Ibland är det tur att man har familjen som hjäkper till att dra ner tempot lite när det behövs. Så ikväll blev jag hemma heeela kvällen med lillsyrran, inget stall, inga hästar och inget annat. Hon slocknade rätt tidigt så har hunnit skriva klart ett skolarbete som ska vara klart imorgon och bara tagit det lugnt. Det behövdes! :) Funderar dock på att springa iväg och hämta körkortsboken och plugga lite körkort nu när jag faktiskt har tid. Bäst att ta vara på tillfället!
 
Är lite stiltje på hästfronten för tillfället så vi får se när det kommer igång igen, snart hoppas jag. Nehe hämta kortkortsboken var det. Trevlig kväll!
 
Hade ingen rolig skoldag idag så vi kör på snabbspolning fram till kvällen som varit desto bättre. Var riktigt skönt att få komma dit och bara hålla på med hästarna hela kvällen. Fixade stallet först, trimmade sedan Lupin och avslutade med lite packning inför morgondagens träning. Älskar mina hästar och det är verkligen så skönt att bara kunna vara i stallet när man känner sig allmän down... <3

Lupin kändes iaf rätt ok men det är ingen formtopp på g direkt. Tur att det är någon/några veckor kvar till tävling.. Imorgon blir det iaf program-ridning med TURen som är sista träningen så vitt jag vet. Hoppas så innerligt att det kan gå lite bra imorgon, jag skulle verkligen behöva det.
På fredagar brukar jag kunna leverera ett "tagga helg" inlägg men min fredags power gick nog åt igår för den är som bortblåst... Hoppas att ngn kan liva upp mig under dagen och få mig att inse att det snart är helg. Nu känner jag mig dock mer död än levande.

Tänkte fixa lite bilder på shoppingen ikväll/em om ngn är nyfiken. Ha en bra fredag!
Dagen med stort D är över och den har varit toppen bra! Skratt, tårar, shopping, tokigheter och en massa super fina hästar. Helt enkelt en bra blandning av allt. Fick med mig en hel del grejer hem som jag riktigt nöjd med, och som är välbehövliga! Samt såklart inspiration från dressyren.

Dagens absolut bästa är att ha fått sett Edward Gahl och Tinne Wilhelmsson rida irl. Det är helt sjukt hur duktiga dem är och då snackar vi gåshud! Vilken känsla... Och den tar jag med in i drömmarnas land, godnatt!
Det har verkligen inte varit ngn höjdar-onsdag. Har känt mig allmänt jätte trött hela kvällen och säckade ihop totalt ett tag i stallet. Blev iaf lite mys med fina Spotlight och jag fick ett litet ryck och snabb knoppade hans alldeles för tjocka man. Han blir så fin i knoppar <3 Saknar allt som har med honom att göra, älskade hästen... <3 Red iaf Lupin också men det var ingen höjdare, bara att kma igen ngn annan dag. Nu ska jag sova och tagga mini-semester imorgon!! Godnatt!



Onsdag = imorgon torsdag = GHS!!!! Oh det ska bli så sjukt roligt och jag är super taggad. Jag älskar verkligen GHS och i år kmr dagen att spenderas med en grym vän också! Tagga tagga tagga...
 
Denna onsdag är iaf snart "slut", den jobbiga biten är slut iaf. Har varit en jobbig skoldag trots att en lektion var inställd. Skoltrötttjej.se . Så nu vill jag bara hem så att jag kan åka till mina favoriter, hästarna <3 Lupin ska trimmas en sväng och jag hoppas att jag kan fortsätta där jag slutade igår. Hoppas även att regnet håller uppe och att det inte blåser storm så att jag kan rida ute i våran fina paddok. Annars blir det nog lite mys med Spotlight och så fixa inför morgondagens roadtrip till Götet. Måste fila lite på min shopping-lista tror jag... ;)
 
Med några få undantag blev det en riktigt bra tisdag, vilket jag ju hade på känn. Men kan dagar bli dåliga när man avslutar dem med en lång stressfri kväll i stallet lix? Hann både prata med folk, mysa jätte länge med fina Spotlight och trimma Lupin ordentligt.

Trotsade stormen och red i paddocken där det faktiskt inte blåste alls mkt, skönt att kunna rida ute. Sen att det var precis nyharvat och nylagat staket gjorde det ännu bättre! För att kort sammanfatta passet gick det från botten till toppen. I början va han ouppmärksam, stark och gick med bakbenen kvar i stallgången. Men på slutet va han precis tvärtom och guda fin. Ser verkligen fram emot att få kma igång och träna ordentligt för min ordinarie tränare nu då allt känns så mkt bättre. Taggad på livet!! <3
För en gångs skull är jag faktiskt riktigt taggad på livet trots att det är tisdag. Kan bero på att första lektionen var inställd... ;) Känns som att det kmr bli en bra dag och den kmr avslutas på fina Lupins rygg. Taggad för att trimma guling som fick nya skor igår. :)

Idag är det bara två dagar kvar till torsdag också. Ser verkligen fram emot GHS, älskar det! Well, have a nice day. :)
Mina nya älsklingar...





Japp det går bra nu!

Livet är tillrätta lagt nu. Jag bor hemma och har bara mig själv och mina egna hästar att ta hand om. Har varit en super härlig period men det är ändå skönt att kma tbx till vardagen. Skönast var det ändå att äntligen få träffa en mkt saknad vän, du är SÅ härlig. <3

Dagen har bjudit på skolan och på kvällen clinic för Gustaf Svalling om hur dressyrdomare tänker och dömer. För er med dålig koll på dressyren är det Sveriges högst utbildade dressyrdomare och han ska dömma världscupfinalen nere i Göteborg nu i helgen. Jag agerade dock inte vanlig publik utan jag har idag varit domarsekreterare åt denna kille. Va riktigt roligt och lärorikt, och ja, lite stolt är jag! Tar med mig mkt från denna awesome bra dag in i framtiden och drömmarnas värld, godnatt på er. :)
Hur skönt är det inte att vakna utan klockan av att solen lyser in genom fönstret och man är på ett strålande humör! Är så taggad för att ha KUL idag. Hoppas att det håller i sig även när starten närmar sig. :)
 
Morgonen har spenderats med stallfix och husfix. Inatt är sista natten här på Ingetorp så kände att det var dags att plocka iordning på alla mina saker och städa lite då jag är borta större delen av dagen imorgon. Snart ska jag dock knalla iväg till bussen och åka hemmåt för att dra mot Karlstad. Tagga tävling i det helt underbara vädret!! 
 
Fina fina gul <3
Detta har varit en lång och effektiv dag, as always.. Hade kort skoldag då jag inte var med på idrotten och så hade vi eget arbete. Alltså, gör ingenting under lektionstid utan fixa allt kvällen innan, hahah. Resten av dagen spenderades i stallet och trots att jag hade mkt att göra tillät jag mig själv att dra ner på tempot och inte stressa ihjäl mig. Så skönt att bara ta det lugnt en stund! Fixade stallet, trimmade Lupin, putsade grejer och packade. Så imorgon är det bara att se till att hästen är hyfsat rent och rulla mot Karlstad.
 
Är faktiskt riktigt taggad för att tävla imorgon. Jag ska rida och bara ha kul! :) En kompis som också tävlar gul häst ska dit med så det ska bli himla trevligt. Nu ska jag bara låta kvällens goda middag smälta medans högtalarna pumpar ut musik så blir det sängen. Godnatt!
 
Tooorsdag, imorgon fredag och sen helg med tävling! Just denna torsdagskväll känns extra bra då matteprovet är gjort och nu har vi en eller två lugna veckor med bara några inlämningar. Känslan på den alltså! Dagen har också varit bra så till skillnad från igår har det varit en rätt bra dag. Är dock rätt trött så får bli tidig kväll. :)
 
Lupin vila idag så red en av hästarna jag är hästvakt till ute i stormen. Blåste rejält så det blev en del bus men i övrigt va han super fin. Så härligt att få sitta på en så fin häst och bara trimma runt utan begränsningar. Allt jag kan, kan han så det är bara att köra på. Riktigt roligt och fick en riktigt fin känsla så det va super härligt! :)
 
Denna onsdag har varit tuff och jag är glad att den nu är över så att jag får gå och sova igen. Har en fett dålig dag och flera saker har gått snett för mig så ah, INTE min dag.
 
Dagens höjdpunkt är dock även idag ridpasset på Lupin. Trotsade stormen och red ute i paddoken idag med och där blåste det faktiskt inte alls mkt, tur att den ligger i lä bakom skog och riddhus. Som igår var han överallt och ingenstans i början men jag jobbade på precis som igår men med lite mera lösgörande i form av skänkelvikningar. Mitt i där ngnstans släppte det bara och han blev SÅ fin idag också. Gjorde som sagt en del skänkelvikningar som funka fint och en del förvänd galopp som gick super duper bra. Så nöjd och stolt över guling <3 Kände dock idag med att jag verkligen måste jobba för att få honom mera på yttertygeln nu då jag lätt tappar honom där och då får han utrymme för att komma undan. Men men kul att ha ngt att jobba med! ;)
 
Imorgon har jag ett matteprov som jag kommer faila på och på eftermiddagen blir det ompyssling av de hästarna som jag är hästvakt åt. Får se hur galna dem är på en skala efter en lugn period för dem, hektisk för mig... Heheh. Men nu blir det sängen, som jag längtat. Godnatt!
 
Nu är denna tisdag snart till enda och jag ska äntligen få krypa ner i sängen. Det har varit en lång men riktigt bra dag så kommer somna lycklig ikväll. :)
 
Dagens absoluta höjdpunkt är att jag för första gången i år trimmade Lupin ute i våran paddock. Det var så sjukt skönt att slippa ridhusets begränsningar och instängdhet! Istället fick jag rida ute i den underbara vårvärmen medan solen gick ner bakom trädtopparna. Det var verkligen så underbart som det jag framställer det! Underlaget var också riktigt riktigt fint så det va toppen bra förutsättningar för ett bra ridpass, och det blev verkligen toppen bra. Jobbade honom innanför spåret med att han inte skulle gå iväg och dra fram näsan på rakt spår utan istället trampa under sig, höja ryggen och hålla inne näsan. I början va han lite överallt och ingenstans och jag hade svårt att få koll på ytterbogarna. Men jag jobbade bara på och det släppte mer och mer desto längre jag red så på slutet var han helt underbar att sitta och trimma på. Hade ett fint stöd i handen och jobbade på ordentligt under mig utan större ansträngning från mig. Jag är så nöjd med min guling idag <3
 
Har bara fodringen kvar av de sista tre hästarna så ska jag krypa ner i sängen efter denna toppen tisdag. Godnatt på er!
 
Fina Lupin efter dagens pass <3
Jag mår faktiskt bättre av att bara ha legat och chillat en hel dag. Nästan iaf.. Mockade tre boxar, packade lite hö och släppte in hästarna vilket inte tog så lång tid men ändå blev jag alldeles andfådd. Känner mig i bra form, lr inte! Imorgon blir det skolan iaf och det ska faktiskt bli skönt att få träff människor igen. Har inte pratat med någon sen igår kväll och idag har jag knappt varit ute. Känns jätte weird då jag brukar ta vara på dagarna men denna dag var välbehövlig. 
 
Imorgon blir det dock tillbaka till det riktiga livet med monster-skoldag och ridning utav guling... Räknar ner till helgen!
 
Som jag skrev igår blev det att vara hemma idag och bara kura mig så att jag blir frisk snart. Mår lite bättre idag faktiskt så om jag inte gör ngt annat än ligger och pluggar i soffan borde jag bli ännu bättre tycker jag. Så planerna ser ut ungefär så, har en del plugg att göra så det är bara att sätta igång ngn gång under dagen när jag orkar. Har faktiskt ställt in allt annat så jag ska inte ens rida Lupin idag, han skulle ändå bara skritta en sväng så jag hoppas att han springer lite extra själv i hagen istället. Men det brukar han göra, hahah :) 
 
Tkr hemskt mkt om guling, trots sina egenheter... <3
 
Söndag och måndagsångesten har infunnit sig.. Min förkylning är dock fortfarande inte bra för fem öre och har nu fått ont och lock för ena örat så jag tänker vara hemma från skolan imorgon. Hoppas att jag blir bättre av det så att jag kan köra på igen, trött på arr dö av ingenting.
 
Ni som känner mig förstår att jag inte bara legat och tyckt synd om mig själv idag, snarare tvärtom. Har tillbringat större delen av dagen i Lindhstallet som domarsekreterare till TURens programridning och det var riktigt intressant och roligt. Hade varit super roligt att fått rida för Ulf Wilden(?) som dömde men Lupin har tävlat, och ska tävla, så mkt nu så både han och jag behövde en "ledig" helg. Snappade upp en hel del idag iaf och blev riktigt inspirerad av honom! Skulle vara roligt att träna ngn gång för honom och hörde att det var fler som ville det så dyker tillfället upp så tänker jag ta det. :)
 
Annars har jag bara ridit Lupin och det gick sådär. Han har gått rått hårt nu så han kädes lite trött och matt men tycker att han blev helt ok på slutet. Nästa lördag är det tävling igen så denna vecka är det bara att börja ladda upp för tävlingsstart igen. Tänk att de fem minutrarna man är inne på banan kräver så mycket planering och träning, men det är ju en stor del av själva grejen att tävla. Nehe, nu står söndagsmys på schemat. Bye!
Efter denna, minst sagt tuffa vecka, är det äntligen helg! Tanken var att skriva ihop ett inlägg redan igår kväll men soffan, filten, brasan i öppna spisen och tvn lockade mer än att resa på mig och hämta en dator. Det är så välbehövligt att få lite ledigt och idag har jag sett till att planera dagen så att jag inte behöver stressa någonting alls! Jag älskar att vara effektiv men hatar att stressa, och det är en hårfin skillnad mellan dem. Nu känns det dock som att jag har mera koll på läget och nästa vecka känns mycket lugnare än den som varit.
 
Efter en väldigt mysig lördags morgon så tänker jag snart gå ut och ta hand om de första tre hästarna innan jag i em åker hem till mina egna kusar. Ser ut som att det är uppehåll i slaskandet från himlen så blir kanske någon ridtur ute på banan. Älskar att rida, älskar det här!! <3 Ska förstås rida Lupin också och förhoppningsvis klippa lilla lurven. Baksidan med att ha ett kallblod som tävlingshäst är helt klart att de sätter så mkt päls, har tappat räkningen på hur många gånger jag klippt honom sen i augusti förra året... Nu ska jag sluta babbla och önska er en fin lördag! :)
 
Min finaste Spotlight, I will always love you <3
Jag har så sjukt mycket att göra nu men jag njuter verkligen av varenda sekund för det är så mycket roligt! Lever nästan mitt drömliv om man ska utgå från den situation jag sitter i nu. Denna dag har alltså gått i ett som alla andra och efter att ha trimmat två fina hästar är jag rätt trött. Nu blir det alltså soffmys resten av kvällen, helt ensam, helt underbart!
 
Love my life <3
 
Vaknade upp med svullen hals och jordens huvudvärk... Bra start på dagen! Funderade på att ligga kvar i sängen men tog mig iväg och efter lite ipren och halstabletter mår jag bättre så kommer att kunna ta mig igenom dagen.
 
Annars är denna dag lika fullspäckad som alla andra dagar men idag händer det lite annorlunda saker. Ska bara hem en sväng och packa efter skolan sen så ska jag iväg till en kompis. Så idag blir det ingen ridning vilket känns lite tråkigt men får spendera några sista timmar med en go vän innan vi inte kommer ses på hundra år, läs tio dagar... Hahaha. Well, have a nice day!
 
Hej allihopa!

Måndag och ny vecka, känns helt ok faktiskt. Dagen har varit riktigt aktiv med både löp-intervaller och styrkepass blandat med de vanliga teorilektionerna. Tkr att det är skönt att träna men lite sliten blir man allt... Ikväll är det dressyrträning också så jag hoppas att jag orkar hålla koncentrationen uppe. Vore skönt med en bra träning i ryggen då det inte blir ngn träning nästa vecka. Annars rullar livet på i en himla fart och schemat är fullspäckat! Händer dock en del roliga saker också så så illa är det inte. ;)
från mig och min tittiga häst...!


Hej på er!
Hoppas att ni alla har haft en bättre lördag än vad jag haft. Hade riktigt kul inatt men vaknade upp och mådde apa dåligt... Men men nu mår jag bra igen och jag klarade av ett helt dygn med endast en fralla som mat, inte lätt att äta alla gånger..

Då jag inte mått så bra så har jag inte hunnit med ngnting idag. Ska tävla imorgon så hade velat hinna putsa och packa osv men det hann jag inte med! Fixade bara stallet, red och klippte manen så att han är snygg imorgon iaf. Lupin och Spotten hade passat på att rulla sig i leran så hade lite att göra kan man säga...

Nehe dags att sova kanske så att man orkar med dagen imorgon. Godnatt!
Erfarenhetsbanken, here i come!



Hej på er!

Tog mig genom skoldagen utan större problem, tom provet jag hade kändes bra. Sen har jag hunnit med att trimma fina Lupin. Han va väldigt lyhörd idag och kändes rätt bra från början så jag satte rätt mkt tryck och jobbade sen utifrån det. Annars brukar jag sätta tryck i slutet men testade att göra tvärtom idag vilket funkade bra. Han blir starkare och höjer sig med trycket men efter MYCKET jobb släppte han och blev sååå himla fin. Hade ett perfekt stöd i handen och stödet va väldigt jämnt och fint. Super duper känsla fick jag vilket var skönt att jag lyckades rida igenom honom!! Mkt nöjd över min fina fina häst <3

At the moment så mellanlandar jag hemma för lite middag och fix inför krogen. Är verkligen inte hemma mkt nu men jag bara kör och ikväll kör vi all in! Ha en fin fredag :)
Ny dag med nya möjligheter! Ett strålande humör har infunnit sig och jag tänker njuta av denna fredag. Glöm alla gårdagens problem, idag kommer nya. ;)


Livet rullar på och bloggen har visst inte riktigt hängt med i det tempot. Skolan har dragit igång vilket ger mig tusen gånger mindre tid till att hålla på med det jag älskar, hästarna!

Kör en snabb update om vad som hänt. Dagen har spenderats i Stockholm tsm med alla natur tvåor på en studieresa, nice skoldag. Hann med naturhistoriska riksmuseet, shopping och SVT. Riktigt intressant och rolig dag som spenderats med härliga människor :) <3 Annars är skolan som vanligt fylld med prov upp till öronen på oss, ge mig styrka...

Lupin som känts ngt sliten kändes igår super duper fin och det gjorde mig lugn i sinnet. Tkr inte riktigt att han kändes ok innan sadelbytet men nu verkar saker och ting falla på plats både för honom och mig vilket är så skönt. Hoppas att det håller i sig och kan visa sig i protokollet för den kommande tävlingen på söndag. Annars är det bara att träna på och försöka igen, I Guess.

Nehe bäst att försöka sova med alla dessa tankar snurrandes i huvudet... Imorgon väntar skola, ridning och party så det blir en lång men förhoppningsvis rolig dag. Wohoo klackarna i taket!
Ber om ursäkt för dålig bloggning men har inte varit hemma mera än för att vända idag. Är helt sjukt trött och har jordens huvudvärk så ha överseende om detta inlägg blir rörigt..

Fixade vårat stall på förmiddagen och trimmade Lupin en liten stund. Han kändes fin men lite sliten så imorgon får han en välförtjänt lugn dag med bara skritt. Ska bli härligt att hinna rida ut efter skolan i dagsljus! Efter att ha varit i vårat stall bokstavligt talat slängde jag i mig lite mat innan jag drog hem till en kompis. Har groomat och varit på tävling resten av hela dagen så är helt tom i skallen. Det gick iaf bra för dem och jag är en stolt groom! <3

Imorgon börjar skolan igen så jag har kommit på och upplevt ngt nytt idag, måndagsångest... Godnatt!