Nu är det äntligen helg och det känns så galet bra! Äntligen lite space för att återhämta sig. Sen så har jag ju i vanlig ordning lyckats planera in saker men det är överkomligt. Ikväll blir det alltså familjeträff för att fira Wilma. Sen imorgon ska Lupin ridas en sväng på morgonen innan jag åker på bröllop. Fixade det sista till bröllopsoutfiten idag så nu är det bara att bestämma skor kvar, tumme upp på det! Sen på söndag så har jag bara eventuellt stallmöte annars är hela den dagen ledig. SKÖNT!! Så jag hoppas verkligen på en bra helg och så ska jag sända många tankar till en god vän så att hon också får en bra helg/lördag. Rid bara rid!
Äntligen fredag och bara några timmar kvar till HELG!! Har en hyfsad fredag som jag bara ska ta mig igenom på bästa sätt innan jag kan ta helg. Sen ikväll ska vi fira min lillasysters Wilma med familjen så det ska bli mysigt att få träffa alla igen. Tråkigt nog så har Lupin därför vilodag idag... Det är min fredag och jag hoppas att det blir en bra sådan! :)
Skoldagen spenderades i Tiveden med alla natur treor på en såkallad vandring. Sen att vandringen bara var tre kilometer lång hör inte till saken... Det var trevligt och mysigt trots det riktigt kalla och höstiga vädret. Vill ha tillbaka sommaren! För övrigt så sålde jag även ett träns som Spotlight hade innan jag satte mig på bussen hem.

De fullspäckade dagarna tar rejält på energin så innan jag knallade iväg till stallet så blev det faktiskt en stund i sängen och bara vilade. Måste verkligen unna mig dem tillfällena för att orka göra allt och ändå må bra för tillfället. Sen på kvällskvisten blev det iaf en toppen härlig uteritt på en sprallig Lupin. Han skötte sig riktigt bra idag med några få undantag och både han och jag uppskattade att bara få ösa på tills han inte orkade längre. Det bor fortfarande en liten fartälskare i mig, har alltid älskat att spränga fram i nästintill okontrollerad galopp så länge jag litar på hästen. Så himla härligt avslut på dagen!
Kör en kort update innan jag somnar!

Mitt liv går på högvarv för tillfället och min tankeverksamhet lika så. Men men man lever bara en gång så det är bara att tuta och köra. Så i lördags var det banchef på Örsta och tävlingsfix som gällde. Blev en lång dag... På söndagen tävlade jag vilket inte gick alls bra. Lupin blev suuuuper spänd för musiken vilket total kvaddade båda klasserna... Skit!

Idag har jag haft en lång skoldag vilket efterföljdes av ännu mera plugg, lite vila och sen dressyrträning på Lupin. Testade faktiskt att rida på kandar idag och det funkade kanoners. Lupin tog det som om han aldrig gjort annat. Duktig häst! Nu måste jag sova så att jag orkar med morgondagen, natti!
Har haft jordens sämsta morgon och har nu sjukt mkt att göra. Jag ogillar denna måndag starkt, redan.



Inte kul när klockan ringer 06.30 en lördag morgon... Men det är bara att bita ihop och snällt kliva upp så att jag kmr iväg till Örsta ngn gång. Kmr att vara där på tok för tidigt också så är väl inte jätte pepp på detta... Men men det blir nog bra när jag väl är där! *stay positive* För tillfället längtar jag dock till ikväll när allt är klart och jag får lägga mig och sova igen.
Skoldagen är över och jag välkomnar helgen med öppna armar! Tyvärr så är min helg, såklart, väldigt uppbokad men det ska ändå bli skönt att slippa koncentrera sig så mkt som man gör i skolan. Det känns verkligen i både huvud och kropp att man inte är van vid vardagen. Men jag hoppas att jag kan hinna vila upp mig lite i helgen så att jag är fit fo fight på måndag igen för en ny skolvecka. Trots att jag som sagt är sjukt uppbokad så har jag hållt min fredag helt ledig! Så idag ska jag bara åka till stallet en sväng för att mocka och natta hästarna men annars har jag inga planer överhuvudtaget. Kommer antagligen att köpa mig en stor godispåse och bänka mig i soffan, vilket jag känner mig ruskigt välförtjänt av också. :)
 
Imorgon lördag står jobb som banchef på "to do-listan" och när jag, på för tillfället okänt vis, tagit mig hem därifrån så måste jag rida och fixa allt inför sondagens tävling. Så jag hoppas på att jag inte kommer hem allt för sent så att jag verkligen hinner rida, putsa grejer och packa utan att stressa. Slipper förhoppningsvis bada Lupin iaf nu när han är nyklippt! Sen på söndag så är det förstås tävlingen som kommer att sysselsätta mig. :)
 
 
Torsdagar känns för tillfället som de bästa skoldagarna. Tre lektioner som är lagom ihoptryckta, en perfekt skoldag att både ha sovmorgon och sluta tidigt. Eftersom jag kom hem tidigt så hann jag både fixa tvätten, städa och plugga lite innan det blev stallet.

Lupin fick gå ett ordentligt pass i paddoken idag. Jobbade mkt med att få en bra form och att kunna hålla den vad jag än gjorde. Blev mkt "tävlingsförberedande" som skänkelvikningar, 10 meters volter, förvänd galopp och programlinjer. Han kändes riktigt riktigt fin idag och det gick verkligen att jobba med honom. Super kul! Hittade en bra balans mellan hand och skänkel som jag hoppas kunna hitta även i kommande ridpass. Ett bra och givande pass helt enkelt. Fin guling <3

När hästarna var nattade och klara tog energin slut så under sista delen av kvällen har jag inte gjort många knop. Satte iaf upp tavlorna på Spotlight tillsammans med en höger framsko från honom på väggen. Mkt jobbigt, saknar honom så... <3
På söndag rider jag Lb:1 och La:1 i Glanshammar. Hoppas på en snäll häst och ett SM kval!





Det blev en galet lång dag men jag har också hunnit med en hel del. Inledde dagen i skolan med lite lektioner och tog sedan bussen till Marieberg. Lyckades få ihop nästan en hel outfit så nu är det nästan klappat och klart inför bröllopet. Valet föll på en mörkblå klänning utan axelband som satt som ett smäck. Riktigt nöjd!!

Shoppingen drog ut på tiden men red Lupin i paddoken iaf och han kändes rätt fin. Blev ett hyfsat pass då jag inte orkade koncentrera mig och rida 110% hela tiden men på slutet kändes han rätt bra iaf. Gör ett nytt försök imorgon och hoppas på ett bättre stöd i handen och bättre ridning överlag. Det närmar sig tävling så det är bäst att försöka toppa formen nu...
Onsdag idag och det förhoppningsvis en bra sådan. Känns alltid bra att inleda dagen med lite sovmorgon innan skolan och den korta dagen känns inte heller helt fel. Kmr att inleda med en introduktion om ridsport kursen som jag nämnde igår, ska bli intressant att höra upplägget på den. Sen är det tråkig studieteknik som gäller innan jag är fri från lektioner. Ska försöka shoppa en klänning idag då bröllopet närmar sig... Men ni får ha en fin onsdag allihopa! :)
Idag var det alltså skolstart och efter 11 avklarade skolår kändes det ganska avdramatiserat. Tyvärr blev det dock en massa strul med mitt individuella val som jag fick börja med att försöka lösa. Efter en lång stund hos fem olika personer lyckades jag dock få läsa kursen Idrott specialisering 1 Ridsport! Hoppas att det blir bra. :) Annars flöt skoldagen på med kursintroduktioner och genomgångar. Fick med två läxor hem som ska vara klara på torsdag och jag fixade den ena, fysiken, direkt jag kom hem. Bra där Malin!! Annars så har jag skrittat Lupin en sväng och dött av utmattning i soffan. Tufft att vara tillbaka i rutinerna...

Imorgon väntar en lektion och en föreläsning om studieteknik innan jag drar till stan eller Marieberg för lite shopping. Sen ska Lupin trimmas imorgon också! Sov så gott så hoppas vi på update imorgon igen. :)
Med eller utan fläta?..



Nu är mitt sista riktiga sommarlov över, och detta med blandade känslor. Imorgon drar mitt sista skolår igång och det ska bli skönt att få ta tag i det så att jag kan få göra det jag vill. När jag klarat av detta år har jag stora planer för vad jag vill göra. Sen om det blir så är en annan sak men för tillfället är det mina drömmar jag fokuserar på för att ta mig igenom de sista kurserna.

Annars har Lupin blivit klippt och tränad för tränare idag. Han kändes riktigt fin idag och jag börjar verkligen få kläm på hur jag ska göra. Sen att jag själv sabbar allt är en annan sak... Hatar sitsproblem!! Bara att bita ihop och försöka jobba med mig själv, trots att det är så j*vla svårt rent ut sagt. Lupin verkar iaf vara i riktigt bra form inför helgens tävling och imorgon får han välbehövliga nya skor vilket gör det ännu bättre! Tagga hösten med nya möjligheter till att kvala till Fjord SM 2014.
Känns helt sjukt att skriva in datumet ovan, jag tkr att man nyss va tvungen att lära sig skriva 2013 och inte 2012. Galet va fort tiden går... Speciellt med tanke på att skolan kallar på min uppmärksamhet imorgon. Men än har jag en sista lovdag kvar och den ska till största del spenderas i stallet. Lupin ska bli av med pälsen och sen ikväll är det träning som gäller. Har alltså inga stora planer direkt men man vet ju aldrig vad som händer.
Pga olika anledningar så är inte blogghumöret på topp men jag ska väl dra min helg för de som fortfarande är intresserade.

Hade ju inga planer för gårdagen så det blev en spontan tripp till Marieberg för köp av klänning till bröllop. Hittade dock ingen klänning som jag verkligen tyckte om så med hem kom endast kollegieblock till skolstarten och lördagsgodis... På kvällen skrittade jag bara ut en sväng på en avslappnad och fin Lupin. Bra avslutning på en annars seg lördag!

Idag har det iaf hänt lite mera och det känns i kroppen. Då jag ska starta två klasser nästa helg och det blev så tokigt på SM när jag red två gånger på en dag, så testade jag helt enkelt att rida två gånger på en dag hemma! Det går ju inte riktigt att jämföra att rida dubbelt hemma och borta men det kändes ändå bra att utsätta honom för konstigheter då han inte alltid accepterar allt utan lite protester. Första ridpasset gick av stapeln i paddoken med det vanliga raka bettet och gramanen. Fokuserade på lösgörande jobb och att få honom lägre och kortare i formen. Han va stark som en oxe men mitt jobb gav riktigt bra resultat och på slutet hade jag honom där jag ville. Bra pass! Sen blev det hagmockning och lunch innan vi gav oss på nästa ridpass som jag red i ridhuset med Myler-bettet. I början gled jag mest runt och hittade inte ridningen och känslan på det "nya" bettet. Men när jag väl började koncentrera mig och rida ordentligt gick han så himla bra!! Jag kunde kombinera effekten av det nya bettet med känslan och ridningen från första passet och det gjorde att jag kom åt honom super bra och kunde ta oss ett trappsteg till vad det gäller form och samling. Sen orkar han ju såklart inte gå där för tillfället men det var så himla nyttigt att få rida två gånger på en dag. Det gav verkligen flera aha-upplevelser som jag ska försöka ta med mig i fortsättningen. Så efter två ordentliga ridpass och hagmockning känns kroppen rätt slut... Saknar verkligen att alltid ha två hästar att rida så att jag alltid rider två pass per dag. :( Saknar verkligen min fina Spotlight... <3
Saknar min älskade vän så mkt <3



Känner mig lite sliten idag efter en hel natt på dansgolvet och bara 5-6 timmars sömn. Dock skönt att vakna utan att vara bakis! ;) Hade iaf en super mysig kväll först hemma hos Mathilda med middag tillsammans med hennes släkt. Sen blev utgången också riktigt lyckad med en lullig krogendebutare och fullt dansgolv. Dansade bokstavligt talat tills jag knappt kunde gå pga av smärtan i fötter och knän. Helt klart baksidan med att inte dricka så mkt, man känner smärtan!!

Idag väntas en lugn dag med endast ridning på schemat. Om klippmaskinen blivit levererad till stallet tar jag och klipper honom också. Det suger att bara ha en häst att rida och två att mocka till... Det tar ju ingen tid lix!! Får se om jag kan hitta på ngt annat kul lr om det får bli en allmänt lugn dag.
Fredag idag och inte vilken fredag som helst, utan det är sista fredagen på mitt sommarlov. Men men jag har ju bara ett år kvar nu och ska det ta slut så måste det börja ngn gång! Annars har jag vaknat med en ordentlig träningsvärk vilket inte känns så kul med tanke på dagens planer.

Under dagen blir det ridning och mockning som vanligt. Tror att Lupin får gå ett pass på banan idag igen då jag har lite jag vill försöka lösa as soon as possible... Sen ikväll iaf så väntas det middag hemma hos en kompis och sen hennes premiär utgång. Ska bli riktigt roligt och hon har ingen aning om vad som väntar henne i baren... ;) Ha en fin fredag mina trogna läsare!
Idag fick både Luppe och jag ett ordentligt pass i ridhuset. Var skönt att få jobba ordentligt!! Vore intressant att veta om Lupin delar den åsikten... Jobbade först länge i skritt med att lossa honom genom volter, framdelsvändningar, skänkelvikningar och ryggningar. Började sedan att galoppera direkt och jobba där med att få honom avslappnad och kma ner i formen. Gick hyfsat men har en del problem som jag hoppas kunna lösa snart... Travade bara några varv på slutet och där hade han ett jätte bra tryck och fin takt men fortsatt lite hög och spänd i formen. Det blev ett bra pass med både framgång på vissa fronter och motgång på andra. Men vi jobbar på! Dagens bästa var ryggningarna, duktig Luppe. :) <3
Försöker att bearbeta allt som hänt samtidigt som jag försöker börja leva ett liv igen. Denna dagen har hittills använts till att vara ute och löpa/promenera, gå förbi stallet och denna tomma hagen(...), titta på gamla bilder och beställt tre stycken canvastavlor. Längtar tills de kommer så att jag kan få sova under bilder på min saknade ängeln <3
 
Annars så ska jag till stallet och rida Lupin idag och fixa stallet. Känns som att det blivit lite hipp som happ med ridningen den senaste tiden så jag måste försöka strukturera upp det lite igen. Det är ju bara 1,5 vecka kvar tills tävling, vet inte riktigt om jag ser fram emot det för tillfället faktiskt...
 
 
Är just nu inne i en tid som lätt klassas som den värsta i mitt liv. Jag känner mig helt förstörd och trasig inombords över vad som hänt. Min bästa vän som jag älskar över allt annat är borta, för alltid. Hur kunde jag ta detta beslut?..
A piece of is gone and I don't know how to repair it...



Vila i frid min älskling <3



Somnade vid ett inatt och klev upp kvart i sex, gött med mkt sömn lr hur var det nu? Åkte iaf iväg till stallet och tog ut innan det blev fotografering av min älskade Spotlight. Blev en hel del fina bilder som kmr att dyka upp här vareftersom. Tänker även beställa canvastavlor med några av bilderna på min älskling <3

Annars har jag mest fixat runt lite och ridit Lupin. Gick hyfsat att rida men han var inte på så bra humör så jag höll på att få tugga grus. Tkr om dig också hästen...Ska tillbaka till stallet sen igen och utöka kvalitets tiden med S. Imorgon är det onsdag...
Då bloggen fortsätter att vara välbesökt så kanske jag bör skriva några blogginlägg när jag känner för det. Mitt liv är dock helt j*vla upp och ner på ren svenska... Har mkt som snurrar i huvudet på mig men saker och ting verkar börja lösa sig nu. Nu är det bara det värsta kvar och det gör så sjukt ont i hjärtat på mig... Vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen jag satt mig i. Jag är inte nöjd med livet...

Annars har det faktiskt varit en relativt bra dag då det stod dressyrträning på schemat. Var tvungen att bara koncentrera mig på ridningen och det var så skönt att tvingas fokusera på annat. Sen att det gick bra var bara en bonus! Fick även prata av mig en del... <3 Usch tillbaka till tankeverksamheten nu då...
Lever i min bubbla och i bubblan ingår inte bloggen...







Släppte ut hästarna, mockade och trimmade sedan Lupin i ridhuset. Han fick jobba mkt med skänkelvikningar i olika former och det tog rätt bra på honom. Det kändes iaf riktigt bra och bettet funkar super duper för tillfället och det hoppas jag att det fortsätter göra! När allt var klart i stallet var jag bara hemma en snabbis innan det var tävling på g. Gick rätt bra och vi rullade där ifrån nöjda och genomblöta! ;)

Har tagit några timmar att tina upp ordentligt trots en varm dusch men det är så värt det. Hästar, hästar, hästar och en toppen vän. Liiiivet!! Så kvällen har mest spenderats till att chilla, tina upp och tankar kring livet.
Idag blev det tidig uppstigning då det väntas hästskötar-uppdrag åt bästa ekipaget!



Det får bli en mellandag utan bloggning idag. Lovar nästan att återkomma imorgon!



Kvällen spenderades tsm med en go vän i ett ridhus. Dels så är det ju alltid roligt att umgås och så tkr jag att det är jätte lärorikt och inspirerande att titta på träningarna. Det blev verkligen ett toppen avslut på dagen och det är så roligt att se "mitt" ekipage utvecklas. :)

Annars idag så fixade jag stallet och skrittade ut barbacka på Lupin i regnet. Var väl ingen höjdare med regn men såhär på sommaren kan det vara okey då det ändå inte blir kallt. Det blev iaf ett bra avslut på en annars seg dag!
Om jag vaknade och va på ett strålande humör igår kan vi väl säga att det inte var lika bra idag. Seg som kola i både kroppen och knoppen... Snacka om att gårdagens dressyrträning tog på mina muskler, vilket jag kände redan igår. Efter en varm dusch och frukost känner jag mig iaf lite piggare och tänker sticka iväg till hästarna. Idag blir det nog bara ett kort stallbesök på boxarna ska fixas och Lupin ska få skritta bort lite träningsvärk. Undra hur han mår med tanke på hur jag mår? ;) I em/kväll ska jag följa med och titta på när en kompis tränar. Kul på alla sätt och vis! :)
När jag klev ur sängen imorse var jag på så bra humör och jag var övertygad om att det skulle bli en bra dag, och det har det verkligen varit! Det har varit en super skönt att kunna glida runt lite och ta det lugnt samtidigt som jag fått jätte fin ordning på mina grejer. Ännu bättre känns det att kvällen blev tipp topp!!

Skrittade först ut på Spotlight som kändes rätt fin idag. Börjar bli trött på att bara skritta skritta skritta men nu har jag börjat jobba lite iaf med halter och svaga skänkelvikningar i korta intervaller. Håller alla tummar och tår för min fina skimmel som är helt underbar att jobba med <3 Sen var det dags för dressyrträning på Lupin och hans känns så himla bra för tillfället. Som väntat var han lite trött och matt i bakbenen men han kämpar på så bra iaf. Känslan av att det funkar på nya bettet och att jag börjar få resultat av allt mitt jobb är helt fantastiskt.

Kvällen avslutas i soffan med lite godis och James Bond. Känner mig helt lycklig! :')
Omorganiserade och städade min garderob i stallet istället. Fram med dressyr och bort med hoppning...



Igår när vi satt och åt kvällsmat kom min lilla syster på att det bara är två veckor kvar tills hon börjar förskolan. Hon va överlycklig, vi andra som går i skolan skrek rakt ut! Det känns helt sjukt att hela mitt sommarlov snart har gått och det är dags att sätta sig i skolbänken igen. Är inte sugen. Samtidigt så har jag haft ett grymt bra lov med händelser och erfarenheter som jag kommer ta med mig resten av mitt liv. Så kort sagt så är det snart slut på det roliga och tillbaka till verkligheten.

Än har jag iaf mina två sista veckor kvar och idag blir det en lugn dag. Har bara dressyrträning och ridning av Spotlight inplanerat så resten av dagen blir det att chills runt och njuta utav att slippa alla måsten. :)
Kvällen blev både bra och dålig vilket känns sådär... Började med att gå på en promenad med en jätte sur Spotlight. Han var uppenbarligen inte sugen på att röra på fossingarna just då och så fort han fick tillfälle så visa han det. Tumme ner!

Sen när jag skulle träna så slog den mänskliga faktorn till så det kom lix aldrig ngn tränare.. Fullt mänskligt att missa tiden och jag är inte allt för ledsen för jag red ett kanon pass iaf. Vi kör på träning imorgon istället och hoppas att han känns lika fin då. Tumme upp, på sätt och vis!

Sen så hade jag spekulanter ute och tittade på min butet. De köpte den och åkte hem med min butet, min!!! Så nu är jag inte längre ägare till en butet men bra mkt rikare. Både tumme upp och NER!...

Efter denna långa och händelserika dag är jag nu redo för John Blund. Godnatt!
Har spenderat dagen hos en god vän med ridning och en massa skit snack. Ganska gött och glida runt och bara chilla medans man får massor av saker genom pratade och sagda. Pratade en hel del framtid vilket alltid är rätt spännande med tanke på mina planer... Ett år går fort! Annars red på fina ponnyn också som skötte sig utmärkt, gulleponny det där. Var länge sen man galopperade på ett fält och hoppade över en stock vilket vi gjorde idag, frihetskänsla på hög!
 
Så nu ska jag ladda om inför kvällen då det vankas dressyrträning på Lupin och skritt-tur för Spotlight. "Förhoppningsvis" åker min butet sadel ikväll också...
 
 
Sverige har blivit till ett tropiskt land!! Nej inte riktigt, tyvärr. Har faktiskt inte direkt njutit av värmen utan snarare varit inne en del. Red på förmiddagen och så har jag umgåtts en hel del med familjen. Blev en tripp till Marieberg för att inhandla ridhandskar, en kalender och begravningskläder. Inte rolig shopping direkt om man säger så...
 
Som sagts så trimmade jag Lupin så tidigt som jag kunde men klockan och temperaturen gled ändå iväg en del. Var super varmt men vi jobbade på tills svetten rann om både honom och mig. Dock inte om huvudet då jag invigde min uvex idag :') Testade iaf ett nytt bett idag som i början funkade katastrof dåligt. Han blev bara jätte seg i käften och hängde sig på det. Jag struntade i det och försökte bara jobba bort det, vilket jag också lyckades med. Efter en hel del jobb så kändes han super fin och jag kunde mjukna på inner med bibehållen form och stöd på ytter. Så nu är jag lite kluven till vilket bett jag ska använda men tänkte testa detta bett igen imorgon när jag tränar och se om det funkar bättre från början då.
 
Resten av denna dag väntas ett besök på Go Glass och en promenad med älskade Spottis <3 Imorgon är det kompishäng i mitt paradis, ridning på finaste B-ponnyn och träningsdebut efter sommarvilan. Ser fram emot morgondagen!!!
 
 
Man ska inte ropa hej fören man är över bäcken, men det verkar som om min butet är såld nu... Får förälska mig i min nya uvex istället. Blandade känslor! Och det är ju för f*n bara en sadel!



Sorry för att det kmr blogginlägg en gång i halvåret ;) Men jag har levt livet och fick då betala priset för det. Onsdagen var iaf en grym dag med en härlig blandning av häst-mys, inspirations-kick och stenhård partynatt. Man lever bara en gång lr vad är det man brukar säga?

Idag har jag iaf tagit tag i livet igen vilket känns skönt. Städade rummet, tvättade, tog en mysfika i förmiddagssolen med MER, hallon och djungelvrål innan jag satte igång i stallet. När jag fikade hade jag sällskap av älskade Lupin som visade sig älska både djungelvrål och hallon, lite annorlunda polle det där. <3

Trimmade Lupin i den gassande solen ute i paddoken och han kändes riktigt fräsch och fin. Han va fin i formen och jobbade på bra trots värmen i alla gångarter. Jobbade en del med ryggningar också vilket gick sådär, men jag aka fortsätta jobba med dem så att han fattar att han ska rygga när jag vill och inte när han vill. Iaf väldigt nöjd med fina guling!! Spotlight fick skritta ut i ca 30 min idag vilket också gick riktigt bra. Min alldeles egna Uvex hjälm kom idag också, (LYCKA!!!!!!), så idag är en super bra dag som jag hoppas fortsätter vara lika bra!! :D