Känner mig lite halvnördig för har inte gjort så mkt mer än tittat på tv och suttit vid datorn... Kollade först på Världscupen från Zürich. Var tråkigt med nerslaget för Roffe. Stör mig lite på att dom visar i så konstiga vinklar! Tre kombination som skördade mest fel visades framifrån så man såg ju inte alls vad som hände! Riktigt bad...

Har försökt få mina nya högtalare att funka men lyckades inte. Får be våran egen datahacker fixa det. Har kollat på solsidan och Time out nu på kvällen. Grymt bra program! :D

Blev jätte sugen på att hoppa när jag kollade på världscupen så längtar tills träning på tisdag och tävling i helgen! Jippi!

Hade klockan på 9 imorse men orkade inte gå upp då så sov vidare till typ 10 över 10. Tkr det är skönt att vakna och sova en stund till för jag blir så pigg direkt när jag går upp. Åt frukost lite snabbt och drog till stallet.
Linda hade snott krattan och skottkärran så började med att göra all mat innan jag mockade. Var ändå ganska skönt att vara klar med allt när mockningen var fixad. Stod och gosade lite med sötnosen i hagen innan jag tog in honom. Han var så söt! <3 Funderade på om jag skulle rida ut i det fina vädret men gjorde inte det utan red lite i ridhuset.
Började med att ställa honom ganska mycket och arbeta ihop honom. Han gick riktigt och tog skänkel super. När han gick bra jobbade jag honom lite i lägre och längre form. Han vill gärna lägga av lite med bakbenen då men protesterade inte när jag la på benen och höll ihop. Galoppen funkade också bra. Han blev lite trött på slutet så han orkade inte skjuta på ordentligt med baken. Jag red ju ganska hårt igår så lät honom trava och skritta av istället. Avslutade med att jobba honom lite från marken idag med och det funkar bättre och bättre. Är ganska kul också. ^^
Har typ bara ätit sen jag kom hem från stallet så vi får väll se vad jag ska hitta på härnest. Blir hämtad typ 4 och åker till mamma.
Om jag kommer på ngt roligt att skriva om kommer det fler inlägg! ;) Önskeinlägg???
<3
Cykla till stallet typ halv 12. Mockade till alla tre hästarna och packade alla säckar. Stod och snacka lite med Emma och Linda men hann precis klart med allt tills Ann-Sofie kom. Gick och hämtade Spotlight för att klippa honom, men det gick inte alls idag. Så blev inget klippt...
Tänkte hoppa idag och gjorde det även fast han är halvklippt. Hade räcke-oxer på ena långsidan med 5 galoppsprång mellan, på ena diagonalen hade jag en kryssoxer och på andra långsidan ett räcke. Han var jätte spänd och stressad när jag började rida så fick bara koncentrera mig på att få honom lösgjord och avslappnad. Precis när han börjat lugna sig ryckte ngn upp ridhusdörren, men hon ville inte komma in eftersom jag skulle hoppa. Gjorde typ samma sak som vi gjort på träningen med volttillbaka. Gjorde lite varannan med att rida dom åt rätt håll och åt fel håll. Funkade rätt bra men han laddade upp sig själv väldigt mkt när jag flyttade för skänkeln. Började iaf hoppa lite men han var ganska loj. Började inte hoppa ordentligt förens det blev typ 90-100. Hoppade mest små banor idag så avslutade med en som låg på typ 100.
När jag plockade undan alla hinder kom jag på att jag skulle försöka plocka upp mina spön som ramlat bakom sargen. Funderade lite på hur jag skulle göra men jag tog med en grep och så satte jag mig gränsle över sargen. Om jag sträckte mig ner och höll längst ut i grepen nådde jag spöna och kunde trycka fast dom mellan "ribborna". Så efter mkt möda fick jag upp båda två! Sjukt stolt över mig själv. ;)
Var svin hungrig när jag kom hem för hade inte ätit på över 7 timmar. Blev makaroner och köttbullar, men det gick snabbt att göra iaf! Har inte gjort så mkt mer än glott på tv:n och satt upp några rosetter tills nu.
Vaknade typ klockan 8 av att det var ganska livat utanför dörren. Dom skulle iväg och spela innebandy lr fotboll. Gick upp typ tjugo över 9 iaf. Skönt att bara ligga i sängen och dra! Har varit duktig och diskat, lite stolt! xP Funderar på om jag ska plugga lite till So-provet men tror inte att jag orkar det nu. Tänkte sticka till stallet om typ en timme och börja mocka. Sen blir det klippning av Spotten! Hoppas att det går bra idag.

Just nu sitter jag och lägger till alla mina "Favoriter" på Google Chrome för vi har bytt till det. Går mkt snabbare!

Kortis inlägg men kommer fler!

Skolan idag var helt okey. Flöt på bra och jag tkr jag fick ganska mkt gjort på alla lektioner. Sista timmen vare idrott och då åkte vi skridskor. Ramlade faktist inte... ;)

Drog till stallet nästan direkt efter skolan för vi skulle klippa Spotten. Gick riktigt bra och vi kunde tom klippa med stor maskin vissa delar. Får köra hela honom med en typ hundtrimmer för han gillar inte att bli klippt. Men det funkar så det är det värt. Vi hann bara klippa halva honom idag så ska köra imorgon också. Är lite stolt för fick klippa lite idag, så det är jag som gjort kanten på huvudet. Inte för att den blev SÅ bra men iaf. När vi gav upp klippandet fick han komma in och äta lite innan jag red.

Hade inga stora förhoppningar då han brukar bli väldigt pigg när han precis blivit klippt men han gick verkligen AS bra!!! Så jävla fin va han! Jag kunde bara sitta där och säga vad han skulle göra. Var lixom lätt som en fjäder hela han! Ville aldrig sluta rida, toppen pass!!! Upptäckte att mina spön var borta då jag glömt dom på sargen efter träningen i tisdags. Så när jag skrittade av tittade jag över sargen och mkt riktigt så hade dom trillat ner bakom... Får väll lägga mig på sargen imorgon och försöka få upp dom. Vet inte riktigt hur... Men det löser sig nog. ;)

Helg = Godis = MUMS!!!

Hade so första timmen i skolan. Sjukt segt att bara sitta och lyssna, var verkligen varning för att somna. Efter det var det no och vi skulle plugga till provet nästa vecka så jag satt och läste lite. Blev kanske inte så mkt läst, men hjälpte Sara och Linda med några frågor också så skyller på det. Gick och lunchade hästarna och idag vare ganska kallt men jag överlevde. Avslutade dagen med engelska och matteprov. Fick alla rätt på G-provet så jag är happy. Har VG/MVG-prov nästa vecka tror jag så hoppas jag sätter det med.

Blev hämtad av Ove i Pålsboda för att åka till Kumla. Klippte mig. Toppade typ bara så syns inte så mkt men det var välbehövlig. Får försöka hinna klippa mig lite oftare... När vi hade klippt oss åkte vi till Marieberg och jag var inne på Media Markt för först gången! xP Ove köpte högtalare till min dator och det var också det ända jag fick med hem. Hittade inget annat roligt. Det var svin mkt folk när vi skulle äta så vi åkte till Max men där tog det ännu längre tid och min hamburgare var kall i mitten så stor fet DISS på Max!

Nu sitter jag här iaf och har fett ont i huvudet. Ska nog sova snart...

Taggad inför Björkvik!!!


Första tävlingen... Maj -09
Kollade på film ppå kontaktlärartiden idag. Filmen är skit dålig och ingen fattar vf vi ser den men men. Sen hade vi tyska och fick översätta en text, som vanligt. Har långlunch på onsdagar så jag och Sara gick till ica. Köpte en marabou Daim, mums! Försvann snabbt... Idrotten och no:n flöt på rätt okey.

Behövde inte mocka idag för pappa gjorde det så red bara. Red ut i denna kyla! Sjukt kallt blev det men hade täcke över sadeln så blev lite varmare iaf. Spotten var riktigt lugn ocg jobbade jätte fint i en rund form när jag travade. Eftersom han var så lugn galopperade jag inget, skulle bara stressa honom så skippa det idag. Tog typ 1 timme att rida en inte allt för lång runda då han ska stanna och titta på en miljon saker. Jaja, kommer hem gör man ju och lite gulligt är det.

Är barnvakt åt Wilma så ska snart lägga henne. Pappa och Ann-Sofie är och kastrerar kissarna så får se när dom kommer hem igen. Om jag kommer på ngt intressant så kommer det inlägg lite senare. :)


PUSS! <3

Skolan idag va seeeg. På förmiddagen har vi tre lektioner som man bara sitter på så fick ont i ryggen på so:n. Trodde aldrig att den skulle ta slut! Fick iaf sluta lite tidigare så det var ju tacksamt. Efter lunchen hade vi hemkunskap och idag bakade vi bullar. Fett gott blev det och kul hade vi! ;)

Cykla till stallet kl 4 och tog in hästarna. Mockade, snackade skit, plocka fram hinder och snacka lite mer skit. Har kommit fram till att jag är en mus iaf, lr ngt i den stilen...

Träningen:
Började med att göra typ samma sak som förra veckan. Höll först ihop såg till att vi hade lika mkt i båda tyglarna och sen mjuknade vi lite och då skulle dom gå kvar där. Böjde lite mer på volt och gjorde sedan volttillbaka med skänkelvikning ut till spåret. Var lite knepigt att få till det för dom skulle gå ställda åt det hållet som man flyttade och sen gå över till ställning i det varvet man kom ut. Funkade rätt bra för mig. Han var lite halvseg på framridningen men fick hela tiden se till att han gick fram för skänkeln. I trav hoppade vi en serie och sen ett räcke som man bara vände över ridbanan och hoppa, alltså kort väg. Spotten hoppade riktigt bra och fick en kommentar om att han hade riktigt fina bakben! :D Hoppade lite banor sen och fick hoppa typ 110 kanske. Kändes riktigt riktigt bra förutom att jag landade lite tokigt två gånger. Ovant att hoppa högre i ny sadel... Men är verkligen nöjd med träningen!

Carina var snäll och filmade lite så dyker upp om några dagar kanske. :)


Tävla, TÄvla, TÄVLA!

Funderar på att köpa detta träns i svart istället?

Har ni ngn erfarenhet av GG, för jag har hört både bra och dåligt om deras läder???


Har verkligen svårt för att bestämma mig! xP Men diggar detta träns, speciellt pannbandet.
Skolan idag va rätt okey. Hade kamratstödjarmöte på no:n vilket jag inte diggade för vi hade genomgång till provet nästa vecka. Bara att gilla läget, Emma skrev av det som skrevs på tavlan så har ju det iaf. Kollade på film på tyskan, helt okey. Hade vikarie på svenskan och så gick vi genom lite till nationella och sista timmen hade vi syslöjd vilket var helt okey det med. Gillar måndagar faktiskt, alltså ämnena inte att det är skola igen...

Slängde i mig lite mellis innan jag drog till stallet för att ta in alla hästarna. Fick hjälp av Emma så var inte särskilt ansträngande idag. Mockade och snackade en massa skit innan jag red. Jobbade spotten i ridhuset inför träningen imorgon. Kollade mest att det vanliga funkade, flyttade för skänkeln och jobbade mkt i galopp för att han skulle bjuda frammåt och inte bara sega ihop när det blev jobbigt. Funkade riktigt bra och i traven var han super trevlig. Blev lite pigg efter all galopp men lugnade sig riktigt fort så mkt nöjd med avslutningen idag. När jag hade skrittat ett tag hoppade jag av för tänkte ta en bild men blev att jag jobbade honom lite från backen också. Spotten följde med riktigt bra när jag gick, stannade och typ kallade på honom. På slutet tyckte han att det blev lite väl roligt och hittade på sina egna ideér.

När jag kom in i stallet igen plockade jag av grejorna som vanligt. Eftersom jag var ensam i stallet fick han stå lös i stallgången så då busade han till det lite. Först hade han ner locket på ryktlådan och välte hela skiten. När jag stalt upp den började han leta runt i lilla facket så det for grejor överallt. Jag släppte in honom i boxen men hade en massa grejor hängde på boxdörren så då vräkte han ner allt det också! xD Det syndes verkligen på hans ögon att han var på bushumör. Söt hesten! <3

Hade funderingar på att åka till KuRK och titta på deras P&J idag men pallade inte det. Känns som om jag lika gärna kan kolla på dom ekipage jag ville se på en riktig tävling och få sova ut idag för jag sov inget bra alls igår natt. Så skippade det men sov bara till typ 9 iaf. Jaja, lite längre blev det ju iaf. Om jag ska lösa anläggningsavgift på RKK måste jag ju jobba så då kan jag göra det på deras ponnytävling och då får jag ju se Felicia iaf. ;)

Åkte med pappa till stallet så jag slapp cykla. Inte för att det är så långt men iaf... Mockade och snackade lite skit innan jag tog in Spotten. Hade tänkt att jag skulle rida ut idag men han blir så stirrig och tänkte inte rida så långt så gick typ 4-5 km med honom istället. Är sjukt jobbigt för han håller värsta tempot när han skrittar, lr han stannar typ stup i kvarten för att titta på ngt... Men mellan stoppen går han fort, känns fel att säga att han "går fort" men han har stora steg. Spotten skötte sig jätte bra iaf. Var lite busig när jag skulle trava första gången men annars höll han sig lugn annars. ^^

Ikväll blire Solsidan!


<3<3<3

Har bokat in lite tävlingar nu! :D

5 Februari, Björkvik, 90 och 100.

12-13 Februari, Örebro Ryttarteam, 100 lörd och 110 sönd.

12 Mars, Linköping Fält., 100 och 110.

RKK:s Majtävling ofc, men vet inte vilka klasser.

Är anmäld till Lamicell Cup så nu gäller det att samla rankingpoäng. ;)

Ngn som ska på samma tävlingar? :)

Inlägg om dagen kommer senare.
Har typ bara hunnit vara i stallet idag tills nu. Som vanligt mockade jag innan jag började med något annat. Tog fram lite hinder för tänkte skutta lite med Spotten. Hade bara ett räcke, en oxer och ett kryss.

Började med att göra samma sak som igår typ och jobbade lite med tempoväxlingar. Han arbetade på bra och höll sig jätte lugn och fin. Jobbade ganska mkt med att hålla en bra galopp hela tiden, även om jag gjorde en liten volt så att han inte tappar kvalitén då lix. Precis när jag hade börjat hoppa lite på krysset kom Sandra och Kattis och skulle rida men det gick rätt bra att hoppa iaf. Fick ta lite kortare vägar men han hängde med och drog inte allt för mycket. Han rev en gång på oxern men jag ville inte riktigt sätta så mkt tryck när det va flera där inne. Fick iaf några språng som jag är riktigt nöjd med!

Red sen på Ani och hon kändes jätte fin. Hade våra små duster idag men hittade lite knappar så jag tkr hon arbetade på riktigt bra. Gjorde lite skänkelvikning, öppna och sluta för jag tkr hon gör de så lätt och bra. :)

Tyvärr känns det verkligen i ryggen att jag ridit två hästar men det är värt det!
Kommer kanske en till text ikväll...



<S3
Orkar verkligen inte berätta om min skoldag så vi skiter totalt i den och hoppar till det roliga på dagen, nämligen stallet!

Var bara hemma en sväng och åt lite efter skolan innan jag stack till stallet. Mockade och gjorde färdigt allt innan jag tog in hästarna. Allihopa skötte sig bra idag. Jag råkade klanta mig lite och glömde att öppna boxdörrarna till fjordingarna men det löste sig det med. Hehe... Skulle iaf rida både Spotlight och Emmas häst Ani idag, för Emma kunde inte och jag älskar ju att rida så då fick jag det. (a)

Började med att rida Spotten. I början kändes han jätte seg och inte alls rolig men jag ignorerade det och bara jobbade på. Gjorde samma övning som på träningen fast jag la till skänkelvikning på den sidan dom skulle vara raka och en halt på ena kortsidan. Tyckte verkligen om den övningen och för att utveckla den lite gjorde jag så. Funkade verkligen jätte bra och han gjorde riktigt bra öppnor i vänster vilket jag har haft jätte svårt att få till på honom. Blev jätte glad faktiskt! Efter det jobbade jag på volt med att flytta in och ut för skänkeln och mkt tempoväxlingar. Han blev så sjukt fin! Det var bara ett nöje att rida på honom idag. Funkade i alla gångarter och jag ville aldrig sluta rida! <3

Var ganska trött redan efter Spottens pass då vi verkligen arbetade men körde på med Ani också. Var andra gången jag red på henne idag men tyckte det funkade bra. Det tar ett tag innan man kommer på hur man ska göra men jag var jätte nöjd med henne. Finis! Gjorde väll kanske inget särskilt utan red mest runt och kände hur man skulle rida. Var jätte roligt och ska göra det imorgon också så jag är happy!

Är sjukt slut i kroppen nu för fick verkligen jobba på båda hästarna. Kommer nog att sova gott inatt!


Ani F :) Visst ser jag inte liten ut? :P
Kort inlägg men en bild säger mer än tusen ord...

Du är mitt allt! Älskar dig!




Framben <3
Inledde skoldagen med So. Var faktiskt helt okey för vi satt i ett grupprum och skulle göra ett papper så pratade mest bort tiden. Gjorde det vi skulle iaf. Efter det skulle vi ha No men våran lärare kom inte så efter en kvart gick vi. Grejen var bara det att precis när vi gick kom han tydligen så det va typ 4 st som hade lektion. Aja, skönt att slippa No:n iaf. Istället för att ha No:n så gick vi och käkade så fick en sjukt lång lunchrast. Jag lunchar hästarna på torsdagar så hade mkt mer tid till det iaf. Tkr det är ganska skönt att komma ut en stund mitt på dagen innan man blir instängd i en lektionsal igen. Sista timmarna hade vi engelska och matte och det flöt på rätt bra. Är hemma hos mamma idag så Spotten har vilodag, och jag med!

Får se om jag hittar på ngt roligt att skriva om ikväll. ^^

Spotten på lunchen, han va inte alls hungrig! Som vanligt...
 
Funderar på att vara med i Lamicell Cup... Bara för skoj skull lix!

Blev inget inlägg igår efter träningen men drar den lite snabbt nu.

Började med att kräva lite mer av dom och att dom verkligen tog skänkeln. Jag fick koncentrera mig på att mjukna på handen också så att han länger halsen och blir så låg som möjligt i formen. Funkade helt okey. Han har inte kännts som vanligt i typ en vecka och gjorde inte det på träningen heller så fick ett litet sammanbrott mitt i när vi hade börjat hoppa lite men fortsatte iaf. Han hoppade bättre och bättre så över lag är jag nöjd med träningen iaf. Tyckte att det var väldigt bra övningar iaf!

Skoldagen idag var helt okey. På idrotten lekte vi lekar och vi förlorade hela tiden så jag blev på lite dåligt humör för jag är en sån vinnarskalle! xD Efter det hade vi no och kollade på en så seeeg film som vi skulle svara på frågor till, man somnade fan seriöst. Inte intressant för 5 öre lix! Kunde if svara på alla utom en.

Drog till stallet efter skolan och mockade innan jag tog in Spotlight. Han var jätte taggad redan i stallgången och när jag red gick han SÅ himla bra!!! Helt underbart, det va lixom gamla Spotten igen och det kändes verkligen toppen! Gjorde samma sak som på träningen igår och det funkade verkligen. Jobbade lite med också att kunna länga steget på honom men fortfarande ha honom samlade. Funkade rätt bra men ska verkligen träna på det nu så att det funkar. Många pussar på älsklings hästen idag! <3


Sry! Världens tråkigaste bild! :S
Har träning ikväll 18.30 så får se om jag hinner blogga ngt efter den.

Har haft en helt okey skoldag, fick ett besked som gjorde mig SÅ glad! :D Fick lapp inför White Hill också och blir nog Bodaborg då, tror jag iaf.

Skyndade mig till stallet för att ta in hästarna och vilket koas det blev. Alla hästarna var jätte stressade och en rymde, själv var jag också men det löste sig iaf så att alla kom in! Mockade och allt och stod och pratade en massa skit med Emma, jag som inte tänkte prata men idag var jag riktigt pratglad av mig tydligen. xD Red i ridhuset idag och kolla läget inför träningen imorgon. Det kändes bra! Han lyssnade helt okey på skänkeln, han var lite tung i handen men det löser sig nog. Jag frågade om Emma tyckte att det såg bra ut och hon sa att Spotten såg ut som en köttbulle! Alltså att han var väldigt rund, inte om magen då... Så det får man väll vara nöjd med. ^^ Han vad väldigt lugn och fin också, sparkade några gånger för han är lite lat.

Imorgon blire träning på kvällen, TAGGA! :D


Har ny sadel efter att denna bild tagits!

Hade folk här förut så här kommer det som jag fått i present...

>Trisslott (ingen vinst :s)
>Örhängen
>T-shirt
>Godis
>1100 kr

Det som jag fått innan är Juniorlicensen och godis. ;) 


Längtar till Eurohorse så man kan bränna lite pengar!! <3

PS. Är det ngn som har tävlat hos ekenryttarna?

Gick upp kvart över 8 idag för att sticka till stallet, var faktiskt inte så jobbigt att komma upp som jag trodde att det skulle vara. Började med att mocka och fixa allt som vanligt och gick sen ut för att hämta söten. Idag stod han för ovanlighetens skull inte vid grinden och häcka så jag tänkte att va fan nu måste jag väll hämta honom. Men han kom när jag ropa så jag blev faktiskt lite happy! :') <3 Han var verkligen jätte orolig i gången och det blev ju inte bättre av att jag red ut. Det var ju inte direkt något fint väder men jag och Spotlight tog oss runt iaf, men det va ett litet äventyr för typ ALLT var läskigt. Han gick och fnös och tacktade typ hela vägen, men han höll sig på backen iaf. Jag har kommit fram till att jag måste byta galoppsträcka för Spotten vet allt för väl vart den är så han taggade verkligen upp sig idag! 

Nu sitter jag hemma hos mamma och har duschat och gjort mig iordning för 14.30 kommer släkten hit. Gör kanske ett inlägg om vad jag fått sen. :)

Blöt häst...


Har kommit fram till att det blir nog tränset med ringar, fast i svart ofc. Ska köpa svarta ludd också så jag slipper ha blåa! xP

Har verkligen analyserat sönder gårdagens ridpass och funderat över vad som var/gick fel. Var verkligen osäker på vad jag skulle göra och visste inte riktigt heller så ett tag var jag inne på att bara rida ut och se om det bara var en dålig dag igår. Som tur var gjorde jag inte det utan kom fram till att rida i ridhuset och bara fokusera på att han skulle gå för skänkeln och verkligen gå fram till bettet. Sket i vart han hade huvudet lix.

Började med att bara trava runt spåret med stora steg och lite högre tempo. Red inte hörnen utan red långsidorna och gjorde som halvvolter mot kortsidorna. När jag gjort det i båda varven kändes han redan bättre och jag kunde arbeta honom mer i "rätt form". Jag krävde verkligen av honom att han skulle sätta bakbenen under sig och arbeta och det gick så sjukt bra! Galopp-jobbade ganska mycket idag och krävde verkligen att han skulle ta in högerbogen men inte slänga ut vänster. Han var helt grym och jobbade verkligen super, men han blev också väldigt trött så när jag travade av orkade han knappt lyfta på föttern. Jag blev också sjukt trött så det kändes verkligen att det blev något bra av dagens ridpass! NÖJD!! Imorgon förtjänar han verkligen en mysig uteritt, hoppas att det blir fint väder bara! :)

Ska köpa ett pullarträns så vilket tkr ni?

Detta?


Lr detta?


Säg vad ni tkr!!
Min födelsedag idag! :D

Var en ganska nice skoldag, gillar fredagar. Åkte skridskor sista timmen och det var faktiskt ganska så roligt, roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Annars så hände det inte så mkt i skolan, fick present från mina kompisar! <3

Efter skolan typ kolla jag på tv och åt lite innan jag åkte till stallet. Mockade och tog in hästarna, allt gick som smort. Kände mig riktigt motiverad och plockade fram bommar för att verkligen sitta och trimma i ridhuset en fredag kväll, men så blev det inte. Ingenting funkade ikväll när jag red. Gick verkligen inte bra alls, och så fort jag började med bommar började han skutta runt och sparka. Stackars Ronja var i ridhuset med sin unghäst så det var bara att gilla läget och låta det vara. Får se om jag tar fram bommar imorgon igen och försöker få det att funka då istället. Jag får se hur det känns imorgon helt enkelt...

Har satt ihop filmen nu från träningen, är ingen mästare på det direkt men hoppas att det duger. :) Är Ann-Sofie som filmat alltihop.

http://www.youtube.com/watch?v=44YiZgtr0xU
Bloggar senare så håll utkik. Har fixat filmen också från träningen så förhoppningsvis har jag hunnit ladda upp den.
Spotlight har vilodag torsdagar så har inte varit i stallet idag. Förutom att jag lunchade då.
Var iaf en sjukt seg skoldag, började med So:n och kollade på film så man somnade typ, fortsatte med No, engelska och matte. Ogilla torsdagar alltså!

Eftersom jag inte skulle rida har jag inte gjort så mycket annat än att suttit vid datorn idag, tog hem en bok som vi ska läsa på engelskan men har inte orkat läsa något för jag är sjuktligt trött och hostar så in i bängen! Hoppas att jag slipper hosta när jag ska sova iaf.

Imorgon ska vi åka skridskor på idrotten... Vet inte om jag ser fram emot det direkt. Ser iaf fram emot att rida på kvällen, ska nog träna på det som vi gjorde på träningen och ha lite bommar på backen. Känns seriöst!


Fyller imorgon! :D
Funderar på att köpa denna huva fast i brunt utan tryck och passpoal. Haken är att det kostar typ 500;-
Kanske skulle vänta till Eurohorse?



Uppdaterar senare ikväll...
Var verkligen super trött när jag skulle gå upp imorse och jag har verkligen inte ett bra morgonhumör så var skit irriterad när jag kom till skolan. Tur att man har så schyssta kompisar så man blir happy igen! Pratade lite med min kontaktlärare om en grej också så hoppas verkligen att det blir så! (Hemlighetsfull!) Annars flöt skoldagen på rätt bra, var lite jobbigt att hålla koncentrationen uppe på No:n när Lasse hade genomgång om Genetiken bara... Fick reda på att vi ska ha första nationella vecka 6 i svenska också, vet inte om jag ser fram emot det direkt.

Åkte med pappa till stallet och mockade innan jag började pyssla om pollen. Provade Lindas pullarträns med det var för stort för Spotten så fick rida med Emmas träns idag med. Red iaf barbacka i ridhuset, gick ganska bra. Han var förvånansvärt pigg men började tugga på bettet och arbeta på rätt sätt mot slutet. Stod och flummade med Emma och Linda efter att vi ridigt så blev kvar i typ 45 min och lyckades helt fördärva min hals! Not good... Men kul hade vi! 

Åkte med mamma till lilla H så nu sitter jag här och har kollat lite i nya Höökskatalogen, men dom gör ju bara kopior på större märken så blir mest irriterad av det! 

Tränade för Eva ikväll då och det gick bra. I början var han jätte spänd eftersom han tyckte det var så läskigt i ridhuset igår men jobbade på bättre efter ett litet tag. Blev lite småbekväm ibland och sket i skänkeln men det åtgärdades snabbt då jag blir sjukt irriterad på sånt. Fick göra typ samma som på lägret att rida för skänkeln och att dom verkligen ska gå runt innerskänkeln. Funkade bra. Sen hade vi typ ett kryss på mitten, en oxer på ena långsidan och en liten serie på andra långsidan. Spotten höll sig förvånansvärt lugn och busade nästan inget idag. Tyckte han hoppade bra också, fick ett litet nytt knep av Eva att jag ska hålla högerhanden mot mankammen för att få in höger bogen på honom. Alltid bra med nya knep att ta till. Tycker att det är så sjukt roligt att hoppa kryss diagonalt så det blir träningens Hiss tror jag!

Ann-Sofie filmade så ska sätta ihop dom här ngn dag så kommer den ut på bloggen!
 
  
Nu är första skoldagen avklarad! Mådde inte bra när jag vaknade imorse men gick iväg iaf eftersom det är träning ikväll. Hade matte första timmen vilket inte var tacksamt men kom faktiskt igång efter ett litet tag och hann med några tal. Efter det hade vi tyska(bläää) och so(bläää). Hade hemkunskap sista timmen och det va faktiskt riktigt roligt! Fick reda på att vi ska få en ny lärare i det, damp! Byter ju hela tiden, gillart inte! Hoppas att det blir ngn bra iaf! Annars strejkar vi.

Ska fråga om Ann-Sofie kan filma på träningen idag så kan jag kanske klippa ihop en liten film på onsd lr tors. Är mest för att jag vill se hur min sits har blivit i nya sadeln när jag hoppar, älskarn!

Hörs!


 
Imorgon börjar skolan igen och jag ser inte fram emot det! Ser snarare fram emot sportlovet då man slipper den! Har iaf packat så jag slipper det imorgon. Kommer vara dö trött iaf och på kvällen blir det träning för Eva. Ska träna 18.30 så vi får se om jag orkar blogga ngt efter eller om det kommer upp ngt på onsdag istället. Känns lite konstigt att träna igen när jag gjorde det i lördags! Men kul ska det bli! :D

Bild från Eva träning på Örsta...
 
Idag mår jag bättre, har inte ont i huvudet iaf. Vilket är sjukt skönt!

Red i ridhuset idag. Det ramlar snö från taket så jag fick gå in via paddoken och pappa fick inte upp dörren så mycket. Det är ingen som har skottat där på hela vintern så det blev lite smalt att gå in och Spotten tyckte det va jätte läskigt. Det blev ju inte bättre av att det rasade snö precis när jag red förbi så Spotten va jätte spänd typ hela passet. Han gick iaf riktigt bra och avslappnat ett tag när det inte rasat på en stund så jag är nöjd iaf. Hoppas att all snö ramlat ner till träningen imorgon! Jag ska inte klaga för jag har ju ett ridhus att rida i iaf.

Har precis duschat och ätit så nu tänkte jag försöka hitta en hel brun tävlingshuva till Spotten på internet. Ngn som har ngt tips om var jag kan införskaffa det? :)

 
Längtar så sjukt efter att få tävla!!!! Skönt att man är anmäld till Björkvik den 5 Feb iaf!

Sorry för att det inte blivit någon uppdatering men har typ blivit sjuk så mådde verkligen piss efter att jag kom hem ifrån lägret igår. Kör väll en liten sammafattning iaf av lägret. ^^

På fredagen red jag ett markarbetspass och det gick jätte bra! Han var hur cool och lugn som helst och lyssnade super bra så jag var verkligen nöjd. Vi tränade på det som vi har gjort ett tag att rida med mkt skänkel men vi satte inte direkt ngt tryck så han skötte sig perfa!
På kvällen åkte vi hem till Emelie och käkade pizza och kolla Let´s Dance. Tkr om att kolla på det men tkr dom första programmen är lite sega då det är så många par! Men vi hade roligt iaf. ;) När vi kom tbx till Örsta natta vi hästarna och typ prata halva natten. Sover inge bra på madrass och när jag är borta så kunde typ inte sova alls... 
På lördagen red vi först ett markarbetspass och vi aktiverade bakdelen ganska mkt så Spotten blev lite studsig men höll sig i skinnet riktigt bra. I början var han lite seg och lyssnade inte på skänkel men på slutet kändes det riktigt bra. Vi red första passet så blev en lång lunchpaus för oss så jag dog verkligen. Var så sjukt trött så orkade knappt rida, Eva fick säga åt oss två gånger innan vi masade oss ut för att sadla hästarna. Vi hade inte så mkt hinder framme men jag tkr att vi gjorde roliga övningar som var nyttiga. Spotten blev ganska så överpigg så han studsade runt där inne men när jag rider rätt så funkade det. Sista sprången kändes super så jag är verkligen nöjd med lägrets ridpass! Hade skit kul så blir kanske fler Örstaläger!

Idag mådde jag bättre när jag vaknade så åkte med till stallet och gick en promenad med Spotten. Han skötte sig bra, blev bara as rädd för en stackars tant som vi mötte så jag fick typ dra förbi honom för stigen var jätte smal och snöig... Mådde jätte dåligt igen när jag kom hem så har bara legat och kollat på Ice Age 3 tills nu.

BLOGGTIPS!!!! Ni måste bara kolla!
http://feliciaharrysson.blogg.se/
http://meemeeliee.blogg.se/
Ni är så schyssta girls!!!


Promenix med prinsen! <3


Här
F & E har ni en av dom första gångerna jag rider Spotlight. 27/8-08.
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att varit i stallet. Var där ganska länge så tycker det va okey iaf.

Emma och Linda var i stallet när jag kom så blev ståendes och snacka lite skit som vanligt, Linda hjälpte mig iaf att luncha hästarna. Thanks! (a) Red i ridhuset idag för att kolla så allt funka inför imorgon då jag sticker till Örsta på läger. Allt funkade helt okey iaf, han var lite stark och pigg men efter en liten stund så tycker jag att han lossade fint, speciellt i galoppen gick han riktigt bra ett tag! Efter att jag ridigt packade jag alla grejor inför imorgon så jag bara behöver packa höt på förmiddagen innan vi drar. Ska inte åka förens typ halv 11 lr ngt så behöver inte gå upp så tidigt iaf.

Ska sova på Örsta fred-lörd så ingen update imorgon! Sjukt kul!!

Ciao!

 
Tänkte skriva lite om mig och Spotlight!

Jag heter Malin och fyller snart 16. Jag har ridigt på Spotten sen sommaren 2008 och vi köpte honom några månader senare tror jag. Har inte super koll på det. Han är dansk import och är född 1996. Så mycket mer än det vet vi inte om honom, tyvärr...

Jag rider 6 dagar i veckan och har hoppträning för Eva Koppfeldt en dag. Vi har tävlat 2009 och 2010. Första året var verkligen ett vanes år för jag har aldrig tävlat tidigare så var helt grön. Tog en placering, blev 2:a i 100 cm i Lindesberg och fick några clear rounder. 2010 tävlade jag mer längre bort och red några regionala. Jag hoppas att detta år blir lika bra som förra året för förra säsongen var bara HELT AMAZING! Jag kan knappt fatta att det gick så bra och förra säsongen fyllde verkligen på i rosettsamlingen! Debuterade 110 cm tredje tävlingen och hoppade det på nästan alla tävlingar efter det.

Målet med denna säsong är att tävla lokalt och regionalt och hoppa med en bra känsla. Sen om jag debuterar på högre höjder får vi se, känns det bra och allt funkar så är det möjligt. Men vill få ännu mer rutin och lära mig att hålla nerverna i styr(problem ibland). Första tävlingen blir iaf i Björkvik 5 Feb, är super taggad!


       
Har suttit i typ en timme nu och knåpat ihop denna blogg. Tur att det finns så mycket tips för koder är inte min starka sida. Vad tycker ni, blev det bra?

Vaknade kvart över tolv idag av att Ove kom hem. Blev jätte förvånad när jag kollade på klockan och insåg att den var så mycket! Brukar aldrig sova så länge utan att vakna till några gånger, men inatt sov jag som en stock! Kommer nog fortsätta som jag påbörjat denna dag och bara lata då jag är hos min mamma i Hjortkvarn och Spotten står i Pålsboda hos min pappa. 

Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt och hoppas att det blir intressant!