Då vi har våra hästar i ett inackorderingstall, så kmr jag inte lägga ut bilder på alla hästar. Känns inte okey mot dom andra hästägarna på ngt sätt! Men lägger ut bilder och några ord om våra 3. :)

Spotlight
Född: 1996(?)
Ras: Dansk import
Spotlight gillar: Han älskar att hoppa och få racea så FORT han bara kan! Tkr inte om uppfinningen martingal och är inte särskilt förtjust i mat, så det går inte att muta här inte!

Lupin Nusebo
Född: 2005
Ras: Norsk fjordhäst
Lupin gillar: Att jobba, arbetsmyra som alltid gör sitt bästa. Har även börja tycka om att galoppera, om det går fort vill säga. Maaat går alltid ner i denna mage!

Loffe Nusebo
Född: 1989
Ras: Norsk fjordhäst
Loffe gillar: Att retas med andra hästar och att bocka av mig. Han älskar att bli körd, och mat...
Bloggen läggs på is på obestämd tid.
Några bilder har jag tagit och några bilder har andra tagit på mig och Spottis ^^ <3







Litet urval av favoriterna <3
Måste tänka lite men tror att skolan va helt okey idag med. Precis som vanligt alltså! På idrotten håller vi på att göra massa test om allt möjligt. Är rätt kul tkr jag att få se hur man ligger till och så. Men har en känsla av att jag kmr ha en go träningsvärk från en av stationerna... Smsa Emma och fråga om det va ngn hoppträning ikväll när jag satt på bussen hem. Det var det så jag satte lite fart så att jag hann kolla på Emma och Alice. Det sög stenhårt att stå bredvid och bara titta kan jag ju säga... Men över till ridpassen istället! Ridpasset Lupin: Har ridigt i ridhuset på honom senaste tiden men eftersom jag börja med honom idag fick han gå paddok. Han va lite spänd i början så hade ett super härligt och spänstigt steg. Fick tyvärr inte njuta av det allt för länge då han inte orka trycka på så bra att under dö längre tid. Jobba bara basic med volter och att kunna vända rakt upp bra, utan att vingla allt för mkt. Överlag va han riktigt fin så jag är nöjd! :) Ridpasset Spotlight: Har inte så mkt att skriva då jag gör i princip samma sak varje dag. Skritta av och fram på gångvägen i samhället annars va jag i paddoken. Spotten va otroligt spänd idag och höll på att dö över en barnvagn, cykel och lite bilar. Är ju verkligen ovanliga saker! ;) Världens bästa iaf <3<3
Hmm, alltid svårt att hitta ngt bra med sig själv... Hittar man ngt bra känns det som att man skryter men ska väll försöka få ihop ngt nu.

Jag tkr att jag är bra på att va följsam över hinder och så tror jag att jag är ganska bra på att rida heta hästar. Lr sånna hästar som stressar upp sig lätt. Har lärt mig ^^ Sen så är jag grymt bra på att stå och kela med hästar tills dom biter mig i fingrarna... xP

Finns inget vackert med denna bild men bjuder lite...(Va förra året)
Skolan idag va okey. Blev ordentligt sur på en av mina lärare men bäst att släppa det och inte börja dryga... Har honom lix ALLA dagar i veckan. Annars var det chill och fick inga läxor direkt. Skulle bara rida en häst idag så chilla lite innan jag åkte till stallet.

Orka inte blogga igår men det blev inte som jag tänkt iaf. Red ut på Lupin med Annso, så det blev ju som jag sa. Men Spotten fick vila då han gått varje dag typ. Så red bara på Spottis idag så fick Lupin vila. Spotten gick iaf i paddoken och han va finis. Trava lite och så, det vanliga lix. Vågar inte göra särskilt mkt än... Men ska till atg på onsdag så håll tummarna folket.

Bildbrist då jag inte får in mina bilder på mobilen -.-
Ngt som jag verkligen måste träna mera på men som jag tkr är rätt tråkigt är min sits... Det mesta i min sits är kasst men mitt största problem är att jag skjuter ut armbågarna och vrider händerna. Stoooort problem som jag har jobbat med i snart ett år tror jag men det finns fortfarande kvar. Jag själv är övertygad om att jag är felskapt så att jag inte kan ta in armbågarna, speciellt vänster. ;)

Fin häst men hur sitter jag?! Jag rider faktiskt lätt men iaf!!
Ngn mer än jag som uppskattar sömn sjukt mkt?! Sov typ 11 timmar inatt. Så gött! Känner mig laddad för en ny skolvecka, not... Men nu har jag sovit ikapp iaf. ;) Har suttit och pluggat denna morgon också men är fortfarande inte klar med allt som jag tänkte så kanske får byta taktik lite. Tänker inte faila på detta biologi prov iaf!

Ska till stallet snart tror jag... Det enda jag vet att jag ska göra är att rida Spottis <3 Ska nog städa stallet också och om Annso ska köra får Lupin hänga på och vila imorgon. Men ska Annso inte köra får Lupin vila idag. ^^

Nu vet ni ungefär hur min dag kmr se ut iaf, hare gött folket!

Jag red på ridskola när jag va liten i 2 omgångar. Först när jag va så liten så att jag inte minns det och sen red jag på Tjällmo ridskola. Har alltid varit jag själv som velat rida men red tsm med syrran på ridskolan först. När hon sluta fortsatte jag och vet inte hur länge jag red där... Gick sedan över till att rida på min lossas mammas fjordhäst och började träna för Eva Koppfeldt. Efter det har allt bara fallit på plats genom tillfälligheter. :)

Justä, denna lilla filur har jag också ridit. Var innan jag börja rida på Loffe, fjordingen.






Hihi, kan ni tänka er detta??..
Riktigt nice eftermiddag det blev. Red först ut på Lupin när Ann-Sofie körde Loffe. Är så chill att rida ut med ngn annan på honom för han springer bara på för att hänga med. Känner man för det kan man jobba honom lite ett tag och så kan man låta honom lunka på igen. Sköning häst det där ;) Tog stallet idag med så mocka och allt innan jag tog in världens finaste <3

Ridpasset Spotlight:
Skritta fram i samhället en liten stund och lät honom titta på den JÄTTE läskiga släpkärra med skräp som stod vi paddoken. Lupin gick fram utan att ens bry sig det minsta lilla men Spotten va tvungen att kasta sig en gång innan han kunde mkt tveksamt gå fram. Kan tillägga att den va lika farlig andra gången jag gick förbi... <3 Han va riktigt fin om man kan säga så utan att ställa direkta krav på honom. Han va inte alls lika mkt i handen och va bara så super fin. Travade lite mera idag och idag tkr jag att han kändes riktigt bra. Nöööjd med bästa hästen <3


Söt hest, lr?! <3
Finns ingen bättre för mig än denna. Kärlek kallas det <3
...tänker faktiskt köra denna lista. Som alla andra!

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Hela familjen utom jag skulle upp tidigt idag så jag sov inte heller särskilt länge. Blev väckt flera gånger så till slut gick jag upp och satte mig och plugga. Gjorde en matte-grej och så plugga jag till biologi-provet på torsdag. Skit svårt att veta vad man ska ta med och inte i minnet när det är 30 sidor. Men har gjort en del så ska nog fortsätta sen så att jag kan göra en bra insats på torsdag. Hmm, känner mig verkligen som en liten nöööörd.... Sry för det!

Ska till stallet i eftermiddag och rida på våra älskade hästar <3 Spotten får gå paddok och Lupin ska jag rida ut med när Ann-Sofie kör. Ska försöka få tillfälle och låta honom sträcka ut ännu mera i galoppen. Märks på honom att jobbet med att få honom sträcka ut gör honom mer säker i sig själv. Han tkr verkligen det är hur kul som helst att springa fort. ^^ Justäää, fick sms av Maria som jag tränar Lupin för imorse om att det inte blir ngn träning på måndag... Det va rätt trist eftersom han går så bra just nu.

SÅÅÅÅÅÅ länge sen!!!!
Toppen dag man haft!! Sov till halv 11 och chilla bara runt tills bussen hem till pappa gick. Chilla lite mera innan jag drog till stallet. Mocka+gjorde mat åt alla tre hästar idag, har blivit grymt bortskämd så har inte gjort det på jätte länge. Hade inte glömt bort hur man gör iaf. ;)

Ridpasset Spotten:
Han va halvgalen när jag gjorde ordning på honom idag så det va knappt att jag tänkte följa min plan att rida ut, men gjorde det och det va ju tur. Skötte sig super bra verkligen och trava lite idag med. Finns inte så mkt att säga eftersom jag red ut men han va lugn och fin så. ^^ Imorgon blir det nog paddok och lite samhälle kanske?

Ridpasset Lupin:
Red honom i ridhuset med musik. Älska att rida med radion på verkligen, speciellt en sen fredagkväll för då kan man va rätt säker på att ingen kmr lr ngt. Han va fin från början och ställde ganska mkt krav men försökte mest tänja på gränserna för hur ridbar han är. Svårt att förklara men jobba en hel del med att han skulle strecha ut steget och sedan samla sig så mkt han orka. Blev jätte förvånad för när jag skulle fatta galopp fick han värsta rycket och slog bakut. Suuuper pigg va han och så sööt! :'D Kunde verkligen jobba honom på ett helt nytt sätt och gjorde galoppfatningar från skritt utan alls många travsteg. Så stolt över honom och det va så grymt roligt att rida idag! :D <3

Suuuuper dag och hoppas på en lika bra helg nu! <3

Är ngt cp så får inte in nya bilderna i datorn :@


Den hudfärgen nuuu!!
Dagen starta fett dåligt. Säger bara att Spotten har skaffat en ny hobby... Så det va bara att slänga sig iväg!!

Eftersom jag är ledig idag har jag tagit allt rätt chill. Var i stallet och red båda hästarna, men tog det så chill så hann inte med bussen till mamma som jag tänkt. Men hon skulle och handla så följde med till Kumla och har sedan chillat hemma. Kom på när vi åkte förbi Örsta att det va träning där för Eva idag, så fick värsta abstinensen!! Det är "bara" 3 veckor sedan jag träna men känns som flera månader. Hoppas vi är tillbaka starkare än någonsin snart! <3

Ridpasset Spotten:
Skritta av och fram ute på vägarna runt anläggningen men red resten av tiden i paddoken. Försöker hålla honom rak hela tiden men ändå på ngt sätt lösgöra honom lite. Blev en del halter för han är rätt stark... Men han va riktigt fin iaf <3 Trava ju lite på honom idag också och det kändes bra!! Kändes inte konstigt alls och han va pigg! Så nu sätter vi igång lite smått inför återbesöket nästa onsdag. <3

Ridpasset Lupin:
Han fick också gå paddok idag och han gjorde mest övergångar. Alla tjatar om att det är så bra, och det ger verkligen resultat. Så idag blev det bara fokus på det. Han blev riktigt fin och lyssna jätte fint för skänkeln. I galoppen blev det mest ökning på långsidan och minskning på kortsidan. Är riktigt bra för honom att jobba med det för då får han både träna på att sätta under sig och sträcka ut. Riktigt nöjd med en trött kille! :)

Åkte med Ellen och hennes pappa hem idag med så kom hem tidigare. Gött säger jag bara! Drog till stallet och red båda pollarna. Spottis skrittades 40 min, halva tiden i paddoken och halva tiden ute. Jobbar honom inte direkt i paddoken utan försöker hålla om honom rak hela tiden. Veterinären sa att jag skulle försöka sätta honom på bakbenen för att inte belasta frambenen, och det är ju lätt... Spottis blir bara väldigt pigg av sånt arbete men jag försöker iaf! <3

Lupin gick i ridhuset och han va riktigt fin! Tkr att han fått ett bättre och mer spänstigt steg men det kanske bara är som det känns. Jobbade mest med rakriktning, övergångar, tempoväxlingar, lösgörande och slutor. Som sagt va han finis och gjorde riktigt fina slutor i skritt i båda varven. Riktigt nöjd!!

Lång helg nu då och det är så grymt skönt!! Har inte alls mkt plugg heller, lr en del men men... Ska soooova ut! :D

Längtar... (L)
Går i skolan från 07.50 till 15.20, MEN jag har bara 3 lektioner. Känns lite onödigt såär när man har x antal timmar hål. Har iaf hunit göra en hel del läxor så är bara matten och biologin som ska med hem. Gött också att va ledig torsdag-fredag!! Soooova..! När jag väl slutat skolan och kmr hem ska jag till stallet, som vanligt. Rida båda pollarna ska jag också. Spotten ska bara skritta, sista dagen!! Lupin får gå paddok tror jag... :)

Ha´re gött!

Åkte till mamma idag så har bara chillkväll för hade INTE EN ENDA läxa idag! Helt sjukt, första dagen på flera veckor. Skolan va också rätt chill idag, så chill(tråkig) så att man nästa somna på vissa lektioner. Tur att man har Mathilda så att man kan flumma loss lite ibland. Har inte så mkt att skriva om dagen så eftersom jag inte hann blogga igår kan jag skriva lite om gårdagen. :)

Gårdag :)
Skolan va rätt okey men hade 6 kg böcker med mig till skolan. -.- Åkte med Ellen och hennes pappa hem så slapp vänta på bussen. Betyder att jag kom hem lite tidigare och det betyder faktiskt en hel del med 30 min! Drog iaf till stallet och red ut en sväng på båda hästarna. Spotten fick skritta runt Folkasbo så nu när han fick gå en invand runda skötte han sig riktigt bra. Va bara några cp-ungar som försökte skrämma honom och tyvärr lyckades... Annars gick det fin fin! Lupin fick gå samma runda som Spotten. Va rätt tveksam i början men fick honom att slappna av genom att kräva lite av honom. Efter att ha blivit tvungen att jobba kunde han släppa loss och då var det full rulle! :'D

Finaste på jorden <3<3<3
Hemma från stallet nu och det har gått riktigt bra idag! :D

Började med att skritta ut på Spottis som vanligt. Han va ovanligt lugn och chilla mest runt, tänkte verkligen att gud va skönt att han taggat ner. Men tänk aldrig så! xP Red in en bit på en grusväg och han blev rätt spänd innan jag vände hemmåt. Men när jag gjort det taggade han till ordentligt och när jag kortar tyglarna för att få mer koll får han värsta rycket. Hoppade rätt upp i luften och började galoppera på stället och hela köret. Tror att jag glömmt berätta för honom att han är skadad... Fick honom iaf att tagga ner hyfsat så at han skritta iaf och vi tog oss helskinnade hela vägen hem genom samhället. Litet äventyr att rida på den där hästen, hehe. ;) <3<3<3

Hann chilla lite innan det va dags för Maria träning men Lupin hade tagit av sig sitt täcke så fick springa och leta efter det. Han va iaf super fin oh vilken arbetsmoral han har!! Stundtals hade jag verkligen en grym känsla och är så nöjd! Gjorde även slutor på honom idag, i häger gick det verkligen som en dans men i vänster var det väldigt jobbigt för honom. Super duktig är han iaf och så rolig att jobba med! :')

Spotlight <333
Chill dag detta. Har bara chillat och gjort lite plugg och klockan är 2 lix! Ska dra till stallet sen och rida på Spottis och träna för Maria på Lupin. Hoppas på en bra träning idag på alla sätt och vis! Annars händer det inte så mkt just nu. Imorgon är det skola igen men går bara måndag-onsdag. Gött med studiedagar säger jag bara.

För att lägga in lite mer onödig info i detta inlägg kan jag ju berätta att jag funderade på att följa med Emma till Wittvång idag. Hon är med och tävlar oh jag va grymt sugen på att följa med för att träffa allt folk. Typ alla skulle dit, förutom jag... Jaja, visste inte om ja skulle hinna hem till träningen och så behövde jag ju plugga lite så blev inte så denna gång. Blir fler gånger!

Emma och fina Ani får stå för bilden idag, fota den igår när hon trimma inför tävling. ;)
Dagen har varit chill! Tillbringade 3 timmar i stallet och det enda jag gjorde var att rida Spottis<3 och att umgås med Emma. Det va grymt trevligt iaf och det gik bra att rida Spottis. Testa en ny väg idag som jag inte visste vart den gick men den va rätt bra så kanske tar den imorgon också. Trappar ju upp hans skrittturer så imorgon är det 35 min som gäller! Inte lätt att veta vart man ska ta vägen så har blivit mkt miljöträning i samhället med liiiiite galen hest. <3

Efter stallet blev det lite plugg, mindre än vad jag tänkt men men... Kvällen tillbringades i Katrineholm hos bror som fyllt. Trevligt värre! Har helt enkelt haft en trevlig dag. :)

<3<3<3
... jag kan sätta igång Spottis igen. Vill bara sitta och trimma trimma trimma... <3 Finns inget bättre än den häst <3

Satt iaf och titta lite på Cheval ridsport och hitta massor jag skulle vilja ha. Men har bestämt mig för att införskaffa mig ett Kingsland pannband till vintern och så är jag riktigt sugen på ett Schockemöhle schabrak. Problemet är bara att alla tre modeller som finns nu är så grymt snygga! Skulle vilja ha ett (till) brunt... Men är sugen på att köpa ett grått för Spotten skulle nog passa i det. Lr vad tror ni?


Välkommen hem till mig säger jag bara..!


Myms...
Uppdateringen är låg men jag hinner verkligen inte! Går i skolan och kmr hem kl 4 varje dag, då ska jag till stallet och rida båda hästarna och efter det måste jag göra alla j*vla läxor och äta, plus umgås lite med allt folk. Såååå, ni får helt enkelt ursäkta att den suger rätt stenhårt.

Har iaf ridigt på Spotten två gånger nu!! :D Han är pigg och efter att han fått byta till en hage som är lite större och med mer gräs är han ganska glad också. Var ett litet äventyr att rida på honom idag, men vi överlevde och avsluta den toppen bra. Älskade häst :') <3

Jobbar på med Lupin också och han sköter sig bra! Skutta lite med honom idag och det gick bra. Han är lite lång i tårna så snubblar en del just nu men som tur är kmr hovis nästa vecka. Red i korta läder på honom idag och det va weird, men älska att rida i korta läder. <3

You are amazing <3333
Uppdaterar ikväll för sitter i biblioteket på skolan nu.

Btw red på Spottis igår!! :'D <3333
Skolan va chill idag, sovmorgon och sluta tidigare för hade bara en labb. Är ändå fett trött så hoppas jag orkar koncentrera mig på träningen ikväll för Maria. Har iaf för ovanlighetens skull hunnit ligga i soffan och chilla, ganska länge! Men ska snart byta om och åka iväg till stallet för att pyssla om surstruten Spotten<3 och sedan träna då. Kan ju säga att även fast det är ritkigt kul att rida Lupin saknar jag att jobba Spotten massor! Hoppas att han är bra när vi ska på återbesök så att jag kan börja hoppträna snart igen!..

Bästa BÄSta BÄSTA!!!! <3<3<3
Hade fullt upp hela dagen igår så hann aldrig blogga. Inledde iaf dagen med att klippa en super duper duktig Lupin! Han har aldrig visat ngt direkt stort tålamod, men igår stod han som ett tänt ljus medans vi klippte honom. Tanken var att han skulle klippas på halsen bara. MEN eftersom han va så snäll blev han helklippt. Kunde till och med klippa konturerna från tränset på huvudet, så snygg blev han verkligen! Var hemma och käka en sväng innan det blev stallet och rid honom lite i ridhuset och promenixa med bästa pricken<3

På kvällen hade jag en del plugg och stallmöte så ah, det va min dag ;)
Skulle ha sovit och pluggat idag men nae... Blev visst inte så. Hade ingen koll på att vi skulle på fjordhäst-föreningens dressyrclinic så fick hoppa upp rätt tidigt för att rida Lupin innan. Dom har satt in fönster idag på ridhuset ut mot paddoken så fick rida ut på token. Han va lite halvgalen men jag kom ju runt utan att trilla av så det funka iaf! Liiiite små irriterande bara att han gick och skrek 24/7...

Hem och duscha innan vi åkte på clinicen. Tkr att Anna Björkman var riktigt bra och fick några bra tankeställare. Har mått rätt dåligt hela dagen men på väg hem fick jag värsta spränghuvudvärken. Blev att inhandla Ipren i Hallsberg och stoppa i sig för jag blev skjussad direkt till stallet efteråt. Gick i 20 min med honom och myste ofc. <3 Känns lite små pinsamt att traska runt i samhället med honom men det är perfekt för han ska gå på jämt underlag och i samhället är det inte mkt backar!

Blir chill resten av kvällen och imorgon ska vi försöka klippa den gula, får se hur det går...

Vill tbx <333
Hatar fredagar för vårat schema är inte snällt! Överlevde iaf och fick släpa hem väskan full med böcker... Har inte orkat plockat upp dom ur väskan än så får bli plugg imorgon helt enkelt! Hissa dagen iaf för jag och Matilda har flummat sönder på alla lektioner... xD Trötta tjejer som blev liiiite utkollade...

Drog till stallet på kvällen och idag fick jag mocka och fixa allt åt alla våra tre hästar.  Är inte super ansträngande men va länge sen jag gjorde det och jag är rätt noga så tog strax över 1 h. När jag va klar bestämde jag mig för att satsa på Spotten så Lupin fick vila idag. Så det blev hagmys, gräs ätande, ORDENTLIG borstning, lite frisering, promenix med PIGG Spotten och lite streching i halsen. Tror att han uppskattade det och det gjorde verkligen jag. Bääästa <3<3<3

Min förkylning är sämst och jag är fett trött så blir chill resten av the day!



Fick av misstag dessa super fina bilder över, älskar dom <3

Världens bästa efter promixen <3
Skolan var rätt bra idag tror jag? Lite sämst att alla lärare öst på med läxor bara men det klarar jag nog. Lite mer orolig inför matte-provet nästa vecka som handlar om ?... Pinsamt att faila på första provet men får undersöka det där lite närmare imorgon. Har iaf fixat fysikläxan och tränat på engelska glosorna, skriver dom igen innan jag lägger mig.

Även fast jag varit i skolan och pluggat har jag hunnit med båda hestisarna i stallet. Spotten fick komma in och bli av med sitt bandage, borstad och fick sin 15 minuters promenix. Pigg och glad hest som vill spriiiiinga! Myste även en del med honom <3 Efter Spottis var det Lupin tur.

Ridpasset Lupin:
Red honom i paddoken och innan jag ens börja trava fick han jobba genom skritten en bra stund. Ville få honom mjuk och upp med ryggen och det lyckades för ha va hur fin som helst sen när jag börja trava. Överlag va han riktigt fin idag och jag jobba mer med form och takt idag än tryck i bakkärran. Det känns verkligen att han har blivit så mkt starkare i kroppen för nu orkar han nämligen dra iväg med mig och skita i jobbet och springa som han vill istället... Gjorde det bara typ en gång iaf och kunde jobba honom efteråt så det va inte så farligt idag. Nööööjd med passet för han va finis. :)

Är sjukt trött så blir snart sängen, långa dagar nu så det ska bli så sjuuukt skönt med helg!! Men idag skulle jag mkt hellre ha varit på Örsta och hopptränat med Spotten än gjort allt annat.... <3

Favorit i repris <3
Hinner inte blogga och motivationen för det är inte på topp. Men får jag tid så ska jag försöka hålla igång den och skriva lite om hur det går med Spottis<3 och Lupin. Spotten va iaf på atg idag och fick diagnosen kotledsinflammation i höger fram. Kämpen visade ingen hälta alls förens vi gjorde böjprov, synd att visa smärta lix... Bästa bästa bästa hästen ever! <3<3<3

Lupin rids som vanligt och jag jobbar på med honom. Lite trotsig men det funkar. Ska slänga mig i duschen nu för ska till synsam och fixa nya linser. Känner bara för att gå och sova för ryggen och huvudet värker men måste åka idag...

Dom tappra läsare som finns säger jag att vi hörs till!

In my heart 4ever <3
Sov till 11 idag, grymt skönt säger jag bara. Åkte sedan till pappa och chilla lite innna det blev stallet. Ansträngde mig verkligen för att plocka fram bommar till Spotten, mätte och allt super noggrant. Men sen när jag började rida visade det sig att han är hallt... FAN! Han är inte svullen lr ngt men kylde benet, linda och så fick han stå inne... Jag som trodde att det skulle släppa med oflytet nu...

Red iaf lite på Lupin och eftersom han gick så hårt igår fick han skritta mkt och bara jogga runt lösgörande i paddoken. Han va pigg och fin så det kändes bra.

Känner mig så depp så orkar inte försöke skriva ngt mer intressant.

Bästa <3<3<3
Om ngn har missat det så klippte ju jag av Spottens man så att det blev stubb... Lr det var inte så mkt att klippa av för att det skulle bli stubbman då han redan fixat 3/4 själv. Är ganska deprimerad av att jag gjorde det så hoppas att den växer ut fort och att den blir så jämn och fin som hans man kan bli! Hade nästan inte tänkt tävla ngt mer detta är så tänkte att det är ju skit samma hur han ser ut när man bara tränar. Men har blivit fett sugen och har tittat runt lite och hittat några kanske aktuella tävlingar och hur gör jag då med manen?! Det är om några veckor och då lär han se ut som... jag vet inte vad. :S Hmm, lite bekymmrad om jag ska vara ärlig.

Här syns det lite...
Dagen har varit galet bra! Fick inte sova jätte länge direkt, till halv 9 iaf. Drog till stallet så fort jag kunde iaf. Blev servad med mockning idag med, tack papi!

Ridpasset Spotlight:
Red honom i paddoken rätt kravlöst. Jobba honom bara lösgörande i så låg och rund form jag bara kunde. I början va han rätt stel och eftersom vi jobbat ihop dom så mkt på senaste var han väldigt trippig. Fick alltså böja igenom honom ordentligt och jobba fram honom mkt för skänkeln. Fick honom att släppa riktigt fint tkr jag. I galoppen lät jag honom mest rulla på med lite tempoväxlingar men mkt att han skulle va rund och låg. Satt inte ner i sadeln på hela passet! :O Förutom i skritten då och ett varv på volt i galoppen innan jag bröt av. Tränade även lite på min egen sits idag och kom kanske på ett knep för att lura mig själv att inte trilla frammåt med överlivet.

Ridpasset Lupin:
Paddoken blev det för honom med fokus på stort steg och mkt tryck. Eftersom han är byggd som han är vill han inte gärna sträcka ut steget men idag fick han allt ta i för att göra det. Jobbade hela tiden med super mkt skänkeln för att skapa tryck, mkt tryck utan att han blev "stressad". Han släppte verkligen skit bra i traven och hade super bra steg fast att han va lösgjord och i hyfsat bra form. Fortsatte med att pressa honom hela tiden för att han skulle tänja sina egna gränser även i galoppen. MEN, som ett brev på posten fick jag tbx vad han tyckte om att behöva jobba så hårt... För första gången gjorde han värsta bakutsparken lr ngt så jag va såhär nära på att flyga av, danke hästen! Han fortsatte att dryga lite men när jag vunnit över honom avsluta jag passet. Är riktigt nöjd med en trött Lupin som jobba riktigt bra!

Har en känsla av att inom en snar framtid kmr jag trilla av dig... ^^ <3
Så grymt skönt med helg! Avslutade skolveckan med en tuff men bra fredag. Hängde med riktigt bra på alla lektioner och hjärnan tog in all info bra. Den börjar komma igång nu. ;)

Drog till stallet och red ut på bästa Spottis. Hade regnjacka och regntäcke över sadeln, bara för att det sluta regna strax efter att jag ridigt iväg... Var iaf super mysigt och eftersom vi bara skritta runt en sväng gjorde det ju inget. <3 På slutet hade jag "gå i vattenpöl-träning" med honom. Han gör det men han spänner sig och blir jätte stressad för han letar hela tiden efter nya pölar han tror att han måste gå i. Men nu kliver han iaf oftast ner i dom, lite sööt <3

Kände verkligen inte för att jobba för va rätt trött så bestämde mig för att göra premiär på Lupin! Så han gick själv på uteritt för första gången idag. Red hel Folkasborundan, inte så långt men han kom runt! Bråka lite i början och tänke sticka hem och bocka mm men sen skötte han sig super. Riktigt skönt att veta att man kan ge sig ut på sånna äventyr nu också! :D Lite stol Malin som vann över envis fjording... ^^

Kvällen har varit mys med familjen och börjar bli tävlings sugen igen så har faktiskt kollat runt lite... :P

Bort med mer mage
+bort med pälsen
+på med muskler
=ännu finare Lupin Nusebo
Träningen i torsdags gick såhär bra! :D

På marken satte vi mera tryck och skulle verkligen samla ihop dom genom att flytta in framdelen och bakdelen på både rakt och böjt spår. Spottis va riktigt fin men tyckte det va lite jobbigt. Det va först efter galoppjobbet som han verkligen släppte. Fick rida på liten volt och fatta galoppen och sedan gå ut på större volt efter något varv, asså han va så samlad. Galoppera i slowmotion utan att försöka dra lr ngt. Lugn hest som va så fin, happy Malin på ryggen! Hoppningen gick också skiiit bra. Fick två stopp för att jag red bajs dåligt och jag visste det direkt att det va mitt fel. Men han hoppa amazing annars! Aldrig mer ska jag röra den där j*vla martingalen säger jag bara.... <3


Den bäääästa för några veckor sen <3<3<3<3<3