunskapen var inställd så slutade 12.00. Stannade kvar med Sara som har musik tills hon började. Satt och solade oss, var riktigt skönt faktiskt att sitta ute!
Eva-träning:
På framridningen gjorde vi först en liten kort repetition med att dom skulle gå sakta och att vi skulle kunna böja dom i bara nacken. Sen arbetade vi dom på volt med att dom skulle flytta rumpan båd ut och in, jätte mkt. Skulle pressa dom och verkligen sätta dom på bakbenen. Tkr att det var bra övningar och Spotten gick bra så det kändes bra! Började hoppa lite smått och gjorde lite små banor typ. Fick några stopp men har kommit fram till att det bara är mitt fel så det är väll bara att träna på. Är faktiskt riktigt nöjd över mig själv för jag redde ut det och när jag verkligen bestämde mig och red ordentligt hoppa han riktigt fint! Så är nöjd med träningen. Hoppade inte så högt men idag ville jag lixom få en bra känsla och det tkr jag nog att jag fick... Ann-Sofie filmade så ska sätta ihop det imorgon kväll kanske så kommer det upp på bloggen. Kommer inte redigera bort några stopp lr ngt utan lägger upp den precis som träningen faktiskt va!
Du är BÄST! <3<3<3
Ryttarmeddelande och startlistor har kommit till helgen! Enligt ryttarmeddelandet måste vi veterinär besiktiga även fast jag bara ska hoppa 100-110, trååååk!
Är rätt nöjd med startnr iaf! Startar som 37 av 62 i 100 cm och 35 av 76 i 110 cm.
Denna tävling blir det lite som det blir, men hoppas det blir bra ofc!
<3
Sitter och kollar på filmerna som jag har på YouTube från tävlingar förra året. Försöker höja mitt självförtroende...

Vet inte hur många gånger jag tittat på 110 från Eksjö, men jag får fortfarande rysningar. Han räddar mig flera gånger och hoppar helt amazing! Man ser på filmen hur jag slänger mig runt halsen på honom och klappar som en galning innan vi ens är över mållinjen! Det klippet gör mig verkligen glad! <3
Skolan idag var ganska chill. På förmiddagen var vi på teater i Hallsberg. Ung utan pung hette gruppen, helt okey faktiskt. Skulle haft föredrag på svenskan men det blev framflyttat till fredag. Då är däremot inte Julia där som jag arbetat med så hoppas att jag inte behöver göra det själv! -.-
Stallet:
Pappa hjälpte mig att ta in hästarna för dom var halv-vilda allihopa då det blåste så sjukt mkt! När jag mockat färdigt kom Emma och skulle rida så jag gick också ut då. Det är dressyrträning på måndags kvällar och det brukar börja typ 6 men idag var det en tidigare grupp så vi fick rida när en träna. Schysst att vi får rida iaf tkr jag! Han var jätte spänd för det ramla snö från taket och blåste som fan! Som tur var hade jag mössa på honom idag så det blev ju lite dämpat iaf. Tkr att han jobbade på bra idag och blev avslappnad även fast det rasa från taket. Arbetade med lite övergångar och i galoppen gick han kalas! Känns positivt inför imorgon, hoppas att vi kan få igång hoppning då också...
Fail med skuggan!!! -.- <3<3<3
Cheval Ridsport har rea på GlenGordon schabrak och luvor. Tkr att det gråa var riktigt snyggt och blev nästan lite sugen på att klicka hem det för 299 kr, tyvärr så fanns inte luvan kvar i grått. Har dessvärre handlat ganska mkt grejor nu så vi får väll se... Snyggt vare iaf!!



http://cheval.shop.textalk.se/sv/
Bildbomb på söten!
We shall solve this together <3
Deprimerad så räkna inte med så många inlägg...
Har inte gjort så mkt hittills idag. Var i stallet på lunchen och mockade åt alla tre. Tog lite längre tid än vad det var tänkt för Linda och Emma var där och då kan man inte sluta prata. Nu på eftermiddagen har jag bara legat och kollat på The City. Grymt lat känner jag mig men det är faktiskt helg!
Tänkte hoppa idag så cyklar till stallet och rider ikväll. Hoppas på att jag blir ensam så att jag verkligen kan koncentrera mig. Har inte bestämmt mig för vad jag ska göra riktigt så kanske kollar om det finns ngn rolig övning på internet som man kan testa. Men vi får se!
Kort tråkigt inlägg men alltid ngt! Kommer update om inlägget ikväll.
Gammal bild på en lurvig Spotlight <3
Ganska nice skoldag. Sista timmen hade vi idrott, var gruppens val så vi fick göra vad vi ville. Så det blev innebandy på ena sidan av salen. 4 Tjejer(1kille^^) mot 3 killar. Grymt kul var det men sjukt jobbigt! Vi vann iaf så det var värt alla boll-blåmärken lite överallt. -.-
Låg och glodde på tv och tog igen mig efer skolan tills det var dags att sticka till stallet för att ta in hästarna. Fick skjuss av pappa och Annso för skulle ta med nya schabraket. Eftersom dom ändå var där hjälpte dom till att ta in, pappa hade mockat så fett nice stalldag! Hade alltså bara att rida idag. Hade nya skor, nya handskar, nya schabraket och ett annat bett. Ska väll skriva lite om passet...
Red helt själv i ridhuset, är så sjukt sönt att rida fredags kvällar för är nästan alltid själv! Lite synd var det att det blåste så att hela taket lät som om det skull flyga bort... Får nog testa med mössa på honom igen! Testade Emmas nova-bett på honom idag och det gick helt okey. Började med att rida ganska basic på volt bara för att kolla hur det kändes. Sen gjorde jag samma sak som på träningen alltså att flytta in rumpan men behålla ställningen och så göra några småvolter med tagen bakdel. Gick riktigt bra. Det sätter ganska mkt tryck i honom så han låg verkligen på bettet och trampa på fram till handen. Han låg inte på för mkt tycker jag utan på ett ganska bra sätt. När jag börja galoppera gick det helt okey men han lyssnade inte så bra. Var inte alls lika lyhörd och flexibel som vanligt men efter att suttit och jobat på volt och bytt varv med galoppombyten några gånger släppte han verkligen och gick riktigt bra. Avtravningen var helt amazing idag. Spotten fick ett jätte luftigt steg och trampa på jätte fint i låg form.
Utvärdering av bettet:
Tycker att det överlag funkade bra. Var ingen JÄTTE stor skillnad men han vågade gå fram till bettet bättre och ligga lite mera i handen och inte släppa för mkt. Han låg på ganska mkt idag men tycker att han funkade och lyssnade ganska bra. Resultatet av ridpasset blev väldigt bra och på slutet var han jätte fin så kan tänka på att rida på Nova-bett ngn gång ibland när jag rider på marken. Så får väll bli att införskaffa sig ett sådant! :)
Färgen på schabraket är mer vinrött än på bilden, blir inte så bra med mobil! Jag tkr iaf att han blev jätte fin i det! <3
Jag är en riktig tävlingsmänniska men är verkligen glad över att jag haft en realivt lång vintervila detta år. Det har verkligen gett resultat som både syns och känns. Jag har inte haft ngn vintervila utan bara dragit ner på ridpassens nivå. Jag tränar för Eva Koppfeldt och denna vinter har det varit fokus på att han ska gå lugnt och avslappnat och inte stressa upp sig. Det säger sig ju självt lite att det inte blir så mkt styrka och tryck då, men det är så mkt annats som fallit på plats. Jag känner verkligen att jag hittat nya knappar och kan rida Spotten på ett mkt bättre sätt.

Jag har börjat rida mer med benen och inte så mkt med handen. Detta gör att jag rider mkt mjukare och inte tar så mkt i munnen på honom. Jag har även försökt att förbättra min sits både på marken och i språnget, tror att jag gått lite frammåt med detta. Jag känner iaf själv när jag sitter fel, speciellt med handleder. Försöker korrigera det utan att rida med spön men får jobba lite mer på det. Jag har även köpt en ny sadel som har hjälpt mig till en bättre sits. T.ex. kan jag inte kasta mig frammåt lika mkt i språnget som jag gjorde förut för då mosas mina knän vilket inte är alls skönt så det har typ tvingat bort den ovanan. Sitter fortfarande väldigt ihop sjunken så det är bara att fortsätta jobba!

Spotlight har också utvecklats mkt. Han har satt muskler men det jag tkr är den största skillnaden är språnget. Han hoppar mkt MKT bättre nu och har blivit väldigt försiktig. Detta har också gjort så att jag måste rida honom bättre och verkligen inte släppa stödet i handen fram till hindret för då hoppar han inte. Tkr det är skit svårt men hoppas att jag kommer på det snart! När han hoppar är det verkligen kaboom lix! Vilken känsla!!

<3
Va nyss ute och kollade på tdb hur stora klasser det blev i Linköping och det har verkligen rullat in några starter! I 100 cm är det 54 starter, bedömning Clear Round så det blir säkert ngn omstart. Andra klassen som är 110 cm är det 66 starter i, med bedömning A:O+A:O. Hoppas att jag lär mig rida tills dess så att det kanske kan gå bra. Blir hårdträning denna vecka!


Är verkligen skönt att denna vecka snart är över. Hade No-prov idag om elektrokemi. Tyckte att det kändes bra så hoppas på ett bra betyg så att jag inte lyckas sänka mig lr ngt i årets betyg. Fick reda på vad jag fick på engelska-provet som vi gjorde veckan innan lovet också. Satte ett vg där, var bara 2 poäng ifrån vg-gränsen men bryr mig inte för tkr inte att det är roligt och ännu tråkigare är det med Erika. Även fast jag inte gillade våran förra lärare hade jag mkt hellre behållit henne sista året också. Bara att gilla läget nu och försöka behålla vg:et iaf.

Annars var skoldagen i största allmänhet ganska seg. Som vanligt var det nära till sömnen på So:n. Speciellt när man har det första timmen och har världens tråkigaste genomgång! Resten av dagen har jag mest glidit runt och inte gjort så mkt. Tittade lite på Världscupen från Göteborg på Svtplay men orkade inte kolla på allt. Längtar tills imorgon då jag ska rida igen. Red igår men saknar det iaf! Blir markarbete imorgon med Nova-bettet tror jag. Blir nog att testa Lamicell-schabraket också. Slänger upp lite bilder imorgon kväll. :)


Prinsen <3
... på mig för att jag har haft så dålig update! Har verkligen varit mkt denna vecka så skyller på det.

Var på Marieberg igår och hämtade mitt Lamicell Cup schabrak. Snacka om att jag blev förvånad då jag sett typ årets på internet och dom är gråa. Men mitt är typ vinrött/mörk rosa! Jaja, får väll se om Spotten passar i den färgen... ^^ Va på Hööks också och köpte nya skor+nya handskar som var välbehövligt. När vi ändå var där provade jag en racesafe och GUD va sköna dom va! Ska tjata på mamma ikväll för vill ha en NU!

Har laddat med ideér så kommer fler inlägg under kvällen!

Skolan var rätt seg idag. Inledde med matte, tyska och so. Trodde aldrig att so:n skulle ta slut! Sista timmen hade vi hemkunskap. Hade sett fram emot att göta ngt gott och så gjorde vi knäckebröd! Hann inte ens bli klara med allt så läraren fick göra klart allt. Diss på det, men dom smakade iaf rätt okey.
Träningen:
På framridningen red vi med tagen bakdel både på rakt och böjt spår. Skulle flytta in bakdelen och sedan in på liten volt. Skulle sedan även lägga in tempoväxlingar i det. Gick riktigt bra och han fick med sig rumpan på ett bra sätt i alla gångarter, riktigt nöjd med det! Sedan hoppade vi e liten serie, gick sådär. Var ngn gång som det kändes riktigt klockrent, så det va ju roligt. Hoppade mkt småbanor och Spotten hoppade SÅ AMAZING idag! Fattar inte hur jävla bra han hoppade. Sen att jag inte kan rida så att han stoppade flera gånger och la honom fel och allt! Blir så jävla arg på mig själv! Han hoppade verkligen super och så kan jag inte ens rida fram honom på rätt sätt till ett hinder. Sprången på slutet gjorde verkligen så att jag flög ur sadeln så är jätte nöjd med det, men jag så jävla besviken på mig själv. Usch... Verkligen usch!
Pluttis <3<3<3