Gott nytt år allihopa! 2012 har varit det tuffaste året i mitt liv men jag har fått nya oerhört fina vänner och jag tänker ta med allt det bra till 2013. Hoppas innerligt att det blir bättre än 2012!!



That doesn't kill you makes you stronger...



Noll bloggmotivation så hörs imorgon, ha en trevlig helg!


Utan anledning känner jag mig lite sliten idag... Konstigt! Sov länge och har sedan tagit en dusch för att försöka vakna till lite iaf. På dagens agenda står inte så mycket men det lär ta tid iaf då jag inte har turbon aktiverad direkt. Tänkte försöka skriva ett idrottsarbete nu och sen ska jag till stallet och rida båda. Lupin ska jag skritta ut om underlaget tillåter det och Spotten har jag inte riktigt bestämt om han också får gå ut eller trimmas. Som ni märker har jag ingen koll idag!
 
Slängde ihop en ny design igår och för den lilla tiden jag la så är jag rätt nöjd, enkel och stilren. Hoppas att ni också gillar den då det är ni som alltid ser den! :)
 
Lupin Nusebo, tkr han har blivit rätt fin i kroppen nu :)
Jajamen som rubriken lyder har jag snart pluggat fysik i två timmar... Jätte kul sysselsättning en fredag kväll på jullovet. Tror inte att jag blivit direkt klokare utav det heller men om jag fortsätter plugga lite varje dag så kanske jag kan få godkändt på det där j*vla kursprovet. Varför läser jag natur lixom?!

Som tur var har dagen bjudit på roligare sysselsättningar än fysik. T.ex. ett fantastiskt ridpass på Lupin, riktigt riktigt fin va han och det va så roligt att hitta tillbaka till den känslan igen. Har även myst med fina Spotten som hade vilodag idag. Vad skulle jag göra utan mina hästar? <3 (Kanske plugga mera fysik?...)
Mitt lov har verkligen varit fullbokat och som de flesta andra dagar har jag knappt varit hemma idag. Som jag skrev förut tillbringades dagen i stan och nu på em/kvällen blev det stallet. Red båda pollarna och fixa stallet. Lupin gick sådär, tror att han blev j*vligt sur på mig i början utav passet och då släppte det aldrig riktigt... Men men bara att jobba på! Spotten kändes lite trött men gick bra iaf. Bra dag!
Tog mig en rejäl sovmorgon och har sen spenderat dagen i stan. Hämtade ett awesome snyggt ulltäcke som jag köpt och sen blev det lite annat smått och gott på rean. Va inte så mkt folk idag så jag gav den en chans och hitta lite braiga saker iaf. At thé moment sitter jag på bussen hem igen och väl hemma blir det snabbt ombyte och åka till stallet för ridning med en vän. Awesome skön dag!!
Vilken dag det varit! Började med utsläpp av hästarna och fixade stallet innan det blev Marieberg hela dagen. Sjukt mkt folk och jag köpte faktiskt ingenting på rean, kändes lite ovärt... Fick iaf med ett par skor hem som jag är lite kär i, måste bara lära mig att gå i dem hehe.

Kvällen tillbringades på hästryggen. Spotten fick en barbacka skritt-tur, super mysigt! <3 Lupin trimmade jag i ridhuset men det gick lite sisådär. Han va lite trippig och jag fick aldrig riktigt ner honom på jorden... Är inte van vid den situationen. Han kändes ganska fin tidvis iaf, alltid ngt. Bara att ta nya tag imorgon! :)
Juldagskvällen har spenderats på bästa sätt, i stallet. Plockade in lurvarna och fixa stallet innan jag red. Blev bara Spotten som blev trimmad men jag fick sällskap utav en mkt god vän så det drog iväg med tiden iaf. Han kändes iaf fin och han verkade pigg och glad. Resten utav kvällen har jag njutit utav ensamheten och tänker fortsätta göra det tills jag tröttnar! ;)

Imorgon har jag uttaget och tänker då fixa stallet innan det blir shopping på mellandagsrean. Tjoho! Ska såklart rida på kvällen sen också. :)
Nu är alla julfirande slut för min del och det är dags att återgå till det "ordentliga" livet igen. Min julhelg har iaf varit helt fantastisk och jag är så nöjd! Älskar verkligen julen för då visar man de man tycker om att man uppskattar dem. Denna julen har dock inte riktigt varit som de brukar för mig då jag brukar fira jul på fm hos min pappa och på kvällen hos min mamma. Men i år åkte pappa och Ann-Sofie bort så vi firade jul i söndags hos pappa och igår, på julafton, hos mamma. Riktigt skönt att få en rätt lugn jul utan att behöva åka runt utan kvällen kunde jag tillbringa i pyjamasen framför en film, mys! Årets jul bjöd inte på överflöd utav julklappar men fick en del presentkort och pengar.
 
Har sovit större delen utav denna juldag men i em åker jag till pappa och fixar åt hästarna. Är djurvakt nu när de åkte bort så har lite att göra + att båda hästarna ska trimmas. Men men det ska bli skönt att koma igång oh göra något efter att i princip bara chillat i två dygn.
 
Hoppas att alla haft/har en toppen jul! :)
 
Bloggningen får ligga lite lågt nu. God jul allihopa! :)



Nu drar jag till stallet och mina favoriter <3



Förmiddagen spenderades med en utav mina bästa vänner som åker bort imorgon. Hade julklappsbyte och så skrittade vi ut på hennes hästar barbacka i snöfallet. Behöver jag ens förklara hur mysigt det var?! Dagen fortsatte att bjuda på en fantastisk em/kväll med ridning tsm med en annan kompis som gick riktigt bra och även Spotten va fin. Dagen har helt enkelt varit awesome och den har spenderats med folk jag tkr om. Lycklig!! <3
Städar och kom då till tävlingshörnan, saknar det... Om det blir enligt planerna går årsdebuten och eventuellt La debuten 3 februari, inte så långt kvar iaf!



Första dagen på jullovet hade jag gärna fått en fet sovmorgon men jag fick sova till halv nio iaf. Sitter just nu i bilen på väg till en kompis för lite mys innan hon åker bort. Bra sätt att börja lovet på iaf! :)

Ska bara vara där några timmar så efter det står städning utav mitt rum och stallet på to do listan. Båda hästarNa ska trimmas idag också så har lite att göra. Have a nice day!
Det blev en lång men bra dag och hästarna blev ridna. Spotten fick gå över tre travbommar och vilken lycka det va för honom, det tog lång tid innan han lugna sig. Helt sjukt att så lite kan göra så mkt. :) Lupin trimmades och kändes rätt bra men jag kom inte åt honom som jag ville. Men men det kan inte gå perfa alla gånger och jag är hyfsat nöjd iaf. Han tyckte uppenbarligen också att han blev snygg när pälsen åkte bort då han gnäggade och hummade till sig själv varje gång han såg sig själv u spegeln. Haha bra självförtroende lr vadå? ;)

Nu blire mys och vara vaken så länge jag orkar bara för att jag kan haha, nee... ;)
Nu har jag jullov! Så galet skönt så det är inte sant, jag ska verkligen njuta och göra det jag känner för detta lov. :) Har firat det med att klippa Lupin, kul lr inte... Nu är det gjort iaf och snygg blir han. Resten utav dagen blir det looovchill och ridning utav båda, mm bra dag det här! :)

Dagens skörd, blev inte SÅ mkt idag faktiskt.


Vaknade upp med en bra magkänsla, tror att detta kmr bli en bra dag!



Det är så skönt att kunna avsluta dagen med en bra magkänsla efter att snarare ha gått och haft ont i den större delen utav dagen. Myste en del med hästarna så Lupins man blev klippt och imorgon ryker nog pälsen. Hatar att ha lurviga hästar så förstår inte hur jag lyckats skaffa två som tror att dom är isbjörnar... Tog mig en tur på Spotten också med blandat resultat, han är allt lite rolig den där lurven. Istället för att bara stå stilla besökte han diverse snödrivor, men det gick det med. :)

Trillade in ett sms också här på kvällskvisten som gjorde mig på gott humör. Känns bra när folk visar att dom bryr sig och så är det ju aldrig fel med en liten "pratstund". Så glad att jag har mina vänner. :) Godnatt allihopa där ute!
Denna dag har inte varit smidig nånstans, det enda positiva är att nu är alla lektioner och prov slut för detta år! Bara avslutningen kvar imorgon sen har jag gått halva gymnasiet, riktigt skönt att kunna skriva det där. :) Hoppas på en bättre kväll som kommer att bestå utav en skrittur på Spotten som tydligen va helt tokig när pappa tog in, kan alltså bli lite spännande. Annars ska jag försöka släppa alla negativa tankar och börja inse att det är jul på måndag och att jag får jullov imorgon. :)
Tisdagar är mina hatobjekt för vi har så lång dag, är alltid helt slut när jag kmr hem. Förutom att dagen var alldeles för lång så har den varit rätt bra. Hade samtal om hur vi ligger till i samhällen och det gjorde min dag, klapp på axeln till mig själv. :) Har prov i grammatik imorgon så tanken var att jag skulle plugga men på typ 30 min har jag inte ens fått upp böckerna, så bra är min ork och motivation... Ska iaf skritta Luppe en sväng ikväll när jag tagit mig ur sängen. Spotten får allt vila. Ha det gött! :)
Huvudet värker utav trötthet men jag är så nöjd med kvällen, awesome det kan vara ibland :)





Dör för tillfället lite smått i min säng... Är så trött men försöker tagga till inför dagens tredje träning som är dressyrträning för Maria Storm på Lupin, vanlig måndags träning alltså. Det första passet va spinning imorse och så hade vi redskapsgymnastik sista timmen, bläää jobbiga måndagar. Hoppas på att träningen går bra iaf och sen ska jag skritta på vita lurven som får stå för dagens bild. :) <3



Min bloggmotivation är lite si sådär för tillfället då mina inlägg inte känns särskilt intressanta... Men ioförsig är det ju min blogg och man väljer själv att läsa den. :)

Denna helg har iaf varit så himla skön. Inga måsten eller tider att passa utan jag har bara kunnat göra precis som jag velat när jag velat. Detta har såklart gjort att jag varit mkt i stallet och spenderat tid med mina pälsdjur. Red som jag skrev bara Lupin igår men idag fick båda gå. Lite små komiskt är det att båda passen va katastrof första halvan och himmelsk den andra. Tur att det sluta bra iaf. :) Kvällen har spenderats med mamma och Ove. Julmys på hög nivå med att klä granen mm. Mm, livet är rätt bra just nu. :) <3
Fy vad bra denna dag varit! Va i stallet hela em och fick massa bra saker gjorda. Myste även med finaste Spotten innan jag red Lupin. Ridpasset gick helt awesome, allt bara stämde. Nu ligger jag i soffan med godis och julmust och bara myser. Mår så bra!!
Förmiddagen har spenderats framför tvn i myskläder, inga fel när det är slaskstorm ute. Börjar dock bli dax nu att åka bort till stallet och plocka in de stackars hästarna som fått stå ute i skiten. Ska mocka och rida idag, snurrar MKT tankar just nu i huvudet så hoppas att jag kan koppla bort och fokusera när jag ska trimma Luppe.
Blev lite ändrade planer så jag fick sovmorgon, skönt! Vi får se vad denna lördag har att bjuda på :)



Fredag och äntligen helg!! Idag är det även endast en liten månad kvar tills jag blir 18 och myndig, känns riktigt bra faktiskt. Har fått det påpekat x antal gånger att jag borde ta tag i körkortet och jaaaa jag ska. Får ta att lägga i nästa växel under lovet, blir nog mera plugg än lov detta jullov. Well well...

Denna fredag har som de flesta andra spenderats i skolan och stallet. Tanken var att jag skulle rida båda hästarna men jag blev tvungen att fixa hela stallet och så kom jag på att ridhuset va stängt idag så Lupin fick faktiskt vila idag... Är grymt trött och mår sådär men har fortfarande dåligt samvete för att jag inte red, han såg allt lite ledsen ut... Får ta igen det imorgon!
Min kväll har varit helt outstanding bra, sååå lycklig att jag har mina fina hästar. Började med att rida Spotten i ridhuset och han va tokspänd i början men släppte till och va riktigt fin på slutet. Känslan när jag sitter på honom är obeskrivlig, ALLT blir så lätt på ngt sätt och vad som än händer så är jag tryggare där än någon annanstans. Märks det att jag älskar min häst eller?.. <3 Red även Lupin men istället för att trimma fick han pulsa i snön i paddoken. Det är ngt speciellt med att rida i snö, det blir så himla roligt och det tyckte Luppe med. Kvällen har verkligen varit awesome och jag somnar lycklig... :') <3
På torsdagar slutar jag tidigt så kom hem för 30 min sen ungefär. Skönt att göra det för en gångs skull! Så nu tänker jag utnyttja tillfället till att hinna mysa själv framför tvn en stund. Funderade på att plugga men nae, plugga får jag göra ngn annan gång. ;) När jag orkar masa mig ur soffan ska båda hästarna ridas. Spotlight hoppas jag slippa trilla av bara och Lupin ska trimmas. Hoppas att det släppte lite efter träningen igår. Hoppas även att jag inte fryser ihjäl på hästryggen...
13 december betyder lucia och julstämning börjar verkligen komma krypandes. Hur mysigt är det inte? Inledde dagen med att titta på min lillasyster Wilmas luciatåg, så fina va dem och det va en bra start på dagen. Sen har det dock gått utför... Kmr till skolan typ 1½ h innan vi ska börja och då ringer min lärare och säger att hon är sjuk så vi har ingen lektion. Kul Malin du börjar nu inte fören 12.10!! Suck... Mathilda kmr iaf snart hit så då ska vi sätta oss och plugga ihop, skönt med lite sällskap. Så dagen kmr att bjuda på en lektion innan jag slutar 13.30, chill or what?!
 
Jag är så trött just nu så jag vet knappt vad jag heter... Så bloggen får vila ikväll med. Kan iaf säga att jag tränat och jag är faktiskt rätt nöjd. Ja, så är det. Godnatt lr ngt. :)

Det har varit en lång dag som bestått av skola, bussen direkt till Marieberg för julklappsshopping, hem till en kompis och stallmys och promenad innan jag åkte hem och fodra och landa i soffan. Har iaf varit super mysigt och nu är alla julklappar klara, skönt. Enda minuset med dagen är att mitt bankkort inte mår lika bra... Eeekkkooo...

Imorgon blir det en minst lika lång dag så nu ska jag dejta kudden, godnatt everyone!
Känslan som infinner sig efter ett ridpass som blev precis som jag tänkt mig är så grymt skön. Som jag skrev tänkte jag galoppjobba och så blev det, ett riktigt styrkepass. Jobbade mkt kvicka övergångar och jag ville få fram och tillbaka honom direkt på hjälpen. Blev mkt tryck i honom så han blev rätt stark men det gör inte så mkt eftersom jag kom åt det jaa ville, bakbenen. Sen blev det mkt förvändgalopp i massa olika former. Så himla fin va han men svetten rann om honom så trött va han. Lupin är verkligen en rolig häst att jobba med, när han är på sitt bästa humör iaf ;) <3
Denna dag har verkligen bara sprungit förbi och jag har bara en lektion kvar, ganska skönt faktiskt. Inledde dagen med ett riktigt spinningpass på gymmet så jag är TRÖTT! Lite segt att sista lektionen som jag har kvar också är idrott... Men tror inte att vi skulle göra ngt allt för ansträngande iaf. Denna måndag har varit rätt chill faktiskt men den suger ändå för träningen ikväll är flyttad till på onsdag... Jag som va så peppad! Well well det är bara att chilla läget och galoppjobba själv istället. Det är bara Lupin som ska ridas så åker nog dit lite senare och hoppas på at få vara själv i ridhuset, lättare att galoppjobba då tkr jag. :)
 
Lite rörigt och tråkigt inlägg but now you know what I´m doing.
 
Omhoppning, kom delad trea utav typ 60 starter... <3
Har egentligen inte så mkt att delge er då dagen har bestått utav mockning, ridtur på Spotten i snön och filmtittande. Den har helt enkelt varit riktigt slapp och skön vilket behövdes efter några dagar utav fullproppat schema. Sitter för tillfället i ridhusets cafeteria och värmer mig lite medans hästarna äter sitt hö. Var så mkt folk i stallet och ridhuset på dagen så sparade Lupins ridpass tills nu på kvällen, tkr bättre om att rida själv (med vissa undantag, hehe). Men ska snart knalla ner till stallet igen och göra iordning på den gula, idag blir det trim med gramanen. :)
The one and only <3









Dagen har bestått utav träning i Yxsta med TURen i form utav en programridning. Dagen har gått lite upp och ned men själva träningen var bra. Mkt bra träning både för mig och Lupin och jag är rätt nöjd på sätt och vis. Jag tkr att Cissi Brage som vi rider för är väldigt bra så det va inspirerande och jag blev motiverad till att fortsätta jobba på. Kul helt enkelt! :)

Efter träningen skritta jag en sväng på Spotten och vi fota lite i snön också. BilderNa blev verkligen super fina så jag tänker lägga ut några sen. Älskade Spotlight <3 Satt och pratade med en god vän igår om hur säker och trygg man kan känna sig på en viss hästs rygg, vad som än händer lix. Idag skedde ett sånt tillfälle med Spotten, hehe. ;) Från stillastående till en riktig bockserie, hur kan man göra annat än älska den galningen?! <3
... fler timmar på dygnet! Fy f*n va trött jag är men man hinner med mkt på en dag bara man ligger i. Nu? Sova!!



Hela kvällen och em har tillbringats på usö och studiebesök med 3 sjukhusfysiker. Va rätt intressant men blev lite tråkigt i längden och det drog över så mkt på tiden så att vi missa våran buss. Inte glada elever! Så jag va något trött när jag äntligen satte mig på bussen 20.15 från usö. Annars har jag varit i stallet på dagen eftersom jag va ledig. Red en sväng på Spotlight ,mitt hjärta. <3

Imorgon är det skola och sen drar jag direkt till Yxsta för att skriva dressyrprotokoll på Turens programridning. Skulle ha bakat till det men det fanns verkligen inte tid till det... Tur att Ica finns! När jag väl kmr hem från det måste jag trimma Lupin, packa och putsa tränset då jag ska rida en La:1 i Yxsta. Om vi får fram transporten vill säga... Som ni ser är det en hel del saker på agendan så nu ska jag dejta kudden, natti!
Sitter på bussen till stan och känner mig allmänt stressad över alla grejer jag ska hinna göra närmsta dagarna. Det vore tusen gånger enklare om jag hade ett körkort...



Klockan är tio och jag ligger i sängen, en torsdag! Hur skönt som helst att få vara lite "ledig". Tyvärr så har vi studiebesök på usö och röntgen ikväll så helt ledig är jag faktiskt inte... Innan dess blir det en sväng till stallet och eventuellt lite shopping i stan beroende på vilket buss jag tar. Dags att gå upp och sätta fart alltså :)
Idag är det verkligen snökaos vilket inte är så roligt när man åker kollektivtrafiken. Kom en kvart för sent till första lektionen som va idrott men hann ändå köra 1,3 mil på cykeln i gymmet. Grymt skönt att starta dagen med hård träning så att det riktigt svider i benen. :) Annars har dagen rullat på bra och nu ska jag dra på mig massor av kläder och ta mig till stallet. Idag ska Lupin vara lycklig och springa ute i snön som han älskar! Tar varenda chans för att få köra ner näsan i den. Hoppas på att jag slipper trilla av och tugga snö bara... ;)
Mina fingrar trillade inte av så det blev galoppjobb för Lupin och det gick så himla bra. Hade en riktigt bra känsla då jag hade en bra ridning, det blir så himla roligt att sitta och trimma då. Tappade lite fokus efter att mobilen ringt, ja jag är rätt "känslig" för störningar... Men det gick bra iaf på slutet då jag red igenom programmet. Gick helt ok så jag är glad och nöjd över det ridpasset! :)
Dagen har gått rätt fort och det är ju skönt när de gör det! Dagen har bestått utav lagning utav en tand, kemi, biologi, samhäll och fysik. Känns som att jag går lite på halvfart i skolan för tillfället, men jag jobba bra på fysiken iaf...

Resten utav denna tisdag får spenderas ute i kylan hos hästarna. Lupin ska få galoppjobba om mina fingrar inte trillar av, hoppas att de inte gör det... Skulle behöva rida genom La:1 ngn gång också eftersom det är programridning på lördag. Får se hur det går helt enkelt! Spotten behöver kanske tömma energilagret också, hoppas att man överlever det självmordsuppdraget denna gång också. Nehe dags att dra på sig en massa kläder och ge sig iväg, ciao! :)
Fina Lupin igår :)



Fingrarna värker fortfarande men det va riktigt roligt att rida idag. Höll på att frysa fingrarna av mig innan jag kom igång men när jag väl gjorde det så gick det himla bra. Är så inspirerad av sitsföreläsningen, sitsträningen och dressyren som jag sett i helgen och det har verkligen satt sig i kroppen på mig. Har alltid haft alla möjliga problem med min sits så det är himla skönt att jag för tillfället har koll på det och börjar hitta en bra känsla i min ridning. Mkt nöjd över dagens ridpass även om det va rätt basic men då kunde jag fokusera mer på mig själv. :)

Blev även en hel del prat med goda vänner, mys faktor=hög. Nu är jag ruskigt trött så ska låta huvudet och kroppen få igen lite sömn. Godnatt på er!
På ngt sätt känns det helt okey att lägga sig och plugga en stund idag... ;)



Snacka om att det blev lång dag igår... Åkte kvart i 6 från Kumla och va hemma halv 2 inatt, och jag fick migrän på bussen hem så att försöka sova var ingen höjdare. Efter 4½ h sömn inatt vaknade jag imorse som en förstörd människa.. Det var iaf en rolig dag och stämningen i Globen va på topp! Det enda jag är riktigt besviken på är mässan. Tkr den va liten, trång och så hitta jag i princip ingenting. Fick iaf med mig en jacka hem och jag är heeelt kär i den, super skön och super snygg. På tok för dyr egentligen men men någon gång kanske man ska skämma bort sig själv istället för hästarna, lr?...
 
För tillfället har jag bara en lektion kvar innan jag får åka hem. Hem till min säng, hem och sova... Nej måste rida idag så det är bara att försöka komma iväg till stallet innan jag segar ihop totalt. Fyyy faaan va trött jag är! Ngt positivt är ju att jag vet att det är trevligt sällskap i ridhuset ikväll iaf, gör det lite lättare. :)
 
Min min min min min!
Blir dålig update nu då jag va hos en kompis inatt och idag är det sihs hela dagen. Ska bli riktigt kul då jag aldrig varit i Globen förut. Kmr hem vid 1-2 inatt skulle jag tippa på, kul. Men nu börjar vi närma oss så hoppas att alla får en lika bra dag som jag tänker ha!



Engelska uppsatsen klar ,check!
Kollat GP-dressyren, check!
Gåshud, check!
Tinnes ritt va ju helt fantastisk!!!



Jag ligger fortfarande i sängen och njuter utav min första och enda sovmorgon denna vecka. Har inte varit så många riktiga sovmornar överhuvudtaget senaste tiden då jag hela tiden planerat in saker på helgerna. Skönt vare iaf!

Idag blir det att fixa stallet och så ska jag faktiskt träna. Kul kul :) Sen måste jag packa och fixa frukost och kontanter till imorgon för inatt ska jag vara hos Emelie. Har inte pratat med henne än men det va bestämt så så jag antar att det är så fortfarande. Annars blir det kanske lite plugg då jag har en engelska uppsats som jag måste göra, mindre kul...